Sayfa 355/367 İlkİlk ... 255305345353354355356357365 ... SonSon
Arama sonucu : 2929 madde; 2,833 - 2,840 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Kendime nottur, isteyen üstüne alınabilir:

Fikirler size ödeme yapmaz, tahminler size ödeme yapmaz, analistler size ödeme yapmaz, aracı kurumlar size ödeme yapmaz, müşteri temsilciniz size ödeme yapmaz, finansal planlamacınız size ödeme yapmaz, kurum raporları ve önerileri size ödeme yapmaz, fiyat hedefleri verenler size ödeme yapmaz, değerlemeciler size ödeme yapmaz, değerlemeler size ödeme yapmaz, haklı olmanız size ödeme yapmaz.. Size tek bir şey ödeme yapar: Fiyat... Onunla kavga etmeyi bırakalım..

Fiyat > Kafamızda Biçtiğimiz Değer
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Geçen sene tam da bu vakitler THYAO için onlarca kurum 420'lerden başlayan ve 550'lere varan fiyat hedefleri veriyordu 1 yıllığına.. Tam bir sene geçti aynı kurumlar yine bir yıllığına benzer hedefleri veriyorlar.. Bu arada bir yılda THYAO'nun gördüğü en yüksek değer 332 TL oldu.. Fiyatla kavga etmeyip fiyatın salınımlarına göre hareket eden herkes THYAO'dan para kazanmıştır. Ama hedef fiyat verenlere ikna olup 1 yıldır parasını ona park edenlerin pek para kazandığı söylenemez..
    Clausewitz

3. Sabır kelimesini bu kadar istismar eden, bu kelimeye tabir-i caizse bu kadar tecavüz eden başka bir yatırımcı ortamı yoktur. Sistematik alım satım yapma ve bu konuda disiplinli davranma konusunda sabır dilemek yerine, kâr da etseniz zarar da etseniz bir pozisyonda anlamsızca yıllarca bekleme sabrını tavsiye edenlere (buna kendi zihniniz de dahil) savaş açmadığınız sürece bu borsada para kazanamazsınız. Bir kaç kere kazanır, sonra tekrar kaybedersiniz.

Sabır kelimesi büyük para tarafından küçük yatırımcıyı söğüşlemek için icad edilmiş en ucuz yöntemdir.
    Clausewitz

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Fiyat 23,04'leri de görmüş oldu.. Daha da aşağı düşebilir beklentim doğrulanmış oldu. Ama bir yerden dönecek ve o dönüş noktasını kaçıracağım gibi bir his var içimde. Daha önce TUPRS'ta başıma gelen bir durum.
    Tam da dediğim olacak gibi duruyor.. 23,04'lerden almadık dün, yarın sabahı görelim diye, ABD endeksleri dünü dönüş yaparak yeşil kapattı ve bu da Asya endekslerine ve ABD dahil dünya vadelileri geneline, dolayısıyla bizim endekse de pozitif yansıdı. Bunun sabahlık bir tepki olup olmadığını ölçebilecek bir ölçüm birimim yok. Biraz daha bekleyip en azından biraz aşağı salınımlarda alım deneyebilirim.. Elbette tekrar bir dip oluşumu olup olmayacağını da bilmiyorum. Bizimkisi fiyat ne derse o yöne talip olmak. Dün akşamki yaşadığım alsam mı almasam mı gitgelleri benim en azından bir miktar marj açısından aleyhime oldu. Sağlık olsun, % 0,50 - % 1 yukardan almak % 3 aşağı inmekten daha az riskli.

Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
    Clausewitz

5. Dün 23,04'ü gördüğünde 23,04-23,10 aralığında almadım diye pişman olduğum EREGL'yi 22,94-23,06 aralığından 22,99 ortalamayla aldım.. Ve hâlâ aşağı gidiyor. Daha yarım saat önce 23,18-23,22 arası dalgalanıyordu ve "dün fırsatı kaçırdım galiba, 23,14'e gelirse alayım" diyordum. Bir yarım saat daha bekleyemedik.

Hayırlısı olsun.
    Clausewitz

6.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    EREGL destek bölgesinin içerisinde an itibariyle 23,26 ile.. 2 saat önce de buraya iğne atmıştı. Bugün almak ile yarın almak arasında kararsız kaldım. Sanki daha da aşağılara gidebilirmiş görüntüsü veriyor bana.

Alım için biraz daha defansif davranıp, günlük kapanış fiyatlarına göre belirlediğim destek bölgesini saatlik kapanış fiyatlarına göre belirleyip 22,85-23,10 aralığını tercih edeceğim. Bir yandan "fırsat kaçabilir" bir yandan "acele ediyorsun, daha iyi fırsat gelebilir" ikilemi içerisine düştüm.

Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
    Dün akşama doğru EREGL 22,85-23,10 aralığını görünce alım yapma fikrim vardı. 23,04'ü de gördü aslında, ama daha da düşebilir gerekçesiyle dün alım yapmadım. O anki görüntü daha da düşebileceğini gösteriyordu, ama kapanışı 23,10 ile yaptı. Bugün de en yüksek 23,38'leri görünce tekrar alım için düşündüğüm aralığa geri dönüşü güya kendimce fırsat bildim ve beklediğim aralıkta alımlara başladım. Ama belirlediğim aralıkta alımlarımı bitirdiğimde ortalama maliyetim 22,99 oluvermişti ve daha fazla alım yapmamaya karar verdim. Ancak o aralığın bile altına düşüp 22,74'leri gördü fiyat. Yani biraz daha (belki 15 dk daha) beklesem belki 22,80'li ortalamaları tutturmuş olacaktım. Hiç bir yönün garanti olmadığının bilincinde olarak ve buralarda alım riskinin biraz daha düşük olduğunu varsayarak bu tercihi yaptım. Umarım yüzümüzü kara çıkarmaz. Beklediklerimiz olmazsa da sağlık olsun, stop olur çıkarız, yapacak bir şey yok.

Clausewitz

7. Bugün piyasayı son bir saatte kitleyen ve aşağı yönlü baskılatan ABD ÜFE verileri beklenenden iyi geldi.. Yarın da TÜFE'si açıklanacak. Bu veriler belki biraz toplar fiyatları (öyle umalım)

Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Bugün piyasayı son bir saatte kitleyen ve aşağı yönlü baskılatan ABD ÜFE verileri beklenenden iyi geldi.. Yarın da TÜFE'si açıklanacak. Bu veriler belki biraz toplar fiyatları (öyle umalım)

ABD verileri bir ara endeksi toparlasa da yeterince güçlü alımlara şahit olmadık ve endeks dünkünden aşağıda kapattı. Gap konusunun kapanmış olması yeterli olur mu bilemem. Yarın da ABD tüfe verileri var.. Gün içi benzer sert volatiliteyi yine görebiliriz.

Kendi adıma kötü zamanlama yaptığım bir gün oldu. Son bir buçuk saatte 3 defa maliyetimin biraz üstüne çıksa da fiyatlama kalıcı olmadı ve maliyetimin % 0,70 aşağısında günü kapatmış olduk. Henüz stop loss olmamı gerektirir bir durum olmadığı için malı yarına taşıyorum. Umarım yarın iyi bir güne dönüşür.

Bir de trader fonların artık açığa satışla da kazanabilme imkanı olması piyasada artık çokça gün içi salınımlara şahit olacağımız anlamına geliyor. Mal taşımanın BIST 50 için kolay olmadığı bir süreç. Fiyatların yukarı yönlü gitmesi için pozitif haber akışları ve hikayeler lazım.

Clausewitz

Sayfa 355/367 İlkİlk ... 255305345353354355356357365 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •