-
12 kasım 1969 ABD'li Pulitzer ödüllü araştırmacı gazeteci Seymour Hersh, My Lai Katliamı'nı ortaya çıkardı. Mart ayında ABD askerleri aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 500'e yakın silahsız sivili katletmişti.
-
12 kasım 1982 Lech Walesa 11 ay bir Polonya hapishanesinde kaldıktan sonra tekrar serbest kaldı.
-
12 kasım 1995 Sait Halim Paşa Yalısı tamamen yandı.
-
12 kasım 1996 Suudi Arabistan havayollarına ait bir Boeing 747 tipi yolcu uçağı ile Kazak İlyuşin İl-76 tipi kargo uçağı Yeni Delhi yakınlarında havada çarpıştı: 349 kişi öldü.
-
12 kasım 1998 PKK lideri Abdullah Öcalan Roma havaalanında yakalandı.

terörist başıymış yersen.
-
12 kasım 1999 Bolu, Düzce ve Kaynaşlı'da, 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi: 894 kişi öldü, 4.948 kişi yaralandı.

17 ağustos gölcük depreminde izmit derincede (körfezde) 750 aded prefabrik konut işi aldım yapıyordum iş bitmek üzereydi bu deprem oldu,
mütahit firma düzcedede prefefabrik konut işini aldı buradaki işin bitiminde oraya gideceğimizi söyledi,
ben gitmem dedim.
yanımda çalışan iran - azerbeycan çoğunluğu romen olamak üzere 40 kişi çalışıyordu,
günde üç öğün yemekleri yatmaları kalkmaları tam bir sıkıntı idi,
firma ben bu saatten sonra nereden ekip bulacamda bu işi yaptırcam sana güvendik işi aldık dedi,
benden bu kadar dedim,
kısa keseyim araya bir takım brokratlar girdi kıramadık mecbur gittik,
kayanşlıya gittiğimde kar neredeyse diz boyu idi,
750 aded prefabrik evde orda yaptık.
o manzaraları gördükten sonra işi gücü bıraktım bir dahada çalışmadım.
orada çekimler yapmıştım benim çocuk video haline getirmiş hatıra olarak kaldı,
görüntüler izmit körfez
-
27 ton profil kullanmıştık
gecenin 12-lerine kadar kış girmeden evleri yetiştirmeye çalışmıştık.
-
12 kasım 2001 New York JFK havaalanından kalkan Airbus A300 tipi bir yolcu uçağı birkaç dakika içinde düştü: 260 kişi öldü.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri