https://www.hisse.net/topluluk/showt...03#post3400303
24.4. 2019 bak 290 ıncı sayfa 10 gün önce
https://www.hisse.net/topluluk/showt...03#post3400303
24.4. 2019 bak 290 ıncı sayfa 10 gün önce
https://www.hisse.net/topluluk/showt...31136&page=289
289 uncu sayfa
aslında sen bana kazandıran bırısısın seninle iyi geçinmem lazım ama
bende öyle bişey yok . sen milleti korkutuyorsun panikleyen korkup satıyor
düştükçe ben topluyorum ağa sahne alıyor hisse yükseliyor ben satıyorum
sonra sen tekrar korkutmaya başlıyorsun ben tekrar topluyorum böyle sürüp gidiyor
ondan sonra ben kazanmıyayım da kim kazansın ..
ben salağın tekiyim aşağıdan almak için düşecek diyenlerin kervanına katılmam lazım
daha toplayacağım dünya kadar mal var ama ben öyle yapamam salaklıga devam .
sen doğru ol kem belasını bulur.
Allah herkesin kalbine göre versin başka sözüm yok
hayırlı geceler
Şirket kartı nedir bilmiyorum.. ben resmi ve bağımsız denetimden geçmiş faaliyet raporuna bakarım.. şirket kartına bakma ihtiyacını neden duyayım anlamadım.. 3 aylık kar tahminimi ideasın 2 milyonuna ve seykm in 5 milyonuna göre yaptım.. tamda hesapladığım gibi geldi.. nitekim ayın 30 unda açıklayacağını beyan ettiği mali tabloları apar topar benim yazdığımın sabahında açıklamak zırunda kaldı haremağası.. operasyonu erkene almak zorunda kaldı.. dayının dediği gibi yazışma oldu.. dayı şirket kartına göre çok daha düşük kar bekliyordu ve bunu da benim yanlış hesaplama yaptığımı iddia ederek söyledi.. sonuçta benim hesapladığım şekilde kar geldi 3 aylıkta..
Gelelim yıl sonunda dayının 15 milyon kar beklentisine.. bu kadar profesyonel olan bir kişinin helede 800.000 tl gibi bu kağıda yatırım yapmış birisinin 15 milyon kar tahmini yapıp gelen karın 1 milyon olması çok ilginç.. karın hesaplanması çok basit.. bir önceki hesap döneminin (12 aylık kesin veya 3-6-9 aylık geçici) kapanışındaki ideas ve seykm fiyatlarını maliyet olarak alacaksınız, bir sonraki hesap dönemindeki kapanış fiyatlarını satış rakamı olarak alıp hisse paylarını( ideas 2 milyon lot, seykm 5 milyon lot) çarptığınızda alın size kar rakamı.. bu kadar basit hesaplamayla hdfgs nin 12/2018 karının 1 milyon civarında geleceği kabak gibi belliydi.. birazcık muhasebe bilen ve piyasanın içinde yeterli tecrübeye sahip herkes bunu kolayca hesaplayabilir.. dayının 800.000 tl yatırdığı ve kendi deyimiyle bize borsa öğrettiği yerde karı 15 milyon tahmin edip dillendirmesi ilginç.. yine 2019/3 aylıkta ise ben 31.250 milyon kar beklediğimi söylediğimde hiç bir kar rakamı telaffuz etmeyip benim hesaplamamdan çok daha aşağı kar geleceğini iddia etmesi daha da ikginç..
Bir diğer husus ise yabancı yatırımcı mevzusu.. bu tür hisselerde patronun kendisi ve adamları doçe ve citi gibi yabancı aracı kurumlardan yabancı görünümü altında işlemler yaparak yeni kekler bulmaya çalışırlar.. halbuki bunun gibi patron hissesi olup manipülasyon ve piyasa dolandırıcılığın yapıldığı ve temettü dağıtımı yapılmayan şirketlerle yabancı fınların işinin olmadığı da herkes tarafından bilinen bir gerçektir.. dayım da gayet iyi bilir hdfgs de yabancı fonların olmadığını.. doçe ve citidekilerin manipülasyonun yurtdışı ayağı olduğunu.. bir önceki paylaşımında dediği gibi dayının bu sözde yabancılar 3 milyon lotun 2 milyonunu çakmışlar.. dayıma göre ise patron toplamış bu hisseleri.. alan da satan da aynı kişi.. yapılan iş ise arada ky ı cendereye almak.. nette patron açısından değişen bir şey yok..
Hak meselesine gelirsek.. dayım al satlarla 3 ayda %40 kar yazdığını söylüyor.. bu üç aylık zarfta yukarıdan satıp aşağıdan koyduğun malların hepsi namığa ait öyle mi? Hep namığı düdükledin yani hiç küçük yatırımcıya zarar vermedin.. çok haksinaşsın ya.. yıl sonu hdfgs fiyatının 1,4 olacağını iddia ederken diğer taraftan sık sok tekrarladığın “ağa bu kadar malı boşa toplamadı”, “bu gemi bu limanda kalmaz”, “bu kapıt 5 liralardan geldi” gibi söylemlerinle çok daha fazla prim yapacak izlenimi sağlıyorsun.. su anki fiyatın 1,20 lerde olduğunu varsayarsak 1,4 hedefin ancak %14 lük getiriye tekabül ediyor.. bu getiri oranı ise risksiz alternatif yatırım araçlarının getirilerinin bile altında.. kendi adına al satla üç ayda %40 kar elde etmiş olabilirsin ama ky nın al satla para kazanma imkanı yok.. bu kadar ky dostuysan buyur al sat beklentilerini paylaş.. misal ben 1,29 dan verdim.. hangi fiyattan alayım.. aldıktan sonra kusa vadede hangi fiyattan satayım..
Bir diğer husus ise bu tür sığ ve patron kağıtlarına ilişkin tecrübem.. 1998 yılında esyatırımda çalışırken batısökede mal toplama operasyonunu fark edip 200.000 lot mal aldık düşük fiyattan.. daha sonra al satlarla tahta yapıcının pozisyonunu bozmaya başlayınca adamlar her nasılsa bize ulaştılar.. al satlara girmememizi rica ederek kağıda ilişkin operasyonları hakkında bize önceden bilgi vereceklerini söylediler ve nitekim öyle de oldu.. kısaca demem o ki o kadar çok mal alıp ta oatronun haberi olmadan onayı olmadan kimseye al sat yaptırmazlar.. heleki hdfgs gibi karın ve fiyatın istenildiği gibi şekillendirildiği patron kağıtlarında.. 650.000 lot alıp üç ayda %40 kar yapacak birisinin al sat yapmasına izin verecek patron cennetlik olmalı.. normal şartlarda izni olmadan bu kadar yüklü alım yapan kişiye kar ile oynayarak kan kusturur ve zararına sattırır.. bunun yolu da çok basit.. ideas ve seykm in fiyatlarını aşağıya basarak hdfgs yi 2 sene üst üste zarar ettir.. fiyatı da iyice aşağı çeker.. 2-3 sene zararı da kimse kabullenemez..
Diyeceğim oki dayı bey, söylediklerin ve iddia ettiklerin arasında çok ciddi tenakuz var.. ky yatrımcı dostu olduğunu iddia edip ben dahil herkese yukarıdan bakmaya çalışan kibirli bir dilin var.. hiç sevmem kibri de övünmeyi de.. merak etme senin kadar tecrübeye ve bilgiye sahibim borsa hakkında.. gerçekten ky yardımcı olmak istiyorsan net bilgiler ver.. deki; zamanı geldiğinde 6. Aylıkta kar şu olacak fiyat hareketleri şu olabilir.. seçim yenilenirse şuralara düşebilir, şu fiyatlar dip fiyatıdır.. kusa vadede şu fiyatlardan satılabilir.. al satla %40 kazanırken zarar eden ky nın duasını alırsın
Son olarak dayının iddia ettiği gibi hdfgs ile ilgili olarak kötümser değilim.. öyle de bir söylemim yok.. pazartesi günkü tsk kararı ge s400 görüşmelerinde olumsuzluk olmassa bu fiyatlardan alıcıyım.. 35 mülyonluk paranın yatırım-satın alma hikayesi var.. bu hikayeyle %10-20 lik bir getiri pıtansiyeli mevcut.. tabii uzun süre bu fiyatta tutmayacak.. 6 aylıkta ideas ve seykm operasyonu ile karı düşürerek yüksekten yeni keklere cerdiği malları ucuzdan yerine koyacak.. benim öngörüm bu.. itirazın veya başka görüşün varsa net bir şekilde söylersin.. üstü kapalı kedi medi söylemleri, patron bu kadar malı boşa almadı söylemleri yetersiz kalıyor
Yer İmleri