Sayfa 354/1006 İlkİlk ... 254304344352353354355356364404454854 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 2,825 - 2,832 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. Yıllardır yazarım..Yıllardır da afaroz yeriz..Şu para fışkırıyo lafım gibi..Ama her ikiside aslında doğrudur..

Parası rezerv para olmayan bir ülkede borsa al-sat borsasıdır..
    Nokta..
    Şirketlerin sahipleri bile kendi hisseleri ile al-sat yaparken , KY ye aman siz satmayın borsa uzun vade dir masalları yutturulmaktadır..

Karahan gibi bir inşaatçının bu gerçeği yeni farketmiş gibi yapması da bir garip.

2. Şu anda borsaya girmek bence çok riskli. Bazıları yıl sonu geldi brokerlar primlerini almak için borsayı yükseltmeye devam ediyor diyorlar. Ucuzluk neye göre, ucuzunda ucuzu var. Ayrıca ABD borsalarının düşme ihtimali çok yüksek. ABD 10 yılıklar 1,6 yı geçmiş durumda. Bende bizim borsayı çok merak ediyorum bakalım yıl sonuna kadar ne olacak.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Yıllardır yazarım..Yıllardır da afaroz yeriz..Şu para fışkırıyo lafım gibi..Ama her ikiside aslında doğrudur..

Parası rezerv para olmayan bir ülkede borsa al-sat borsasıdır..
    Nokta..
    Şirketlerin sahipleri bile kendi hisseleri ile al-sat yaparken , KY ye aman siz satmayın borsa uzun vade dir masalları yutturulmaktadır..

Karahan gibi bir inşaatçının bu gerçeği yeni farketmiş gibi yapması da bir garip.
    aslında borsamız 5 dolar a kadar çıkmıştı. o vakitler borsa yatırım aracı idi. o oldu, bu oldu, avrupadan uzaklaşıp, ortadoğu ülkesi olunca başka bir lige kaydık: gelişmekte olan ülke yerine az gelişmiş ülke olduk.
    üstelik iktidar tarafından borsa , yatırım yeri değil, sadece şirketlerin finansman sağlayacağı yer olarak görüldü. devamlı yeni halka arzlarla, altın yumurtlayan kaz kesildi.
    2023 seçimlerine kadar bist den birşey beklememek lazım. sonrasında bankalar üzerindeki baskı kalkar, serbestçe temettülerini vermeye başlarsa tekrar yatırım yeri olabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    aslında borsamız 5 dolar a kadar çıkmıştı. o vakitler borsa yatırım aracı idi. o oldu, bu oldu, avrupadan uzaklaşıp, ortadoğu ülkesi olunca başka bir lige kaydık: gelişmekte olan ülke yerine az gelişmiş ülke olduk.
    üstelik iktidar tarafından borsa , yatırım yeri değil, sadece şirketlerin finansman sağlayacağı yer olarak görüldü. devamlı yeni halka arzlarla, altın yumurtlayan kaz kesildi.
    2023 seçimlerine kadar bist den birşey beklememek lazım. sonrasında bankalar üzerindeki baskı kalkar, serbestçe temettülerini vermeye başlarsa tekrar yatırım yeri olabilir.

tamamen size katılıyorum.
    ancak şu ifadeyi değiştirmek istiyorum.

azgelişmiş ülkeler ligi değil.

gelişmemekte, direnen kabile devleti sistemi ligine döndük.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Haftasonu körfez ülkelerinde bankacı olan bir üniversite arkadaşım ile konuştuk. TL oalrak bir TL tutmuyorum dedi. Arsa, ev vb ne gayrımenküle parası yetiyorsa sürekli gm alıyormuş. MB bu şekilde para bastıkça seneye bunların hepsi iki katı olur diyor.
    Diyecek birşey bulamadım.
    nereye kdar. bize maaşı euro ile vermiyorlar.atıyorum en ucuz ev 5000000 olsa kim alabilir.her yükselişinde bir düşmesi vardır.hızla bangladesh yada çin gibi olacağız. millet yiyecek ekmek bulamayacak ev fiyatları trilyon olcak

6. DUDU Beyin keyfi yerinde tabi..

Yurt dışı yatırımlarını yapmış,TL ilizyondur diyor..
    distance

7. Enflasyon geçiciymiş faiz indirimlerine devam

Son düzenleme : blue70; 11-10-2021 saat: 14:59.

Sayfa 354/1006 İlkİlk ... 254304344352353354355356364404454854 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •