Max kredi tutari ve max vade hocam.
Sugosunun bahsettigi balon odeme secenegi de degerlendirilebilir.
Ama miktar konusunda elinizi korkak alistirmayin.
Kendimden ornek vereyim ki ders olsun; gecen sene kredi alirken 250bin daha fazla kredi alabiliyordum, o mebla ile mevcut hisse portfoyumun aynisini alsam su an 1milyon yapiyordu.
Bankaya ortalama 6-7 sene sonra faizi ile yaklasik 650bin odeyecektim.
o zamana kadar sanirim hisse portfoyu 4-5 milyona kadar cikacaktir.
Hesap ortada.
Herkes nasil kar ettiginden bahseder, ben nasil zarar ettigimi yaziyorum ki ozellikle gencler benzer hatalari yapmasin.
Yakında kimse ev alamayacak, maliyetler anormal yükselmiş 2-3 kat olmuş, gelir seviyesi aynı. hadi alsın nasıl alacaksa bu insanlar
Alacak adam bulamadıktan sonra istediği kadar artırsın.
Önceki yıllarda işyerinde kredi çeken,ev alan,ev satan her gün birini duyardık, şimdi bırakın ev alanı lafı bile geçmiyor.
İnsanlara ev alacak maaşı, imkanı vermezseniz, sadece ev değiştiren bir kaç kişiyi bulursunuz.
Arsa ücreti az olan bir yerde 3+1 dairenin maliyeti 600 bin TL,
Arsa biraz kıymetliyse 1 milyon ve üzeri sadece maliyet, müteahhitin satış fiyatından en az %50 ekleyin.
Buna ülkenin yarısının asgari ücret ile çalıştığını ekleyin
Sonuçun nereye gittiği ortaya çıkacaktır.
Şu an ev kredisini 0 yapsanız insanların yine durumu yok.
forumdakiler az buçuk bu konudaki duruşumu bilir, genelde emlak yatırımını desteklemeyen taraftayımdır.
faizler aylık 1% in altına insin millet yine birbirini ezer almak için.
şu an ben aktif ev arayışı içerisindeyim, şu an ev araba makul gördüğün ne varsa alacaksın.
önümüzdeki yıllarda iyimser senaryoda enflasyon min. 30% larda seyredecek.
bu sabit faizli kredi alıyorsan 4 sene sonra kredi tutarı çerez parası olacak demek.
tl ile ne kadar borçlanabilirsem borçalanacağım, mevcut diğer evimi de ipotek ettirmeyi düşünüyorum.
zaten bu enflasyon ile yakında uzun vadeli kredi olayı da kalır mı meçhul.
finanscı arkadaşlar daha iyi bilir ama ticari kredilerde sabit faiz kalkacak gibi görünüyor.
burada çoğumuz beyaz yakayız ama bizim dışımızda bir dünya var maalesef.
Bu ortamda 2 evden kira geliri olanlar
Eşi ile beraber çalışıp 15-20. Bin TL kazancı olanlar
Yurt dışından emekli olanlar
Yurt dışında çalışanlar
Araplar
İyi kazanan esnaflar
Zenginler
Ev alabilir
Yer İmleri