Sayfa 354/1002 İlkİlk ... 254304344352353354355356364404454854 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,825 - 2,832 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Haftaya TDG için düşüş ön görüyorum zaten.
    Kur daha da yükselmemeli.
    ABD faizleri de yükselince TDG için pasif bir hafta olabilir.
    Ama en az 1 yıllık vade öngördüğümden sorun olmayacak.
    Hatta düşüşler takviye için fırsat olur.
    kapanışı kötü yapti ..iyi takip etmek lazim yesil sogani..
    hala ayni bantta gidiyor bozulma yok indikatörler sat sinyali vermedi

2. MKK verileri
    AHU: %0,092
    EIB: %0,059
    EIC: %0,042
    EID: %0,689
    FNO: %-0,042
    SUA: %0,032

Tuttuğum değişkenlerin tümü (GMA da var onun fiyatı belli değil ama hisse tarafı eksi) bu hafta sonu ppf'nin gerisinde kaldı.

3. arkadaşlar kıymetli madenler fonlarını biraz inceledim;

bazılarında %96 gibi yoğun olarak kıymetli madenler bulunurken bazılarında bu oran %43 e kadar düşmekte. fakat getiri oranları birbirine çok yakın. bu nasıl mümkün oluyor? grafikleri de gram altın grafiğine çok benziyor. getiri oranlarını karşılaştırdığımda FIB gt ykt gibi fonlar altına çok yakın getiri sağlamışlar.

kıymetli madenler fonları sadece ons gibi enstrümanlardan mı etkileniyor yoksa dolar artışından da etkileniyor mu?

sözün özü, gram altına en yakın kazandıran kıymetli maden fonu hangisidir?

4.  Alıntı Originally Posted by blade Yazıyı Oku
    arkadaşlar kıymetli madenler fonlarını biraz inceledim;

bazılarında %96 gibi yoğun olarak kıymetli madenler bulunurken bazılarında bu oran %43 e kadar düşmekte. fakat getiri oranları birbirine çok yakın. bu nasıl mümkün oluyor? grafikleri de gram altın grafiğine çok benziyor. getiri oranlarını karşılaştırdığımda FIB gt ykt gibi fonlar altına çok yakın getiri sağlamışlar.

kıymetli madenler fonları sadece ons gibi enstrümanlardan mı etkileniyor yoksa dolar artışından da etkileniyor mu?

sözün özü, gram altına en yakın kazandıran kıymetli maden fonu hangisidir?
    Altına dayalı kira sertifikası bullunduranlar var. Her türlü altına göre değişiyor yani Fon değeri TL olduğuna göre tabiki de usd etkiliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    Altına dayalı kira sertifikası bullunduranlar var. Her türlü altına göre değişiyor yani Fon değeri TL olduğuna göre tabiki de usd etkiliyor.
    fon değeri elbette tl. ama o değeri dolar veya ons artışında , pozitif yansıyıp yansımadığı anlamında sormuştum. kira sertifikalarının altına dayalı olduğunu bilmiyordum. o açıdan iyimiş.

6.  Alıntı Originally Posted by blade Yazıyı Oku
    fon değeri elbette tl. ama o değeri dolar veya ons artışında , pozitif yansıyıp yansımadığı anlamında sormuştum. kira sertifikalarının altına dayalı olduğunu bilmiyordum. o açıdan iyimiş.
    Bizdeki altının fiyatı ons/usd paritesi ve usd/tl paritesine göre şekilleniyor. Yani gram olsun fon olsun altının fiyatını ons ve dolar ikisi birlikte etkiliyor.

7. Arkadaşlar özellikle tecrübeli olanlardan fikir rica ederim. Ben bı kaç aydır bu fon işine girdim. Burayı investingi youtubu bulabildiğim her yeri takip ettim . Kar da ettim zarar da. Ama bı şey var portfoyumu çok değiştirdim. Ve yoruldum. Şu düşüş te bile eskisi kadar reaksiyon veremedim. Elimde 20 tane fon var. Dün itibariyle 1 yıl degistirmiyim hatta finans haberlerine de bakmiyim diyorum. Sizce çok mu samalarim? Elimdeki fonlar şunlar: afa afs afv aft aoy fıb fno guh gbc hoy ppz tdg TFF tmg tpc yac ypv ytd yay zpf. (Elimdeki paranın %50 si ppz de. Diğerlerinin payları üç adagi beş yukarı aynı.)

8.  Alıntı Originally Posted by hazalb Yazıyı Oku
    Arkadaşlar özellikle tecrübeli olanlardan fikir rica ederim. Ben bı kaç aydır bu fon işine girdim. Burayı investingi youtubu bulabildiğim her yeri takip ettim . Kar da ettim zarar da. Ama bı şey var portfoyumu çok değiştirdim. Ve yoruldum. Şu düşüş te bile eskisi kadar reaksiyon veremedim. Elimde 20 tane fon var. Dün itibariyle 1 yıl degistirmiyim hatta finans haberlerine de bakmiyim diyorum. Sizce çok mu samalarim? Elimdeki fonlar şunlar: afa afs afv aft aoy fıb fno guh gbc hoy ppz tdg TFF tmg tpc yac ypv ytd yay zpf. (Elimdeki paranın %50 si ppz de. Diğerlerinin payları üç adagi beş yukarı aynı.)
    Büyük ihtimalle enflasyona karşı ppzden kaybeder diğerlerinden kazanırsınız yada başa baş kurtarırsınız 1 yıl sonra.

Sayfa 354/1002 İlkİlk ... 254304344352353354355356364404454854 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •