Sayfa 36/90 İlkİlk ... 2634353637384686 ... SonSon
Arama sonucu : 717 madde; 281 - 288 arası.

Konu: Neden temettü ödeyen sanayi şirketlerine ortak olmalıyız

1.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    "Çekim miktarı" ile "çekim öncesi net varlığı" bir böl bakalım kaç çıkıyor. Nasıl düşüyor biraz daha düşün.

Ayrıca bedava : https://tr.libreoffice.org/
    bu hespaları tonlarca kez yaptıgım için su an ezbere konusuyorum bırazdan senın tablonun aynısını ben tasarlayacam.

Temettüyü daha çok yarattırıyorsun buda ana sermayeyi düşürüyor ana sermaye düşükken hisse yukarı gidiyor sonra tekrar temtetü dagıtıyorsun lot satarak temettü yaratan adama daha fazla temettü vermiş oluyorsun ana sermayede küçüldüğünü için seneler geçtikçe daha az kazanıyor gibi görünüyor diğer adam.

Ama sonuç böyle değil. iki tarafta eşit çıkmalı. ve hiçbir zman lot 0 a inmeyecek eğer lot 0 a inecek bir tablo yaratıyorsun temettü dağıtanın hisse senedi fiyatı 0 TL oluyor.

çeşitli farklı kombınanyonlarla farklı farklı bir sürü hesaplama yaptım.

sonuçları ezbere yazıyorum.

şimdi bu 5 sene once yaptıgım hesaplamayı tekrar yaptıracaksınız bana (((((((((((((((((((
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    bu hespaları tonlarca kez yaptıgım için su an ezbere konusuyorum bırazdan senın tablonun aynısını ben tasarlayacam.

Temettüyü daha çok yarattırıyorsun buda ana sermayeyi düşürüyor ana sermaye düşükken hisse yukarı gidiyor sonra tekrar temtetü dagıtıyorsun lot satarak temettü yaratan adama daha fazla temettü vermiş oluyorsun ana sermayede küçüldüğünü için seneler geçtikçe daha az kazanıyor gibi görünüyor diğer adam.

Ama sonuç böyle değil. iki tarafta eşit çıkmalı. ve hiçbir zman lot 0 a inmeyecek eğer lot 0 a inecek bir tablo yaratıyorsun temettü dağıtanın hisse senedi fiyatı 0 TL oluyor.

çeşitli farklı kombınanyonlarla farklı farklı bir sürü hesaplama yaptım.

sonuçları ezbere yazıyorum.

şimdi bu 5 sene once yaptıgım hesaplamayı tekrar yaptıracaksınız bana (((((((((((((((((((
    Aslında excel'e gerek yoktu. O 5 sene önce yaptığın hesapları kalem kağıt ve hesap makinesi ile de az önce yapabilirdin...Neyse yap bakalım. Bu arada, lot satan vatandaştan komisyon ve kaymaları da düş.

Kademe tablosu : http://www.borsaistanbul.com/urunler.../fiyat-araligi

Komisyonu piyasada pay piyasası için en düşük ve pazarlıksız verilen orandan hesaplarsın.

Hadi kolay gelsin.

3. Hiçbirşey düşmedim her iki taraftanda.

hepsi formullu kontrol etmeniz için exceli uyumluluk modunda indirmeniz için veriyorum!!!

EXCEL

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Hiçbirşey düşmedim her iki taraftanda.

hepsi formullu kontrol etmeniz için exceli uyumluluk modunda indirmeniz için veriyorum!!!

EXCEL
    İkisini eşit çıkarabilmek için uğraştığın belli..ama düzeltmeler dahi yanlış hesaplanmış..

5.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    İkisini eşit çıkarabilmek için uğraştığın belli..ama düzeltmeler dahi yanlış hesaplanmış..
    doğrusunu soyle düzeltelim bakalım sonuç değişecek mi ?

6. erhan temettü almak için lot satmak bana hiç mantıklı gelmiyor dostum.
    şirket borç çeksin temettü ödesin bu daha mantıklı geliyor bana :d
    lotlar bitince ne yapacagız erhan dostum ?

7. videoda söylediğim gibi Bana inanmıyor veya yalancı diyebilirsiniz hadi ben hatalıyım veya bilerek böyle yapıyorum peki ya bu adamdamı yanlış yapıtı.

8.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    erhan temettü almak için lot satmak bana hiç mantıklı gelmiyor dostum.
    şirket borç çeksin temettü ödesin bu daha mantıklı geliyor bana :d
    lotlar bitince ne yapacagız erhan dostum ?
    5 yıl önceden böyle seyler demiştin hasanım.

ama exceli al 45 yıl daha uzat her iki tabloyuda sonuç ne cıkıyor soylersın.

BU malesef mumkun değil. bugune kadar %100 temettü verimliliği ile temettü dağıtan hisse yok.

Benim derdim temettü vermedi bu hisse tü kaka diyenlerle veya temettüsü bunun çok düşük ya at çöpe diyenlerle benim derdim.

aselsanı beğenmezler niye neymiş efendım az temettü veriyormuş.

YUkarıdakı hesaplama ne diyor temettü ne kadar olursa olsun aynısını ve yakınını sende yaratabilirsin.

Aynı zamanda yukarıdaki teori buffeti doğruluyor yatırımcılara zorla nakit vermektir diyor. Yani temettü dediğimiz şey hisselerinizin bir kısmının zorla size sattırılması demektir.

Yukarıdaki matematik bunu ıspatlıyor. O halde uvy ciler ne diyor ben asla tek bir lot bile satmam. AMa matematiksel olarak aslında size zorla hisse sattırıyorlar farkında olmadan.

Üstelik bana niye zorla hisse sattırmadınız(temettü dagıtmadınız) diye bağırıp cagıranlar küfreden UVYciler dolu.

Sayfa 36/90 İlkİlk ... 2634353637384686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •