Sayfa 36/366 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon
Arama sonucu : 2923 madde; 281 - 288 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. ARDYZ

Fiyat 'pattern'ları ve hareket tarzı benzerlikler gösteriyor. (Kırmızı elipsler içerisindeki hareket şeklini ve diğerlerini incelersek, bantların ölçülerinin ve durak yerlerinin yakınlığı vesaire dikkat çekiyor. Birbirinin kopyası olmasa da benzer karakterler var) Tahtanın sahibi sanki kontrolü sağlamış gibi benzer yolu takip ediyor. Ama sanki biraz acelesi varmış gibi bir önceki döneme göre.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. USAK'ta Oyak yatırımın niçin 10 milyon üzerinde lot sattığı belli oldu. Adamlar modernizasyon amaçlı üç fırını bakıma alıp onlarda üretimi geçici olarak durduracakmış. Bugün aldığımız tavanı yarını taban olarak veririrz muhtemelen. Hayırlısı olsun bakalım.
    Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    USAK'ta Oyak yatırımın niçin 10 milyon üzerinde lot sattığı belli oldu. Adamlar modernizasyon amaçlı üç fırını bakıma alıp onlarda üretimi geçici olarak durduracakmış. Bugün aldığımız tavanı yarını taban olarak veririrz muhtemelen. Hayırlısı olsun bakalım.
    Açılıştan önce % 3 altına satış verdim, TE’de -1,70 % ile satılmış. Şanslı mıyız ilerleyen saatlerde göreceğiz.

4. KARTN'u sabah 84.95'ten elden çıkardım, sonra 83.30-83.50 arasına çekildi, sözde uyanıklık yapıp aşağıdan alalım tekrar deyip 83.44 ortalama ile geri aldık.. Epey aşağılara kadar indi.. Daha yeni yeni toparlamış. Umarım son maliyetin altına inmez de biraz daha beklemenin ahını vahını yapmayız.

USAK'tan gelen meblağı şimdilik MERCN'a ekledim. MERCN portföydeki payı diğer paylara göre 2 katına çıkmış oldu. Geçici olarak şimdilik orada dursun, yerine konacak bir şey bulunana kadar. USAK maceramız kısa zamanda %11-12 gibi bir kârla sonlanmış oldu. Tekrar girip girmemekte emin değilim artık. KAP'ları ve son 2 gün içinde olan fiyat ve takas hareketleri pek de güvenilebilecek bir kağıt olmadığını gösteriyor.
    Clausewitz

5. Portföy yine 6 hisseye indi.. Çok hoşlanmadığım bir durum. Bunu 8 ve üstü hisseye çıkarmalıyım.. KERVT eklemek için tetikte bekliyorum yine. (8.90-9.30 bölgesine onaya gelmeli fikrimce) (0,49 dolar seviyesine kadar çekilir tobonun sağ omzunu yapar şeklinde bir beklentim hakim) Olmazsa da canımız sağolsun.
    Son düzenleme : deva-i dert; 13-10-2022 saat: 17:29.
    Clausewitz

6.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku

ORGE

Şirkette işler değişik sektörlere dağıtılan risk anlayışı ile reel olarak ve dengeli bir şekilde büyümeye devam ediyor. Makul kaldıraç oranı, düşük denebilecek finansal borçlar ve oldukça defansif bir borç karşılama oranı ile de şirket mali açıdan fazla bir risk içermiyor. Kârlılık marjları da Bist ortalamalarının üstünde. 5,80 PD/EFK; 5,61 PD/VFÖK; 6,23 FD/FAVÖK; 5,65 F/K ve 3,53 (PD/DD)/ÖSK çarpanlarıyla oldukça ucuz olduğunu düşündüğüm ve sürekli yeni projeler ve işler bağlayabilme kabiliyetine güvendiğim ORGE'yi kısa-orta vade hedefim olan iki sarı çizginin bulunduğu üst logaritmik kanal tavanına temas gelmeden satmayı şimdilik düşünmüyorum. Kısa vadede dikdörtgen içerisinde bulunan alana benzer bir konsolidasyona girme ihtimali ve riski olsa da kırılımların ve yukarı hareketlerin hangi zaman diliminde oluşabileceğini bu tahtada keşfedebilmek çok kolay olmadığı için şimdilik herhangi bir işlem yapmadan TUT modunda devam ediyorum.

'İki sarı çizginin bulunduğu üst logaritmik kanal tavanına temas gelmeden satmayı şimdilik düşünmüyorum' demiştim. Bugün bu iki çizginin alttakini geçerek ortasında bir yerde kapattı. Aynı zamanda tavan olduğu için tavandan satma kararı verip sattım. Ondan çıkan parayı YATAS'a ekledim. Şimdiye kadar ORGE'de yaptığım işlemlerde çok nadir pişmanlıklar yaşadım, ama borsa öyle bir noktaya geldi ki, sanki hiç bir hisse düzeltme yapmadan devam edecekmiş gibi bir his oluşturdular. Bu sebeple bir şeyi satarken bile kırk kere düşünüyorsun. 22 Ağustos gibi 10.50 civarından almıştım yanlış hatırlamıyorsam. Tam 2 ay olmuş. kapanış 19.88. TL. 3-4 kere de al sat yaptım ve genelde de hep sattığım fiyatın epey altından da almak nasip oldu. O al-satlarla beraber 2 ay gibi bir zaman zarfında % 96 civarı bir getiri sağlamış bana. Geri çekilirse tekrar almayı da düşündüğüm ve büyümesini yeni elektrik taahhüt ve özellikle GES projeleri ile devam ettireceğine inandığım bir şirket. Satmış olmanın verdiği burukluk hala üzerimde. Belki yarın pişman da edecek. Ama o sarı çizgi şartını yerine getirene kadar ısrar ettiğim için ve ona yatırdığım parayı 2 ay gibi kısa bir zamanda yaklaşık 2 katına kadar çıkardığı için pek fazla moralimin bozulacağı bir durum da olmayacaktır diye umut ediyorum. Elbette herşey sonuçta nasibimizde ne olduğu ile doğrudan ilintili. Marifet bizde olsa tüm yatırımı en verimli olana yapardık zaten.
    Clausewitz

7. KARTON'da 91TL gibi satış yaptık bu gün, hisse geri çekilince dayanamayıp kapanışa yakın 88.45'te geri alım yaptım. Aslında teknik olarak biraz geri çekilebileceği bir direnç bölgesinde. Ama hep arkasından bakacakmışım hissi uyandırıp geri aldırıyor kendisini. Geri de basarsa en azında % 3'e yakın ekstra bir marj kazandırdık bugün diye çok da üzülmeyiz inşallah.
    Clausewitz

8. bu arada 6 parçalı portföy rahatsız ve tedirgin ederken bunu 5'e indirmiş olmak da biraz sinir bozucu duruyor. Hayırlısı.
    Clausewitz

Sayfa 36/366 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •