Sayfa 361/672 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461 ... SonSon
Arama sonucu : 5375 madde; 2,881 - 2,888 arası.

Konu: ISGYO İş Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı

Alıntı Originally Posted by Zamekci Yazıyı Oku
    Ben Ankarayı bilmem. Ama fotosunu gördüm. Bina bayağı eski. Belki de öyle düşünüldü. Bu arada olumlsuz karşılamadı piyasa. Yoksa bu piyasada bu kağıt 1 liraya düşerdi. Malum şelale kafasında.
    Bu tapu harcındaki indirim ve kdv indirimi kağıda olumlu yansır mı
    şehir merkezi olarak dağıldı Ankara. eskiden herkesin yolu ya ulusa ya Kızılay'a günlük mutlaka düşerdi. tüm alış veriş bu bölgelerde olurdu.simdi yolu düşen işçi memur oda evine gitme telaşı ile yürüyor.dolmus durakları Bentderesi civarında canlı olan bölge Bentderesi ile Ulus Atatürk anıtı arası.banka binasi biraz sapa kalıyor.yinede rüzgârlı sokak çıkışı ile biraz hareketlilik var inşaat malzemeleri satılır rüzgarlı sakakta. ama eski cazibesi yok oranın.oyleki ulusta eski hal var.sebze ve balık satılırdı.ordaki dükkanlar da bir bir iş değişikliği yapıyor. Kısaca metro Ankara'da bukadar yaygınlasmadan önce satılmalı idi o bina. Geç kalmış bir satış.12 yıllık kira getirisi ile satılmış olması ucuz anlamı çıkarır mı bence cikarmamalı. Belki kiracı pahalı oturuyordu.

2. İsgyo da günlük treyd için alan satan arkadaşlara lafim yok, lakin uzun vadeli yatırımcı arkadaşlar hala olayın vahametinde değiller.
    Yaklaşık 5 yıldır isgyo hissesindeyim $ bazında kafa kafaya olmak 'la birlikte kazancım gerekirse satar çıkarım.
    Bu son satış ısbankasina 3'cü net kira geliri olan yer. Kisisel kanaatim isgyo yönetimi şirketin içini boşaltıyor eğer gerekli tepki ve reaksiyon verilmezse tuzladaki değerli operasyon binasi ve kuleleride uyduruk değerleme raporlarıyla devredeler, dandik avm ve borçlu arsalar elde kalır bizlerde kipadaki duruma düşeriz.

3.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    şehir merkezi olarak dağıldı Ankara. eskiden herkesin yolu ya ulusa ya Kızılay'a günlük mutlaka düşerdi. tüm alış veriş bu bölgelerde olurdu.simdi yolu düşen işçi memur oda evine gitme telaşı ile yürüyor.dolmus durakları Bentderesi civarında canlı olan bölge Bentderesi ile Ulus Atatürk anıtı arası.banka binasi biraz sapa kalıyor.yinede rüzgârlı sokak çıkışı ile biraz hareketlilik var inşaat malzemeleri satılır rüzgarlı sakakta. ama eski cazibesi yok oranın.oyleki ulusta eski hal var.sebze ve balık satılırdı.ordaki dükkanlar da bir bir iş değişikliği yapıyor. Kısaca metro Ankara'da bukadar yaygınlasmadan önce satılmalı idi o bina. Geç kalmış bir satış.12 yıllık kira getirisi ile satılmış olması ucuz anlamı çıkarır mı bence cikarmamalı. Belki kiracı pahalı oturuyordu.
    alıpta borç ödeseler, anlarım, ama daha geçen 100 milyon daha tahvil satıp yüksek faizle borçlandılar, bu paralar nereye gidiyor, kira da topluyorlar, 6 ayda 100 milyon diyelim, egeperlaya mı gidiyor, dipsiz kuyu. Adamlar ödedikleri faizleri aktifleştirip, egeperla gibi zararlı projelerde maskeleyip, ilerde sürekli değer düşüklüğü yapacak, karları sıfırlayacaklar. Ben günlükçüyüm, ama kafamdaki sorulara cevap bulsam uzunu düşünürüm. Gayrimenkul projeleri kaldıraç piyasası gibi, 1 milyar sermaye var 5 milyar yatırım var, yüzde yirmi değer düşse sermaye gider, ve eminim bu kadar aptal yöneticiler, adamlar ceplerinden bir kişinin maaşını ödemişler mi, hep hazıra konan, memur kılıklı adamlar, şimdiden bedava tatil hesabı yaparlar, biraz da işadamı olsalar....

İşgys de benzer bir durum, bankacılar faiz almayı bilirler, iş adamlığını bilmezler, risk getiri ne anlayacaklar, h,ç kendi paralarını ticarette riske atmışlar mı, ancak faiz hesaplamayı bilirler, ya da yanlış projelere para verip batırmayı...

Gayrimenkul yatırımı yaparken 2 sene sonrayı düşünmeli o zaman yapılan proje bitiyor, güncel piyasayla değil, yatırımcı vizyon sahibi olmalı, isgyo sadece yerlerini kiralama işine girseydi, tamam da banka borcu ile arsa alıp yatırım yapmak ne akla hizmet.
    Son düzenleme : viopandtrade; 06-05-2018 saat: 14:28.

4.  Alıntı Originally Posted by Infernobroker Yazıyı Oku
    İsgyo da günlük treyd için alan satan arkadaşlara lafim yok, lakin uzun vadeli yatırımcı arkadaşlar hala olayın vahametinde değiller.
    Yaklaşık 5 yıldır isgyo hissesindeyim $ bazında kafa kafaya olmak 'la birlikte kazancım gerekirse satar çıkarım.
    Bu son satış ısbankasina 3'cü net kira geliri olan yer. Kisisel kanaatim isgyo yönetimi şirketin içini boşaltıyor eğer gerekli tepki ve reaksiyon verilmezse tuzladaki değerli operasyon binasi ve kuleleride uyduruk değerleme raporlarıyla devredeler, dandik avm ve borçlu arsalar elde kalır bizlerde kipadaki duruma düşeriz.
    Ne yapalım ki? Zaten zarardayım. Kol kessem realize olacak. Bu hayvanlara kaç defa yazdım. Sallayan yok. Paramla dert buldum. Paranız sağlığınızı bozmasın diyo Yaşar Erdinç. Ama bozuyo işte. Aklıma geldikçe huzurzus ediyor. Abv hepsinin. Memlekette ne düzgün kaldı ki. Herkes birbirini öpüyo. Bendeki salaklık. Hepsini tek hisseyr göndüm.

5. Zamekci bedavaya da hissemizi kaptıracak değiliz. Moralini bozma en kötü yıl sonuna doğru bir atak yapabilir 1.60 gibi. Tabiki bu ülkede heran herşey olabiliyor, sakın olmakta fayda var.

6.  Alıntı Originally Posted by Infernobroker Yazıyı Oku
    Zamekci bedavaya da hissemizi kaptıracak değiliz. Moralini bozma en kötü yıl sonuna doğru bir atak yapabilir 1.60 gibi. Tabiki bu ülkede heran herşey olabiliyor, sakın olmakta fayda var.
    O da doğru da ya arkadaş memlekette her 15 günde bir şey patlıyo ya da dünyada. Bundan da kırılgan piyasa olduğumuzdan çok etkileniyoruz. Bu hisse de daha beter etkileniyor. Ya şu abd vizesi işi vardı mesela, bu hayvanın düşüşünü hatırlıyorum da. Noldu sonra. Durum düzeldi. Bu geri aldı mı o kaybı. Yok. Böyle bi yığın olay oldu.
    Bu arada temettü emeklisi de isgyoyu satmış. Bloğunda yazmış.

7. Açıkçası kira getiren, hemen her zaman satılabilecek, likit sayılabilecek mülklerin satılıp, ayrıca 100 milyon tekrar borçlanıp, paraları ne olacağı belirsiz projelere harcamaları, eldeki gelir getirmeyen mülk ve arsaları satamamaları, kirlamada bu kadar gecikmeleri, beni uzun vade için soğuttu. Ellerindeki projeler hakkında daha net bilgi alsam, kafamdaki sorulara cevap bulabilsem risk alırım bu fiyatlardan, mesela ellerindeki tuzla arsasını satsa, veya kat veya işyeri karşılığı müteahitlere verse, EKGYO gibi, kafamdaki sorular azalır.

Ayrıca ak parti hükümeti giderse, gerçi çok küçük ihtimal, bu kpnut balonu patlar, yönetimin umarım bir B veya C planı vardır.

8.  Alıntı Originally Posted by viopandtrade Yazıyı Oku
    Açıkçası kira getiren, hemen her zaman satılabilecek, likit sayılabilecek mülklerin satılıp, ayrıca 100 milyon tekrar borçlanıp, paraları ne olacağı belirsiz projelere harcamaları, eldeki gelir getirmeyen mülk ve arsaları satamamaları, kirlamada bu kadar gecikmeleri, beni uzun vade için soğuttu. Ellerindeki projeler hakkında daha net bilgi alsam, kafamdaki sorulara cevap bulabilsem risk alırım bu fiyatlardan, mesela ellerindeki tuzla arsasını satsa, veya kat veya işyeri karşılığı müteahitlere verse, EKGYO gibi, kafamdaki sorular azalır.

Ayrıca ak parti hükümeti giderse, gerçi çok küçük ihtimal, bu konut balonu patlar, yönetimin umarım bir B veya C planı vardır.
    Bu hissede beni tek heyecanlandıran kira getirisi olmasıydı. Ev alıp kiracı derdiyle uğraşacağımza buna daldım, pişman oldum. Kiracıyla uğraşmak buna göre çok daha kolaydı eminim. Ama ne yapacaksın, girdik bir kere...

AKP giderse, ki küçük bir ihtimal dediğiniz gibi, aslında konut sektörü belki daha iyi hale gelebilir. Çünkü, AKP bir es vermezse, ki manifestodan da anlıyoruz ki, yıllarca savaşta kalacağız, bu kuru yönetemilecek. 7-8 lira olacak diyenler artmaya başladı. Bu kur düzeninde faiz uçup gidecek. Konuta can suyu gelmeyecektir. Diğer yandan çimento ekonomisini destekleyen bir parti olduğu için de yine konutlara yüklenecek müteahhtiler. Arz fazlasından, şimdi bile over stock varken, sistem sağlam patlayacak. En azından konut dışı sektörlere ehemmiyet veren bir yönetim devralırsa, mevcutlar bir tükenir, arz azalır, bakkal bile müteahhitlikten geir döner de, konutlar yine kıymet bulur.

Not: siyasi yorum değildir, sadece senaryo amaçlıdır.

Sayfa 361/672 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •