Sayfa 36/101 İlkİlk ... 2634353637384686 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 281 - 288 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    sorumuzu one alalim ...

bence bu paylasimin puf noltasini anlayip yatirim tarzini sorgulayan herkes apacik bir gercegi gorecektir ...

bu gercek ky nin cogu zmaan ve durumda bile bile lades dedigi gercegidir ..

Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...
    Zihin fukara olunca,akıl ukala olur..Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...

2.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku

O YUZDEN HAYAL EDIN DUSUNUN .. . 5 MILYONUNUZ OLSA .... ALIP SATTIGINIZ VEYA SU AN ELINIZDE OLAN HISSELERIN YUZDE KACINI ALIR SATARDINIZ.... YUZDE KACINDAN UZAK DURURDUNUZ ....

?????
    Sorunuza benim cevabım 10 adet hisseyi geçmezdi 10 hissenin 9 tanesi B30 diğer 1 tanesi B50 de olurdu ( Elimde olan 2 hisse var 1 tanesini yine alırdım ama o kadar para ile almaya kalksam herhalde 10 gün tavan çekerdi )

3. bu konuyu haftada bir isleyecegim...

yalniz bu forumda birsey anlamiyorum ..

arkadaslar ozelden yazmak yerine soruya cevabi burdan yazarsaniz daha faydali olur ...

burda 4 5 yorum var cogunluk ozele yazmis ...

bu duruma anlam veremiyorum dogrusu ....

lutfen okuyup bu sorunun birsey canlandirdigi herkes ozelden yazmak yerine cevabi burdan yazsin ki uzerinde istisare edebilelim ...

Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    sorumuzu one alalim ...

bence bu paylasimin puf noltasini anlayip yatirim tarzini sorgulayan herkes apacik bir gercegi gorecektir ...

bu gercek ky nin cogu zmaan ve durumda bile bile lades dedigi gercegidir ..
     Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    MIŞ GİBİ YATIRIM ....

arkadaslar bugunki yazismalar veslesiyle sizle bir yontem paylasayim ...

hep diyoruzya ky neden curuk kagitlarda parasini patiriyor bos hayaler pesinde kosuyor diye ....

aptalligindanmi cahilligindenmi ? degil .. hayalperesligindej kisa yoldan kose donme hevesinden ve yatirim miktarinin ufakliginin verdigi caresizlikten dolayi boyle yapiyor. .

cunku bir yilda yuzde yuz bile yapsa elindeki parannin iki katina cikmasi onu tatmin edecek bir miktar olusturmuyor ...

boyle duusnenn bir yatirimci batar ... net..... bugun degilse yarin ... o hissede degilse obur hissede.... ama muhakkak batar.....

PEKI NE YAPMALI ?

size cok basit bi mantik soyleyim ....
    elinizde 5 milyonluk bir portfoy oldugunu hayal edin .... ne alirdiniz hangi hisseden ne vadeden kactan alir ne kadar beklerdiniz bunu dusunun ....

nasil bir portfoyunuz olurdu???

mesela o kadar param olsa asla su anda portfotumde olan x y z hissesini almazdim su hisselere asla bulasmazdim diyormusunuz ....

iste puf noktasi tamda bu ....

10 bin bile olsa bes milyonluk portfoy gibi hayal edin ....

alinip satilabilecek ve uzak durulacak hisseleri belirleyin ..

bunu yapan ky sunu gorurki su an elinde olan veya gecmiste alip sattigi hisselerin yuzde doksani 5 milyonluk portfoyu olsa asla yanina yaklasmam diyecegi hisselerden olusur .

buyuk dusunurseniz buyuk yatirimci gibidavranirsaniz borsada yatirim yalmak kar ettirir ....

lakin bu dandik kagittan kolay para hayaliyle afyonlanma durumundan kurtulmadan bu mumkun olmaz ...

O YUZDEN HAYAL EDIN DUSUNUN .. . 5 MILYONUNUZ OLSA .... ALIP SATTIGINIZ VEYA SU AN ELINIZDE OLAN HISSELERIN YUZDE KACINI ALIR SATARDINIZ.... YUZDE KACINDAN UZAK DURURDUNUZ ....

?????

4. hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by sancaktar Yazıyı Oku

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    sayin sancaktar bu tur paylasimlari haftasonu yapalim konudan kopuluyor ...

hatta yanlis anlamazsaniz o bu isi sadece ssayin se7en yurutsun ....

teknolojiden iyi anlayan biri degilim ve konu dagildigi zaman onunu alamiyorum ....

yanlis anlamayip anlayis gostereceginizi umut ediyorum ....

6. Memnuniyetle [emoji846]

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Sayın Aksakal benim yöntemim şu şekilde ;A grupu hisse senetlerinden 85 tanesi ile işlem yapıyorum.Diğerleri beni hiç ilgilendirmiyor.portföyümün yarısını 85 hisse içinden seçtiğim 2 hisseyi aylık grafik ile alıp 3-5 ay arasında(hedefime ne zaman ulaşırsa) ayrılıyorum.Portföyümün diğer yarısı ilede endeks uygun olduğu zamanlarda saatlik grafik ile yine 2 hisse alıp 5 ile 20 gün arasında(hedefime ne zaman ulaşırsa) ayrılıp hisseyi değiştiriyorum.Doğru hisselerde alım satım anlarınıda becerebilirseniz güzel kar ettiriyor.

8. bence o durumda ikinci tip yatitiminizdan tamamen vazgecerdiniz sayin forumdasim ....

cunku birinci tip yatirimla edeceginiz kar sizi fazlasiyla tatmin ederdi....
     Alıntı Originally Posted by green16 Yazıyı Oku
    Sayın Aksakal benim yöntemim şu şekilde ;A grupu hisse senetlerinden 85 tanesi ile işlem yapıyorum.Diğerleri beni hiç ilgilendirmiyor.portföyümün yarısını 85 hisse içinden seçtiğim 2 hisseyi aylık grafik ile alıp 3-5 ay arasında(hedefime ne zaman ulaşırsa) ayrılıyorum.Portföyümün diğer yarısı ilede endeks uygun olduğu zamanlarda saatlik grafik ile yine 2 hisse alıp 5 ile 20 gün arasında(hedefime ne zaman ulaşırsa) ayrılıp hisseyi değiştiriyorum.Doğru hisselerde alım satım anlarınıda becerebilirseniz güzel kar ettiriyor.
    - bir tanesini yine alirdim -

o halde digerine o kadar guvenmiyorsunuz demektir . neden hala portfoyunuzde sizce ?
     Alıntı Originally Posted by romantictr Yazıyı Oku
    Sorunuza benim cevabım 10 adet hisseyi geçmezdi 10 hissenin 9 tanesi B30 diğer 1 tanesi B50 de olurdu ( Elimde olan 2 hisse var 1 tanesini yine alırdım ama o kadar para ile almaya kalksam herhalde 10 gün tavan çekerdi )

Sayfa 36/101 İlkİlk ... 2634353637384686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •