Sayfa 363/1312 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463863 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,897 - 2,904 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    2001 krizinde dolar 1,77 tepe noktasından 1,17 e kadar gerilemiş sonrası malum ancak burada bir düzeltme hareketi olmuş yaklaşık %30 civarında acaba bizde böyle bir düzeltme görebilir miyiz? yoksa uzaya doğru devam eder mi? nasıl değerlendiriyorsunuz?
    2001 yilinda nasil bi ekonomik program yapildi, hangi tedbirler uygulandi, imf cipasi nedir. Ulkenin yuzunu avrupaya donmesi, dis yatirimlar vs.

Su an nasil ortam? Ona gore cevabi kendiniz bulursunuz zafen.

2.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    buraya okuyanlara tekrar tekrar tavsiyem;

mutlaka uzun dönem tl borçlanın, bunun da en kolay yolu olabildiğince fazla ve uzun vadeli konut kredisi kullanmak.
    yakıcı bir enflasyon dalgası geliyor.

gerekirse evi tapuda birbirine satıp gelen nakitle altin+hisse portföyü yapmak önümüzdeki 5 yıl çok ciddi kazandıracaktır.
    siz benim durumumda olsanız nasıl kredi çekerdiniz ev 1.8m evin yarısını ödedim

3.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    2001 yilinda nasil bi ekonomik program yapildi, hangi tedbirler uygulandi, imf cipasi nedir. Ulkenin yuzunu avrupaya donmesi, dis yatirimlar vs.

Su an nasil ortam? Ona gore cevabi kendiniz bulursunuz zafen.

Bunların sağı solu belli olmaz ki yarın bi bakarsın 1000 baz puan koyar geçerler kime neye güvenicez belli değil

4.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    Max kredi tutari ve max vade hocam.

Sugosunun bahsettigi balon odeme secenegi de degerlendirilebilir.
    Ama miktar konusunda elinizi korkak alistirmayin.

Kendimden ornek vereyim ki ders olsun; gecen sene kredi alirken 250bin daha fazla kredi alabiliyordum, o mebla ile mevcut hisse portfoyumun aynisini alsam su an 1milyon yapiyordu.

Bankaya ortalama 6-7 sene sonra faizi ile yaklasik 650bin odeyecektim.

o zamana kadar sanirim hisse portfoyu 4-5 milyona kadar cikacaktir.
    Hesap ortada.

Herkes nasil kar ettiginden bahseder, ben nasil zarar ettigimi yaziyorum ki ozellikle gencler benzer hatalari yapmasin.

5. Yakında kimse ev alamayacak, maliyetler anormal yükselmiş 2-3 kat olmuş, gelir seviyesi aynı. hadi alsın nasıl alacaksa bu insanlar

6.  Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    Yakında kimse ev alamayacak, maliyetler anormal yükselmiş 2-3 kat olmuş, gelir seviyesi aynı. hadi alsın nasıl alacaksa bu insanlar
    Daha artik artmaz dedigimiz her gun, her dakika daha da artiyor.
    Oyle bi cilginlik yasaniyorki insanlar evlerini satistan cekiyor, su an almaya kalksaniz dogru duzgun ev yok.

7. Evi bırakın maaşlı çalışanlar araçlarını değiştiremeyecekler böyle giderse.

8. Denklem basit. 120 ay vade. Banka ne kadar kredi veriyorsa sonuna kadar kullanmak en mantıklısı.
    5 sene sonra kıyıda ki parayla bir ev daha alma planlarına başlarsınız.
    Ben şahsen nakitle ev almam.

Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku

Sayfa 363/1312 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463863 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •