Sayfa 352/646 İlkİlk ... 252302342350351352353354362402452 ... SonSon
Arama sonucu : 5165 madde; 2,809 - 2,816 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    birayı 200 milyon tl ye satarlarsa haklısın o para yüzdürmeye devam eder ne diyeyim
    size gore efese 200 milyon TL'de fazladir etmez o kadar

2.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    size gore efese 200 milyon TL'de fazladir etmez o kadar
    aynen bak anlaştık ne güzel

3. Üstadlar neyin kafasını yaşıyorsunuz,alıyonuz - satiyonuz.bakkaldan peynir zeytin alır gibi.

4. etap zombi şirket diyoruz , efes kar yapmıyor diyoruz ona kızıyor
    yabancı ortak 143.960.000 tl (%26 sermayeyi) olan anadolu etaptaki paylarını sizce kaça satmıştır tl
    a) 250.000.000
    b) 425.952.366
    c)106.262.833
    d)243.013
    sizce hangisi ?
    sermayeyi koyduğunda dolar 2 tl olarak alalım yaklaşık 70 milyon dolar para yatırmış senedede %3 faiz koyalım 10 yılda 21 milyon dolarda benchmarkt getirisi yada fırsat maliyeti ile birlikte 91 milyon dolar bu günkü değer ile yaklaşık 620 milyon tl
    yukarıdaki rakamlardan hangisine satmıştır

size bir ipucu sabahki etap yazımdan 'Yabancı yatırımcı büyük ihtimal projeksiyonlar tutmadığı için ayrılmış olabilir yatırım projeksiyonunda yatırımın dönüş süresi önemli , bu süre döviz borcu ve tl gelir sebebi ile uzamış ve ek sermaye gereksinimi neticesinde yabancı ortak şirketten orta vadede beklentilerinin ödeyeceği sermayeden düşük olduğunu hesaplamışta olabilir'

hadi son ipucu
    hesap makinesi ile hesaplayın
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/802142

cevap d şıkkı 243.013 olacaktı bu günün parası ile 400-600 milyon tl yatırdığı parayı bırakıp gittiler
    peki bu yabancı firma bu fiyata niye sattı
    a)Tuncay ÖZİLHAN ÇOK İYİ BİR PAZARLIKÇI VURDU KIRDI İNDİRDİ
    b) fidanlar yandığı için yatırımlar çöpoldu
    c)şirkete yatıracakları paranın geri dönüşü olmayacağı varsayımı ile zarar kes yaptılar
    d)adamlar amatör daha önce bu sektörde hiç iş yapmamış , tuncay özilhan ferrariyi anadol gösterip çaktı

sizce cevap hangisi ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    etap zombi şirket diyoruz , efes kar yapmıyor diyoruz ona kızıyor
    yabancı ortak 143.960.000 tl (%26 sermayeyi) olan anadolu etaptaki paylarını sizce kaça satmıştır tl
    a) 250.000.000
    b) 425.952.366
    c)106.262.833
    d)243.013
    sizce hangisi ?
    sermayeyi koyduğunda dolar 2 tl olarak alalım yaklaşık 70 milyon dolar para yatırmış senedede %3 faiz koyalım 10 yılda 21 milyon dolarda benchmarkt getirisi yada fırsat maliyeti ile birlikte 91 milyon dolar bu günkü değer ile yaklaşık 620 milyon tl
    yukarıdaki rakamlardan hangisine satmıştır

size bir ipucu sabahki etap yazımdan 'Yabancı yatırımcı büyük ihtimal projeksiyonlar tutmadığı için ayrılmış olabilir yatırım projeksiyonunda yatırımın dönüş süresi önemli , bu süre döviz borcu ve tl gelir sebebi ile uzamış ve ek sermaye gereksinimi neticesinde yabancı ortak şirketten orta vadede beklentilerinin ödeyeceği sermayeden düşük olduğunu hesaplamışta olabilir'

hadi son ipucu
    hesap makinesi ile hesaplayın
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/802142

cevap d şıkkı 243.013 olacaktı bu günün parası ile 400-600 milyon tl yatırdığı parayı bırakıp gittiler
    peki bu yabancı firma bu fiyata niye sattı
    a)Tuncay ÖZİLHAN ÇOK İYİ BİR PAZARLIKÇI VURDU KIRDI İNDİRDİ
    b) fidanlar yandığı için yatırımlar çöpoldu
    c)şirkete yatıracakları paranın geri dönüşü olmayacağı varsayımı ile zarar kes yaptılar
    d)adamlar amatör daha önce bu sektörde hiç iş yapmamış , tuncay özilhan ferrariyi anadol gösterip çaktı

sizce cevap hangisi ?
    bir de mabel matiz sorusu eklersen sınav renklenmis olacak ?

ayrica ben kizmiyorum ?! butun tutarsizliklarin ile sayfayi isgal ediyor olman ilgimi cekiyor

6.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    bir de mabel matiz sorusu eklersen sınav renklenmis olacak ?

ayrica ben kizmiyorum ?! butun tutarsizliklarin ile sayfayi isgal ediyor olman ilgimi cekiyor
    haklısın acayip tutarsızım huyum kurusun bak yukarda belli şirket; çok iyi kar harika nakit akışı olduğundan yabancı ortak kaça satmış 260.000 tl
    ben anlatıyorum ama boşuna kafalar excel f4 ile sabitlenmiş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    haklısın acayip tutarsızım huyum kurusun bak yukarda belli şirket; çok iyi kar harika nakit akışı olduğundan yabancı ortak kaça satmış 260.000 tl
    ben anlatıyorum ama boşuna kafalar excel f4 ile sabitlenmiş
    işte ben de onu diyorum ! bazı tabloları kopyala yapistir yapinca analiz yapmis olmuyorsun !

8.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    işte ben de onu diyorum ! bazı tabloları kopyala yapistir yapinca analiz yapmis olmuyorsun !
    bitane yap bi göster hepimiz öğrenelim analiz nasıl yapılıyor Allah Billah aşkına her hangi bir konu hisse olması önemli değil ilk okul hayat bilgisi dersindende olabilir her hangi bir şey

Sayfa 352/646 İlkİlk ... 252302342350351352353354362402452 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •