Sayfa 358/853 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 2,857 - 2,864 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Boşa geçen bir gün daha.

bugünün farklı bir yönü oldu.

Sabah USD 7.40 ları zorlarken BIST düştü.

Sonra USd biraz aşağı indi, akşam tekrar 7.40 ları zorladı ama bu kez BIST aşağı tepki vermedi.

Her gün farklı bir oyun.

Bugün banka satmadılar.

Arka planda MB ile siyonistler arasında, hangi meydanlarda hangi savaşlar oluyor onuda bilemiyoruz.

---

tayyip ege denizini 2006 da yunanlılar ve israillilere bıraktı.

Şimdi ayaklandı, ege de akdenizde 2006 da ses çıkarmadığı, seyrettiği dolayısı ile vermiş gibi olduğu haklarımızı geri almaya çalışıyor.

2006 da ses çıkarsa, ne para gidecekti, ne deniz gidecekti.

O kadar rezilliğin içinde iyi gibi görünen tek şey, ordu durmadan atışlı antrenman yapıyor. IHA larla beraber radarlar gibi elektronik üretimlerimiz gerçek alanlarda test edilip hatalarının, eksiklerinin giderilme imkanı bulunuyor.

Birde 3 sondaj gemimiz oldu ama işletenler yabancı teknikerlerse ve analiz de ingilterede yapılıyorsa, onlardan bir şey beklememek gerekir. Biliyorum hep olumsuz yönden akp ye bakıyorum ama neden acaba.?

---

Olayların hızını takip etmek zorlaştı. Bende ucunu koyverdim gitti.
    İş yapamaz hale geldim 2 haftadır.

.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST Dün iyi görüntüde kapadı.
    Ege veya Akdenizde yeni bir gerginlik olmazsa, bugün 1100 üzerinde kalabiliriz.

2 gün önceki bankalara satışlar, MB ye faiz baskısı amaçlı değil, yunanlılarla denizde yaşanan gerilim sonucu olmuş sanıyorum.

Gelişmelerin hepsini anında takip edemiyorsun. Ancak BIStin güven vermediği çok bariz. Çok volatil, hangi gün neye tepki vereceğini bilemiyorsun.

Volatilite sadece endekse yön verenlere yarar. Ne zaman nereye gideceğini bir tek onlar bilir. Diğerleri korku içinde elleri tuşlarda bekler.

Bu volatilite ise devre kesicilerle kurtarılamaz. Ancak düzenleyici bir FON ile olur. Volatil anlarda alım yada satıma geçerek, stabiliteyi sağlamalı.

Diğer yanda ise, denizlerde ve karada DEVLET adına petrol ve gaz arayıp bulan TPAO özelleştirilecekmiş. tayyip onuda satacak.

akp gittiğinde arkasında enkaz bir Türkiye halkı bırakacak. Birbirlerinden nefret eden, devleti arkasına alan soyan azınlık ve kara cahil bırakılan soyulan çoğunluk. Soyulan çoğunluk ise Yap İşlet Devretlerle 25 yıl borçlandırılmış olarak ortada kalacak.

Soyan azınlık her yıl soygun paralarını yurt dışına kaçırdıklarından, ülkede tasarruf adına bir şeyde kalmıyor ve yine çalışanın maaşına göz dikilerek sıkıntılı insanın sırtına çıkılıyor.

BIST den bahsedecektim ama buraya geldik. Başka yere gelemezsin ki, her pisliğin arkasında soygun düzeni var ve bu soygun düzenini 1938 lerde kurmaya başlayan siyonistler. Belki 1500 lerde İspanyol yahudileri ile başladı. Onlar geldikten sonra Ataman ülkesi(osmanlılar) 100 yıl içinde sapıtıyor.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    CDS ler haftalarca hiç bir iyi veride düşmedi ama gaz bulduk haberinden sonra bir miktar düştü.

CDS ler ve libor sistemi, Türkiye gibi ülkelerden daha fazla faiz alabilmek için manipule ediliyor. Son 1 yılda 2 kez ortaya çıkarıldı ve haberi oldu.

---

Milli eğitim bakanı ilginç bir kişi.

Devlet okullarını imam hatibe dönüştürüp kızları türbana sokmak, kız çocuğu ile erkek çocuğunu ayrı okutmak için var gücü ile çalışıyor, ancak kendisi özel okul sahibi. Türbansız, erkek kız çocuğu iç içe eğitim veriyor. maya okullarının sahibi.

İkinci dalga Türkiyede, avrupa ve abd de başlamış, vaka sayıları hızla artıyor. Ama sırf özel okullara para toplayabilmek için devlet okullarınıda ateşe atıyorlar.

Okulları açacağız diye öğretmenleri çağırdılar. Özel okullar velilerden para topluyorlar.
    Devlet okulları ise Eylül ayında uzaktan eğitim yapacak.

Özel okulların para toplama işi bitince, devlet okullarını bu yıl tamamen uzaktan eğitimli yapacaklar. Gidişat onu gösteriyor.
    Belkide ölen ölsün diye okulları yüz yüze yaparlar.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    ayhan kızmaya da başlamış.

Sanırım dolarlarını koruma içgüdüsü.

Peki 2018 de neden öyle yaptı.? Oraya getiren olaylar nedir.?

Her neyse yaw, karşılıklı ekonomik muhabbete girmek için belge istiyordum. Boşa kürek çekmeyeyim.
    Yok be be kızacağım belge ortada hazine açıklıyor zaten yp cinsi borçlanmayı. Dün ben jp mogçrgan a kızdım mşllete ayar çektiği için
    bir halt olacağı yok.

bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    finike
    Gönderi
    1,378
     Alıntı Originally Posted by rasit Yazıyı Oku
    Sn. Alicemal,
    Yazdıklarınızın bir kısmını okudum. Epey bir emek vermişsiniz.
    Teşekkürler.
    çok teşekkürler..

7.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    ekoTürk de her sabah yorumcu dinliyorum.

Adamla kadın diyorlarki, USd 7.50 hedef, 7,60 ve 7.70 olabilir filan.

Tamamen gerçeklerle kopuklar. O fiyatı sadece teknik rakamlar olarak görüyorlar. O rakam neyi ifade ediyor zerre bilgileri yok.

Ezber beyinliler.

Sebep olarak ise devletin kötü huylarını anlatıyorlar.

doviz ne demek.? Diğer devletle senin devletinin arasındaki kıyaslama demek.

Ulam odun, diğer devlet ne yapıyor.? Onu neden anlatmıyorsun.? Senin yaptığından fazlasını diğer devlet yapıyor. Ama senin paran değer kaybediyor ve sen senin devletinin yaptığını anlatıyorsun. Doviz dediğinde 2 devlet var tek devlet yok allahın eblehi.

Maalesef tam bir ilkel gibi davranıyorlar.
    Amerikanyalının 100 Amerikanya parası, Amerikonyalının 100 Amerikonya parası olsun.
    Amerikanya karşılıksız 100 Amerikanya parası bastığında, Amerikanyalının cebindeki paranın değeri yarıya düşer
    Tutup da Amerikonyalılar 500 Amerikonya parası basarsa, gariban Amerikonyalının cebindeki para beşte bire düşer.
    Üstüne üstlük Amerikonyalılar selfie çuıbuğunu bile üretmeyip dışarıdan satın alırken,Amerikanyalılar herkesin satın almak istediği malları üretip satıyorsa, paralarının üretim gücü de elbette farklı olur.
    Bir de üstüne üstlük Amerikanyalılar 3 katı fazla prezervatif kullanıp nüfuslarını kontrollü arttırken,Amerikonyalıların üreme gücüne ilaveten bakmak zorunda olduğu devamlı misafir akını varsa, daha da çok para basmasına vesile oluyor.
    Şimdi bütün bu hesapları dolar ve Türk lirası için yapsak, doların değeri 3-4 lira mı çıkıyor gerçekten?

Komünizm ve Çavuşesku rejimiyle yaşamış kıçında donu kalmamış romen halkı,bugün gelip ülkemizde çatır çatır yerli ve milli arabalarını satıyorlar.Daha 20 yıl önce pazardan yarım karnıbahar alırlarken bugün bizim pazarımızda yarım karnıbahar satılır olmuş.Elbette devletleri kıyaslamak lazım ama kıyas yapınca sonuçlar o kadar parlak çıkmıyor. Az çalıp çok çalışan öne geçiyor.
    Neticede

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay cumartesi abimiz gelmiş. Benim yazıyı eleştirmişmi destekmi olmuş anlayamadım.
    Os sebeple kendi aklımda olanla devam edeyim.

---

abd ekonomisi 2. çeyrekte %31.7 düşmüş.
    abd 1. Çeyrektede ortalama %5 civarı düşmüş.

Biz 1. çeyrek %4,5 büyümüşüz. İkinci çeyrek henüz açıklanmadı.
    Rakam kaynağı investing.com

Bizim verilerin bir kısmı uydurma, geri kalanı inşaat ve düşük faiz etkisi ile 1. çeyrek iyi gittik.

2. Çeyrektede abd ye fark atacağız. Hala inşaat ve düşük faiz etkisi var.

Geneli yansıtan bu rakamlara rağmen TL nin seviyesi ortada ve sebeplerini defalarca anlattım. Örneklerle anlattım. defalarca söylediğim gibi 7 TL değeri Türkiyenin değeri değil, beş para etmez ak partinin değeri. Çok basit örneklerle 15 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlattım.

Garson örneği ile anlattım, işsiz örneği ile anlattım, hadislerle anlattım. Dur yaw, hadisle anlatmadım. Problem sanırım burda. İmdi hadis ustası bir hoca bulup, ilgili hadisleri devşireyim burada dayayayım, herkesin beyni çiçek gibi olsun. Eksiği bulduk.

.
    Son düzenleme : alicemal; 28-08-2020 saat: 08:47.

Sayfa 358/853 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •