-
Italyan deniz ve peyzaj ressami Francesco Lojacono’nun olum yildonumu (26 Subat 1915)
Veduta di Palermo, 1875

Sulla via di Romagnolo, 1915
-
Charlie Chaplin, 26 Subat 1916'da, Mutual Film Company ile sozlesme imzaladi ve o zamanlar Amerika'daki en yuksek ucret odenen film yapimcisi oldu.

-
Amerikali komedyen, aktor ve besteci John Herbert 'Jackie' Gleason'in dogum yildonumu (26 Subat 1916)

-
Amerikali fantezi, bilimkurgu ve korku yazari Theodore Sturgeon’in dogum yildonumu (26 Subat 1918)
“Yavasca dedim ki, "hepimiz ayni saatte uyanir, baskasinin istedigi seyleri yapardik. Bir gunu baskasinin yasayacagi gibi yasar, baskalarinin dusuncelerini dusunur, baska insanlarin sozlerini soylerdik. Janie, baska birilerinin resimlerini yapar, Bebek de kimseyle konusmazdi. Ve bu durumdan mutluyduk. Simdi anliyor musun?" Insandan Ote

“I said slowly, "We all woke up at the same time. We all did what somebody else wanted. We lived through a day someone else's way, thinking someone else's thoughts, saying offher people's words. Jane painted someone else's pictures, Baby didn't talk to anyone, and we were all happy with it. Now do you see?"
“Agacin ozu akar, ayi uyur, kuslar guneye ucar, hepsi bunlari beraber yapar, ayni seye ait olduklari icin degil, ayni sey tarafindan incitilmis yalniz varliklar olduklari icin.” Insandan Ote

“The sap falls and the bear sleeps and the birds fly south, not because they are all members of th same thing, but only because they are all solitary things hurt by the same thing.”
-
Brezilyali yazar Jose Mauro de Vasconcelos’un dogum yildonumu (26 Subat 1920)
“Simdi acinin ne oldugunu gercekten biliyordum. Ayagini bir cam parcasiyla kesmek ve eczanede dikis attirmak degildi bu. Aci, insanin birlikte olmesi gereken seydi. Kollarda, basta en ufak gcu birakmayan, yastikta kafayi bir yandan obur yana cevirme cesaretini bile yok eden seydi.” Seker Portakali

"Now I really knew what was pain. Pain is not to get beaten until you pass out. It isn't to cut your foot with a glass shard and take stitches in the pharmacy. Pain is something that makes your whole heart broken, something that we have to die with when not even being able to tell anyone about it."
— Daha cok anlat, dedim.
— Hosuna gidiyor mu?
— Cok. Elimden gelse seninle sekiz yuz elli iki bin kilometre hic durmadan konusurdum.
— Bu kadar yola nasil benzin yetistiririz?”
— Gider gibi yapariz.

— I said, Tell me more.
— Do you like it?
— So. If I could, I’d talk to you about eight hundred and two thousand miles without stopping.
— How do we build gasoline on this road ?
— We’il go and do it
-
Rock ve country muzigin duayeni Johnny Cash'in dogum yildonumu (26 Subat 1932)
-
Amerikali komedi yazari, yonetmen, tiyatro aktristi ve yapimci Jane Wagner'in dogum gunu (26 Subat 1935)

“Hamile oldugumu bilmedigim halde feminizmin embriyonik tekmeleyisini hissettim. / I felt the embryonic kicking of feminism, even though I didn't know I was pregnant."

"Lisani gelistirmis olmamizin nedeni, bence icimizin en derinlerinde yatan sikayet etme ihtiyacimizdir."
-
3 Akademi, 4 BAFTA, 5 David di Donatello Odullu Italyan produksiyon tasarimcisi, sanat yonetmeni ve kostum tasarimcisi Dante Ferretti'nin dogum gunu (26 Subat 1943)
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri