Sayfa 357/760 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1. bilici sayfasından bir bilgi

Turizm sektörüne de 2007 yılında giriş yapan Bilici Yatirim, TSKB GYO ile %50 ortak olup, Adana Merkez bölgesinde 5 yıldızlı otel yatırımını tamamlamıştır. Divan Adana markası altında faaliyette olan otelin toplam Yatirim değeri yaklaşık $47 Milyon ’dur.

bu hotelin yatırım değeri tl bazında şimdiki kur ile 242 milyon tl dir...bu hotelin yarısı yani 121 milyonluk değeri blcyt a aittir..buda hisse başına 2,68 tl lik bir değer oluşturuyor..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. dolar ikinci çeyrekte %16,2 artmıştır...euro ise %9,3 artmıştır...bakalım doların artışı blcyt a yarayacak mı yoksa yaramayacak mı ?? satışlar euro bazında olduğu söylendi hep..durumu bilançolarda göreceğiz...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. yanlız 242 milyon tl harcanan hotelin yıllık karının en az 35-40 milyon tl olması lazım..bunun yarısı blcyt a düşecekse oradan en azından yılllıkta 17,5-20 milyonluk karların gelmesi lazım...bakalım oradan karlar ne zaman tam anlamı ile yansıyacak ???

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bilici sayfasından bir bilgi

Turizm sektörüne de 2007 yılında giriş yapan Bilici Yatirim, TSKB GYO ile %50 ortak olup, Adana Merkez bölgesinde 5 yıldızlı otel yatırımını tamamlamıştır. Divan Adana markası altında faaliyette olan otelin toplam Yatirim değeri yaklaşık $47 Milyon ’dur.

bu hotelin yatırım değeri tl bazında şimdiki kur ile 242 milyon tl dir...bu hotelin yarısı yani 121 milyonluk değeri blcyt a aittir..buda hisse başına 2,68 tl lik bir değer oluşturuyor..
    2017 yılı değerlemesi 129.460.000 TL dir. TSKB GYO nun internet sayfasında ki bilgi. Görüldüğü üzere yanlış yatırım olmuş zaten senede 2-3 milyonanca kazanıyor. Adana'da 5 yııldızlı otel 4-5 tane var ve gecelik fiyatlar 200 TL civarı daha önce Serdal Adalı Sheraton yapmıştı bu yatırımın 2 katı tutarında oda para kazanmıyor. itibar yatırımı yapılmış arsaya iş merkezi yapsalardı zaten bu kadar kira alırlardı. Hemde çok düşük maliyete mal ederlerdi ve hepsi Bilicinin olurdu.

Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku

3 aylık 2018 bilançosunda bir şey dikkatimi çekti...şirketin sigorta değeri 451 milyon tl imiş....bu rakam 2017 yılında ise 345 milyon tl imişi....451 milyon tl hisse başına 10 tl demek... hisse sigorta değeri bu iken gel gör ki hisse şu anda 1,40 tl fiyatında...şirket yetkilileri aylar önce yaklaşık 3,5 milyon civarındaki hisselerini 1,07-1,94 tl aralıklarından toplamışlardı...umarım şirket bilançolardan sonra tekrardan hisselerine sahip çıkar...

Taşınmazlara değerleme yapmaktan kaçıyorlar vergi çıkacak diye. Yeni torba yasada madde koydular Eylül sonuna kadar değerleme yaparsan % 5 vergi alırım diye onu bile yapmıyorlar fırsatı kaçırmamaları lazım.

6.  Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku
    Taşınmazlara değerleme yapmaktan kaçıyorlar vergi çıkacak diye. Yeni torba yasada madde koydular Eylül sonuna kadar değerleme yaparsan % 5 vergi alırım diye onu bile yapmıyorlar fırsatı kaçırmamaları lazım.

sanırım faaliyet raporunda en son 2013 yılında değerleme yapılmış diyor...aradan 5 yıl geçmiştir...kim bilir şu anda taşınmazların değeri nerelere çıkmıştır...??

peki dostum değerleme yapmazlar ise ne olacak ?? yapmaları mecburi mi ??

7.  Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku
    2017 yılı değerlemesi 129.460.000 TL dir. TSKB GYO nun internet sayfasında ki bilgi. Görüldüğü üzere yanlış yatırım olmuş zaten senede 2-3 milyonanca kazanıyor. Adana'da 5 yııldızlı otel 4-5 tane var ve gecelik fiyatlar 200 TL civarı daha önce Serdal Adalı Sheraton yapmıştı bu yatırımın 2 katı tutarında oda para kazanmıyor. itibar yatırımı yapılmış arsaya iş merkezi yapsalardı zaten bu kadar kira alırlardı. Hemde çok düşük maliyete mal ederlerdi ve hepsi Bilicinin olurdu.

129,460 milyon o zamanki kur ile yapılmış....şu anda 242 milyon tl ediyor...yarısı blcyt ındır..yani 121 milyonluk kısmı...dolar bazında öyle imiş...şu anda gerçek değeri nedir bilmiyoruz ?? böyle bir yatırımın normalde iyi kar yapması lazımdı....hotel 180 odalı ve 5 yıldızlı imiş...ad*****n reytingi en yüksek hoteli imiş...trivago 89 puan ile adana divan hoteli ad*****n en iyi hoteli seçmiş...

bu yıl turizm iyidir deniyor...bakalım ordan ne kadar kar gelecek ??

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    129,460 milyon o zamanki kur ile yapılmış....şu anda 242 milyon tl ediyor...yarısı blcyt ındır..yani 121 milyonluk kısmı...dolar bazında öyle imiş...şu anda gerçek değeri nedir bilmiyoruz ?? böyle bir yatırımın normalde iyi kar yapması lazımdı....hotel 180 odalı ve 5 yıldızlı imiş...ad*****n reytingi en yüksek hoteli imiş...trivago 89 puan ile adana divan hoteli ad*****n en iyi hoteli seçmiş...

bu yıl turizm iyidir deniyor...bakalım ordan ne kadar kar gelecek ??
    Ben gidince kalıyorum. Otel güzel ama diğer otellerle rekabet ettiğinden fiyat 200 TL orada genellikle şirket çalışanları kalıyor. Arap turist gelirse para kazanırlar ancak şu an öyle bir durum yok.

tskb gyo 6 aylık bilançosunda otelin işleten iştirak şirkete ait bilgi

30 Haziran 2018 30 Haziran 2017
    Satış gelirleri 7,602,577 5,639,223
    Satışların maliyeti (5,314,535) (4,382,646)
    Net dönem karı / (zararı) 493,862 93,050

Ayrıca TSKB gYO şirketten 415.000 TL 6 aylık kira almış

Sayfa 357/760 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •