Sayfa 359/467 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459 ... SonSon
Arama sonucu : 3731 madde; 2,865 - 2,872 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1. Vasi olduğunuzda yeni sözleşme yapmanıza gerek yok. Eski sözleşmeler aynen geçerli olur.

Bundan sonraki süreçte 2024 yılında elde ettiğiniz gayrımenkul sermaye iradından kaynaklı gelirinizi 2025 /Mart döneminde beyan etmeniz gerekiyor.

Kira gelirlerinizin tahsilatının banka sisteminden yapılması çok önemli. Aksi taktirde her bir aydaki her bir kira geliri için ayrı ayrı özel usulsüzlük cezası(2024 yılı için 3.000,00.-TL) kesilir ki; elde ettiğiniz kira gelirlerinin tamamı bile bu cezaları karşılamaz.

Geçmiş dönemden şahıs olarak siz sorumlu değilsiniz. Ancak ödemelerin banka kanalıyla yapılmaması veya eksik gelir beyanından babanızın sorumlulluğu zamanaşımı süresince(gerçekleştiği yılı takip eden yıldan başlayarak beş yıl) devam ediyor.

Hastalarınıza şifalar dilerim, vasilik görevinizde de başarılar.
    akıl! akıl!!
    Gel kafama takıl!!!

2. -Sakın yeni sözleşme yapmayın.
    -Kiraları elden almaya devam edin.
    -Kiracılarınızdan kimlik fotokopisi veya en azından TC nosu isteyin.
    -Kiracılarla konuşup zam aylarını öğrenin veya hepsiyle yen birer zam ayı belirleyin.
    -Umarım iyi insanlardır fakat size bir yamuk yapmaya kalkarlarsa elden aldığınız kiraları inkar edeceğinzi söyleyin ve geçmiş aylarda "ödemedikleri" bu kiralar için icra takibi başlatacağınızı söyleyerek tehdit edin.

Şimdi bazı "sütten çıkmış ak kaşıklar" gelip bana kötü şeyler yazacaktır ama ben onların da ne mal olduğunu bilirim.

Eline koz geçince kiracıların bazıları çok şerefsz olabiliyor. O yüzden bu yazdıklarımı yapın ki ipler sizde olsun.

3.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    -Sakın yeni sözleşme yapmayın.
    -Kiraları elden almaya devam edin.
    -Kiracılarınızdan kimlik fotokopisi veya en azından TC nosu isteyin.
    -Kiracılarla konuşup zam aylarını öğrenin veya hepsiyle yen birer zam ayı belirleyin.
    -Umarım iyi insanlardır fakat size bir yamuk yapmaya kalkarlarsa elden aldığınız kiraları inkar edeceğinzi söyleyin ve geçmiş aylarda "ödemedikleri" bu kiralar için icra takibi başlatacağınızı söyleyerek tehdit edin.

Şimdi bazı "sütten çıkmış ak kaşıklar" gelip bana kötü şeyler yazacaktır ama ben onların da ne mal olduğunu bilirim.

Eline koz geçince kiracıların bazıları çok şerefsz olabiliyor. O yüzden bu yazdıklarımı yapın ki ipler sizde olsun.
    Kirayı elden alın nasıl bir tavsiyedir yarabbim! Yani ölümsüzlüğün sırrı ile bile direkt ilişkisi olsa akıllara durgunluk veren bir şey bu, herkes en iyisi kiraları elden alsın hayat bayram olsun...

4.  Alıntı Originally Posted by M3RT85 Yazıyı Oku
    Kirayı elden alın nasıl bir tavsiyedir yarabbim! Yani ölümsüzlüğün sırrı ile bile direkt ilişkisi olsa akıllara durgunluk veren bir şey bu, herkes en iyisi kiraları elden alsın hayat bayram olsun...
    Aha geldi bir tane sütten çıkmış ak kaşık.

Adam yarın kiracının biriyle sorun yaşasa onu sen mi kurtaracaksın?
    Zaten ailesinden iki kişi ciddi sağlık problemleri yaşarken, bir de kiracı zulmüne mi maruz kalsın?
    Adamın elinde kontrat bile olmadığına göre tahliye taahhütnamesi falan da yoktur. Yani hiç koz yok. Tamamen suistimale açık.
    Kiracılar insana hiç acımaz. Kiracıya "felç oldum, vücudumun yarısı tutmuyor" diye haber göndersen, ilk yapacağı şey o andan itibaren kirayı yatırMAMAK olur.
    Boş muhabbet yapma, ikile.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

5. Aklı kendine yetmeyen, yaşadığı travmaları atlatamayan , sokakta it muamelesi görenlerin ülke de mal sahibi olması çok vahim. Bu tipler yüzünden sokaklar eğlence yeri değil, kavga yerine döndü.
    Bu formlara soru soranlar, gerçekten çok mu çaresizler ki buralardan medet umuyorlar. Hırsıza evini nasıl koruyacağını sormak gibi bir şey oluyor. Seviye düşüklüğünden dolayı ayda bir uğradığım başlıklara acıyorum.

6. Adam zaten sağlıktan mağdur olmuş, bir de kiracı kazığı yemesin diye iki tavsiye verelim dedik, ne kadar ev sahibi düşmanı beleşçi varsa rahatsız oldu.

Kanunlar hep sizden yana olsun, kozlar hep sizde olsun, hep siz karşınızdakini düdükleyin di mi?
    Hadi canım hadi naş! Ev sahipleri uyandı.

7. Kiracı elden ödeme yapmayı kabul etmiyorum derse ne olacak sn uyanık ev sahibi

8.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Kiracı elden ödeme yapmayı kabul etmiyorum derse ne olacak sn uyanık ev sahibi
    Benzin döküp yakar kiracıları.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 359/467 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •