Sayfa 360/401 İlkİlk ... 260310350358359360361362370 ... SonSon
Arama sonucu : 3207 madde; 2,873 - 2,880 arası.

Konu: GSRAY - Galatasaray Sportif

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,057
     Alıntı Originally Posted by DUFRESNE Yazıyı Oku
    7-8 yıldır yazmadım. GS hissesi hep ilgi alanımdadır, klüple de bağım var, finansallarını hep takip ederim. TH yi ben de iyi tanırım. GS ile yazdığı haklı çıktığı durumlar olduğu gibi yanıldığı çok durumda var. Bilgisine, analiz gücüne herkes saygı duyar, ben de duyuyorum tabii ki. Kıymetli analizler yapar, bilgi verir, kalemi kuvvetlidir. Keşke bu forumlar hep onun gibilerle dolu olsa, herkes faydalansa. Elbette herkes kendi kararını verecek. Kime kimseye al sat demiyor; zaten bunu demek suç. Ancak, GS nin şu anki durumu sadece bedelli üstünden okunamaz. Olumlu gelişmeleri henüz fiyatladığını düşünmüyorum. Ben, mevcut fiyata 4 TL ekleyip, önündeki muhtemelen gelişemelere göre ucuz mu pahalı mı diye analiz ediyorum, o da 6,80 ilk kağıda 4 lira bedelli mi olur diyor. Burası herkese açık , özgürce fikir paylaşım alanı. Okuyanlar da farklı fikirleri görüyor. Keşke daha çok yazan olsa, daha çok analiz görsek.
    O kadar bitini piresini inceleme,borsada o kadar olağan durumlar oluyorki aklımız şaşıyor,bazı hisseler uçmuş katlamış gitmiş,çoğuda sürünüyor,örnek petkim,onun hiçmi garanti kadar değeri yok,garanti hadi 6 cıvarını bırakalım,20 hesaplarsak neden 160 üstüne çıktı onun hesabını yapsın bana,sonra 120 altına indi peşi 130,bana göre çok yüksek hala 7 kat yükselmiş,onu geçtik 1000 olan borsa nasıl olduda 10.000 oldu onu açıklasın,ne oldu ülkeye süper paramı girdi,zamanında bovespa ile eş değerdi,bovespa 125-130.000 bizimki onun 10 katı,dolar bazlı hala ucuzmuşuz,buna kim inanır,bir iktidar var devamlı batırım ekonomisi uyguluyor,onlar ve çevresi haricinde kimse mutlu değil,neyse sen ufaktan bu hisseye damla,çünkü tahtacıların işine hiç belli olmaz,zaten 2 senedir sürünüyor,yinede ytd.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,057
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şu anki spotun 2 TL altında 4.80 de bekliyorum. Bölünmüş fiyat bazında 1.76 ediyor.

4.80 e gelirse, bedelli arifesi PD = 1.76x5.4 : 34.75= 274 milyon dolar ediyor. Bu bile pahalı gözüküyor çünkü bedelliden gelen 124 milyon dolar (4.32 milyar TL) PD yi bu meblağ kadar zıplatıyor (150+124=274 milyon dolar).
    Usta be iyice öldürdün sende 4.80 neki,borsa batık yersemi bu fiat,ama yapı krediyi alıyorsun,koç satılığamı çıkarttı ?,zamanında bu hisse 6 tl cıvarıydı 2 senede şimdiki fiata çıktı,valla benim o kadar cesaretim yok,alım için çok düşenleri kovalarım oda bana yeterli

3.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    .. Hcm Trend benden çok daha eskidir Gsray başlığında...
    Bildim bileli de olumsuzdur....
    Edilmedik hakaret,kötü söz kalmadı ama hep o haklı çıktı
    Tengri seni gördüğüme sevindim. Yorumlarını okumak zevkli oluyor. Umarım sağlığın ve keyfin yerindedir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Usta be iyice öldürdün sende 4.80 neki,borsa batık yersemi bu fiat
    Borsada batık şirketler var mı diye soruyorsan tabii ki var. Türk Ticaret Kanunundaki 376 nolu batıklık maddesine giren şirketler mevcut, ki bunların arasında sportifler de var. Çok uzun yıllar boyunca özsermaye ekside kaldı ve bu konuda yasal olarak hiç bir şey yapılmadı. Kayyum atanması gerekirken atanmadı, şirketlerin kapatılması gerekirken kapatılmadılar. Hep 3 maymunu oynadılar. Ha bir de bedelli üstüne bedelli yaparak borsadaki yatırımcıları soydular. Fatura hep borsadaki yatırımcılara çıktı. İcardinin Osimhenin finansörleri hep borsa yatırımcıları oldu. Şimdi de spotun %60 ına eşdeğer bir bedel talep ediyorlar. Borsa yatırımcıları maşallah kuzu gibiler, ne zaman bedelli açıklanıp devasa meblağlar talep edilse hep başüstüne deyip para koyuyorlar. Demek ki bunlar ya para içinde yüzüyolar ya da alayı mazoşistin önde gideni ki acı çekmek, sömürülmek, kazıklanmak, soyulma bunlara acayip zevk veriyor ve bedelli açıklandığında zevkten 4 köşe oluyorlar. Valla hangisi ben çözemedim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. Sportiflerin amacı kar elde etmek değildir ve bu durum kurumsal dünyanın ana felsefesine aykırıdır. Kar elde etmeyen bir şirketin temettü dağıtması da asla söz konusu olamaz, bu da borsanın ana felsefesine aykırıdır. Sportiflerin borsaya kote olmaları abestir, eşyanın tabiatına aykırıdır. Kuruluş amacı zarar etmek olan bu şirketlerin hisselerini alanın tek bir amacı olabilir ve o da kumar oynama zevkini tatmin etmek. Veya da mazoşist emellerini tatmin etmek. Başka türlü hangi aklı başında adam zırt pırt açıklanan bedellileri kuzu kuzu kabullenip soyulmaya göz yumar ki?

6. FENER ve GSRAY ile ilgileniyorum. TSPOR ve BJKAS ile ilgilenmyorum. Ben de kumar oynamak istiyorum ama ön şartım var. Eğer GSRAY 4.80 e inerse çiplerimi masaya sürebilirim, belki de sürmem. Henüz karar vermedim gelişmeleri takip ediyorum, buna zamanı gelince karar vereceğim ama 4.80 ön şartımdır. Poker oynamayı severim, her hafta kendi grubumuzla çerez parasına poker oynarız, fena da sayılmam, rakiplerimi de çok iyi tanıyorum. Pokeri şans oyunu olarak görenler kaybeder, ciddi bir psikolojik boyutu olan bir zeka oyunu olarak görenler ise rakip analizini iyi yaptıkları sürece %90 olasılıkla kazanırlar. Ben 2. gruba dahilim ve durum belirli bir marjla lehime olmadıkça hamle yapmam.

7. Hisse hiç aşağı gelmese ve şu anki fiyattan bölünse bölünmüş fiyat 2.16 olur, piyasa değeri de 2.16x5.4=12 milyar TL yani 341 milyon dolar eder. Benim dediğim 4.80 e inerse PD 274 milyon dolar eder. Arada sadece 67 milyon dolar yani %20 fark var, ciddi bir fark değil bu. Zarar etmeyi şiar edinmiş, temettü ödemesi söz konusu olmayan, sadece bedellilerle ayakta duran bir şirket için 341 milyon dolar da bana yüksek geliyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,057
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Borsada batık şirketler var mı diye soruyorsan tabii ki var. Türk Ticaret Kanunundaki 376 nolu batıklık maddesine giren şirketler mevcut, ki bunların arasında sportifler de var. Çok uzun yıllar boyunca özsermaye ekside kaldı ve bu konuda yasal olarak hiç bir şey yapılmadı. Kayyum atanması gerekirken atanmadı, şirketlerin kapatılması gerekirken kapatılmadılar. Hep 3 maymunu oynadılar. Ha bir de bedelli üstüne bedelli yaparak borsadaki yatırımcıları soydular. Fatura hep borsadaki yatırımcılara çıktı. İcardinin Osimhenin finansörleri hep borsa yatırımcıları oldu. Şimdi de spotun %60 ına eşdeğer bir bedel talep ediyorlar. Borsa yatırımcıları maşallah kuzu gibiler, ne zaman bedelli açıklanıp devasa meblağlar talep edilse hep başüstüne deyip para koyuyorlar. Demek ki bunlar ya para içinde yüzüyolar ya da alayı mazoşistin önde gideni ki acı çekmek, sömürülmek, kazıklanmak, soyulma bunlara acayip zevk veriyor ve bedelli açıklandığında zevkten 4 köşe oluyorlar. Valla hangisi ben çözemedim.
    TS bana kazık atacaktı ben ona kazık attım,hisse 2.70 oldu çoğunu okuttum,çok az bırakmıştım geriye TS bi bedelli daha patlattı hisse oldu 1.20,az rüchan vardı onuda okuttum,şimdi hisse 0.90 cıvarı srünüyor 1 bile yapmıyor,çok öncedende bölünüşte 0.90 altını görmüştü,şampuanlık falan derken 9 görmştü o zaman bende 5 üstü okutmuştum,peşi malum 2 cıvarı,şimdi 0.95 maliyetim var,çünkü R fiatı ana hisseden yüksekti,aynen belirttiğinin gibi yolunacak kaz arıyor bunlar,bütün bedelliler hep tuzaktır,çoğu ky'lar hep soyulmuştur,halka arzlarda öyle,ben ırzlar derim,kısaca olmuş ülke soygun yeri,örneğin bu forumun topikleri bomboş,eskiden yoğunluktan geçilmiyordu,çünkü parasızlar...Başımızda bir iktidar var adamların her dediğine inanan bir halk kitlesi var esas ona inananlar mazoşistin önde gidenleriydi,haşırt diye geçirdi kuru,kuru anneee demiye fırsatları bile olmadı,50 sene boyunca siyasetin kamu yöetimin içinde bulundum,çok mücadele ettim 80 darbesi önce yurt dışına kaçtım,gitmeden çoklarını uyardım,çünkü bağlantılarımız çok kuvvetliydi,2 sene almanyada kaldım gevura hizmet edeceğime vatanıma yardım ederim dedim,oysa yanılmışım yurda geldiğime pişman oldum,inanırmısın yeşiköy hava alanına geldiğimde sanki bir köye gelmiş gibi oldum,tekrar kamuya girdim ama amele olarak,iktisat okuyan ben olduk makine ustası ve emekli olduk,23 senedir emekliyim,başta olan zat ülkeyi soydu soğana çevirdi inadına siyasal islamı savundu kıt aklıylan nas,nas dedi faiz haram dedi faizi 8.5 yaptı eonomiyi çökertti,elin gevuru çıkartırken o düşürdü,zaten ülke tam takır tımtıkırdı,sanki ülkeyi batırmaya gelmiş,adı üstüne eşbob başkanıydı,o görevi verenlere hareket etti,ayni yaştayız,ben çakı gibiyim o geberik,hiçbir deyimini ciddiye almıyorum herkese anlatıyorum zamanında beni anlamıyordu şimdi haklısın demiye başladılar,tabiki iş işten geçtikten sonra,sıcak paraylan caka atıyordu,dış yatırımcılar kaçtı gitti oda dşman olduğu bedevilerlen düşman oldu şimdi kırıntı peşindeler,işte bunu bize ondan önce yaşatan mazoşistin önde gidenlerdi,bide adaleti teslim ettiler adama işlem tam oldu,ben bile ceza yedim onlardan,iddianemde halkı kışkırtıp kin nefret aşılayıp hükümeti yıkmaya teşebbüs ediyormuşum,bende savunmamda dedemin bu vatan için bağışladığı 2 milyar doları haram ediyor bakanlıktayken kayıt altına aldıklarımıda haram ediyorum dedim onları ilahi adalete havale ederek dilekçemde belirttim,suçum oladığı için mahkeme cezayı geri bıraktı,sadece dava aleyhime sonuçlandığı için para cezası almadım,ama avukatları benden icra yoluylan 5100 lira aldı,zehir zıkkım olsun,sadece borsada değil ülkenin heryerinde soygun var,borsa höbim olduğu için borsadayım,esasında borsada %15 varım,2010 sonrası yokum,senin gibi paralarımın çoğu fonda eurobont,altın fonu vs gibi neyse... Suriiyeye yeni yapılandırma yapılacakmış,çimento ve demir gurupları hareketli istersen bir incele

Sayfa 360/401 İlkİlk ... 260310350358359360361362370 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •