Sayfa 356/475 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456 ... SonSon
Arama sonucu : 3794 madde; 2,841 - 2,848 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Buyrun, yarın borsamız nereye gidebilir?
    Yaparsınız bir tahmin be yaaa..!

https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1#post6956734

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    Vira bismillah mı derler denizciler...
    2024 miladi yılı ALARK yatırımcıları açısından pek de iyi geçmedi... Etrafımda benden yüz bulsalar ne oldu senin ALARKlara diyecekler biliyorum ama diyemiyorlar... benim gibi birinin verecek cevabı var ve bir şekilde zaten sn 101 bunu ilan ediyor...ne diyor:

"ben pazara kadar tövbekar mezara kadar"
    doğru mu değil...bundan bir kaç yıl önce hayat beni bir şekilde şimdi yaşadığım ilçede ev almaya yöneltti... elimde 3-5 bin dolar vardı ama maalesef hiç bir şeye yetmiyordu... kredi çekmek benim için namümkün... satabilecek neyim var aaa...

mezara kadar gidecek ben hisse senedi sattım... hem de ne satış... hisse 67 lira ... bilmem kaç bin lot satmam gerek... biraz bekleyeyim 70 falan olsun öyle satarım diye bekledim... 68 oldu, tamam iyi gidiyor, sonra ne oldu biliyor musunuz taban, taban ve hisse 50 lere düştü... aman dedim ödeme yapmam lazım ve kademeli bir şekilde satışa yazdım sanırım bir kaç gün içinde 60 a yakın fiyatlardan sattım... sonra 80 lere çıktı...

sonuç mu bir yere ödeme yapacaksanız bir yerde bir şey sahibi olmayı düşünüyorsanız mesela ALvimedia, ya da oğulun venture işlerinden elde ettiği tecrübelerle yeni yatırımlar yapmaya coşarsanız bakarsınız elinize... 3-5 bin dolar yetiyor mu hayır... peki ne satacaksınız. elbette elinizde olanları satacaksınız... ben ev ve bahçe alırken arabamı satmadım, elbet hisse senedi sattım... hangi fiyat olduğu önemli değildi. 1 aylık sürem vardı kullanayım derken 8 lira daha düşük fiyattan sattım ( dolar 18,5 TL idi yani yaklaşık 50 cent civarında düşük fiyat). bire tercihte bulundum sonra bu hisseleri yerine koyabilir miydim, tabii ki hayır...peki hisseye güvenmiyor muydum elbet güveniyordum peki neden sattım... işte yazdım ev aldım ve sattım... Rabbim göstermesin bir hastalık vs olur, bir aciliyet olur fiyata bakmadan satmak zorunda kalırım...

Efendim satmasaydınız... satmalıydım ve sattım. fiyata baktım, yanıldım, zaman içinde daha iyi veya kötü fiyata neden satmadım... çünkü para o zaman lazımdı...
    şirket sahipleri de sattılar... gönül isterdi ki satmasınlar hatta alsınlar kenara koymaya devam etsinler... arkadaşlar kusura bakmayın ama en düşük ana hissedarın payı bu fiyatlardan 170 milyon dolar... CEO nun söylediği çıkarsa yani 2028 de 4 milyar dolar olursa 680 milyon dolar eder... sahi o kadar paranız var ise hisse alıp ne yapacaksınız... elbet yeni yatırımlar peşinde kendi yatırımlarınız peşinde koşacaksınız...
    tabii ki birileri sizi kazıklayacak ve ucuz kurtulacaksınız... pegasus güzel bir yatırım ama bir onur air vardı battı sanırım... batan bir çok yatırım yanında siz olumlu olanı isteyeceksiniz ama belki olacak belki olmayacak... Alvimedia bir ara benim gözümde şirkette neden böyle bir yatıorım yok denecek bir yatırımdı ama genel müdür öyle bir tokat attı ki artık yoğurdu üfleyeceklerdir... diğerlerini bilmem... mesela geçmişte 50 centten hisse sattılar ( fiyat 1 dolardı ama sonra bölündü) neden sattılar bilmem ama sattılar ve muhtemelen pişman da oldular...

şirket sahipleri isterlerse çıkarlar derler ki biz satıyoruz tamamını ya da bir kısmını alacak var mı? eminim ki şu anda % 40 yerine % 55-60 halka açıklık olsa hisse 10 dolardan aşağı olmazdı ( tabii imtiyazlı hisse garabetimiz olmadığı için böyle diyorum, adam halka % 98 ini arzetmiş % 2 le şirketi yönetmeye devam ediyor o başka) ... yeter ki dürüst davransınlar... ve küçük yatırımcıya ve kendilerine zarar vermesinler. kimsenin karışmaya haddi yoktur. efendim ben zarar ediyorum tamam ediyorsun kar etsen teşekkür mi edecektin. hayır...

kendi adıma şirketten afaroz yedim. çünkü daha önce Alaton holding ile ilgili işlemlerde SPK ya şikayet ettim... gene usulsüzlüklerini görsem gene şikayet ederim. ama ben şirketin yatırımlarına inanıyorum ve şirket ile ilgili bir hedefim var. bu hedef gerçekleşecek ama kolay parayı kimse vermiyor...

Şirket profesyonelce yönetiliyor... yatırımlar güzel gidiyor. ana hissedarlar yönetimin önüne taş koymuyor. şirket hiç bir şey yoksa 650 milyon dolarlık yatırım yapacak ve kendi kaynaklarından. şu anki durumda bile bu bir hisseye 1,5 dolarlık ilave değer katmaktır.

gerçekten ezbere eleştirileri bırakıp şirketin yatırımlarına odaklanalım, doğru yatırımlar mıdır? şirket iyi yönetiliyor mu? ben söylüyrum şirketin her yatırımı güzel gitmedi en güzel örnek Kırklarelidir, belki Karakuz, ama son yıllarda BİGA ve MERAM şirketi katladı dükkat edin. Tarım katlayacak, enerji depolama ve havacılık ( ne hikmetse ses çıkmaz oldu) yeni açılımlar yapacak... buyrun bunları konuşalım...

zinhar yatırım tavsiyesi değildir...

Kara talih dönüyor mu?

Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

son 3 ayın ortalama (aritmetik) PTF si=2.417; önceki dönemin 2.510

BOFA yine alıcı.......
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

6. Jeotermal seracılıkta rakipler belirdi...

https://x.com/yerlimilli_tr/status/1875966333973881337

Aksaray'da 140 dekar jeotermal serada ilk fide dikimi yapıldı.
    https://teamagro.com/

Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Jeotermal seracılıkta rakipler belirdi...

https://x.com/yerlimilli_tr/status/1875966333973881337

Aksaray'da 140 dekar jeotermal serada ilk fide dikimi yapıldı.
    https://teamagro.com/
    Rekabet iyidir..
    Pazara çok ürün çıkar...
    Ülkemiz dünya seracılık merkezi olur....
    O durumda her gün Afyon'dan, Eskişehir'den kargo uçağı kalkar Almanya'ya, Rusya'ya, İngiltere'ye...

İspanyollar İngiliz marketlerini besliyorlar.....
    Biz de kenarından köşesinden girebiliriz o pazarlara..

8. Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 06.01.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 97,55 TL - 96,80 TL (ağırlıklı ortalama 97,05 TL) fiyat aralığından toplam 257.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.

Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 9.394.343 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 2,160'dIr.

Kamuoyuna duyurulur.

İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

Sayfa 356/475 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •