Sayfa 361/401 İlkİlk ... 261311351359360361362363371 ... SonSon
Arama sonucu : 3207 madde; 2,881 - 2,888 arası.

Konu: GSRAY - Galatasaray Sportif

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,057
    6.72 kapattı

2.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    O kadar bitini piresini inceleme,borsada o kadar olağan durumlar oluyorki aklımız şaşıyor,bazı hisseler uçmuş katlamış gitmiş,çoğuda sürünüyor,örnek petkim,onun hiçmi garanti kadar değeri yok,garanti hadi 6 cıvarını bırakalım,20 hesaplarsak neden 160 üstüne çıktı onun hesabını yapsın bana,sonra 120 altına indi peşi 130,bana göre çok yüksek hala 7 kat yükselmiş,onu geçtik 1000 olan borsa nasıl olduda 10.000 oldu onu açıklasın,ne oldu ülkeye süper paramı girdi,zamanında bovespa ile eş değerdi,bovespa 125-130.000 bizimki onun 10 katı,dolar bazlı hala ucuzmuşuz,buna kim inanır,bir iktidar var devamlı batırım ekonomisi uyguluyor,onlar ve çevresi haricinde kimse mutlu değil,neyse sen ufaktan bu hisseye damla,çünkü tahtacıların işine hiç belli olmaz,zaten 2 senedir sürünüyor,yinede ytd.
    Bu yazdıklarını okuyunca , herhalde bu ülkede yaşamıyorsun diye düşünüyorum. Borsaya para mı girdi diyosun... BIST 1000 lira iken 5K maaş alan öğretmen şimdi 50K alıyor. 1 milyona satılan ev 15 milyon oldu. bu para nerden geldiğini sahiden bilmiyor musun? bi ara ATM lerin verdiği tüm 200 liralar ardışık seri numaralıydı. MB darphanesinde kaç vardiya iş yapıldı kim bilir.. 6-7 milyar kar eden bankalar 80-90 milyar kar yazıyor. Borsanın geldiği değerin nesine şaşıyorsun?

3.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    ...Başımızda bir iktidar var adamların her dediğine inanan bir halk kitlesi var esas ona inananlar mazoşistin önde gidenleri...
    Valla helal olsun sana. Neler atlatmışsın neler. Hayatın roman olmuş. Halkı kışkırtma, kin ve nefret aşılama vs vs gibi suçlar yüzünden ceza yemen çok üzücü. Bu suçlar öyle ucu açık suçlar ki istediğin herkesi bu suçlar yüzünden içeri atabilirsin. Bir demeokratik hukuk devletine yakışmıyor bu. Senin Samsun Ordu Giresun havalisi ciddi şekilde AKP sempatizanı. Hadi Samsunu anladım ama diğer ikisi özellikle de Ordu nasıl oldu da AKP li oldu? Fındık zamanı AKP ye verip veriştiriyorlar, sonra da gidip AKP ye oy atıyorlar. Olmadı ama.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Sportif şirketler diyor ki:

Bizim amacımız kar elde etmek değildir, tam tersine zarar odaklıyız (bunu aslında demiyorlar ama bu sonuç çıkıyor)
    Temettü ödemek diye bir amacımız veya derdimiz de yok
    Bütün harcamalarımızı yatırımlarımızı ve giderlerimizi zırt pırt bedelliye giderek borsadaki yatırımcıların sırtına yüklüyoruz
    Borsadaki yatırımcılara hesap vermek zorunda değiliz
    Canımızın istediği zamanda istediğimiz oranda bedelliye gidip sizden para toplarız
    Bu paraları keyfimizin istediği şekilde harcarız, kimse bizden hesap soramaz
    Borsadaki yatırımcılar bizim bedelli çağrımıza uysun, hiç bir şeyi sorgulamasın, istediğimiz parayı başüstüne deyip ödesinler
    Bir sonraki bedelli için de hazır olsunlar
    Tedavüle soktuğumuz eski veya yeni ne kadar hisse varsa hepsini satın alın, bizim gibi muhteşem şirketler çok az bulunur

Eh bize de bu talimatlara uymak kalıyor. Başüstüne diyelim ve talep ettikleri hisse başına 4 tl yi derhal ödeyelim. Hiç soru sual filan da sormayalım hoşlarına gitmiyor çünkü. 4 tl yerine 10 tl de talep edebilirlerdi, buna şükür diyelim ve pamuk eller cebe diyelim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. Sadece beni bağlayan bir komplo teorisi geldi aklıma. Aşağıda yazdıklarımın gerçek ile bir alakası olmayabilir, sadece hayali bir senaryodur:

Bedellide FENER hisse başına spotun %8 i kadar bir bedel talep ederken GSRAY neden spotun %60 ı kadar bir bedel talep ediyor? Bunun tek bir açıklaması var ve o da şirket için gereken finansmanın tümünü borsadaki yatırımcıların sırtına yükleme planı. Bedelliden gelecek olan para 4.32 milyar tl, bunun 2.6 milyarını dernek koyacak çünkü derneğin şirketteki payı %60, 1.72 milyar ise halka açık olan %40 tan gelecek. Bu %40 lık kısmın finansmanın tümünü sağlaması amaçlanmış olmalı diye düşünüyorum. %400 lük bedelli bu amaç çerçevesinde belirlenmiş olmalı. İlk etapta şirketin finansman ihtiyacı 1.72 milyar tl, olarak hesaplamıştır, bu meblağ %40 lık pay tarafından karşılanacaksa o zaman yapılması gereken bedelli oranı (1.72 : 0.4) : 1.08 = 4 yani %400. Hesap böyle olmalı. Yani pratikte dernek hiç para koymamış gibi olacak. Dernek zaten gırtlağına kadar borçlu, net borcu 15 milyar tl ye yaklaşmış. Bu durumda olan bir kurum 2.6 milyar tl lik ek harcamayı nasıl karşılayabilir veya bu meblağı nereden hangi şartlar altında bulabilir? Kolay kolay bulamaz. O zaman köprü kredisi ayarlayıp sadece 1 aylığına bu parayı borç alır ve bedelliye katılır, bedelli tamamlanır tamamlanmaz da şirkete koyduğu 2.6 milyarı geri alıp köprü kredisini kapatma cihetine gider. En mantıklı yol bu değil mi? Şirket zaten ezelden beri derneğe borç verip duruyor, şimdi de verir. İşte benim kafamdan geçenler bunlar. Dediğim gibi hayal ürünü bir senaryodur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,057
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Valla helal olsun sana. Neler atlatmışsın neler. Hayatın roman olmuş. Halkı kışkırtma, kin ve nefret aşılama vs vs gibi suçlar yüzünden ceza yemen çok üzücü. Bu suçlar öyle ucu açık suçlar ki istediğin herkesi bu suçlar yüzünden içeri atabilirsin. Bir demeokratik hukuk devletine yakışmıyor bu. Senin Samsun Ordu Giresun havalisi ciddi şekilde AKP sempatizanı. Hadi Samsunu anladım ama diğer ikisi özellikle de Ordu nasıl oldu da AKP li oldu? Fındık zamanı AKP ye verip veriştiriyorlar, sonra da gidip AKP ye oy atıyorlar. Olmadı ama.
    Aziz nesin romanı neyse şimdi olan odur,doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış,biz anlattık biz dinledik demekki,şimdi kazığın başına oturdular,yani destek verdiler oturtuldular,belediye seçimlerinde uyanan uyandı,uyanmayanda ikinci kazığa hoş geldi,giresun merkez sosyal demokrattır,ama dağlık kesimin aklı yukadır,rahmetli dedem kurtuluş savaşı için asker toplarken o dağlık kesim dediklerimiz cepheye gitmeyelim diye dağlara kaçmıştır,neyse vatanı kurtardık zar zor,giresun gönüllü alayını bilmeyen yoktur,5000 kişiden oluşur 2 alaya ayrılmıştır 42-47 tamamına yakını şehit olmuştur,geride 350 cıvarı kalmıştır,şehitlik afyondadır,batumdam izmire kadar ayak basılmadık yer bırakmamışlardı,bolşevik isyanında rusları batuma kadar kovalamışlardır,en iyi savaş gerilla savaşıdır,zaten çevrede buna müsaittir,sen rizelisin bilirsin,kurtulanlardan biride dedemdir,osmanağamızda hilafetçilerin yüzünden şehit olmuştur,başıda ali şükrü çekmiştir,öldürülmeseydi cumhuriyet kurulmuyordu,geberdi gitti,Cumhuriyet kuruldu,dedem Atatürkün koruması,Osmağanın yaveridir,o dedklerinin ilk perdesinde özal zamanında şehire inmiştir,ikinci ayağında rte zamanında inmiştir,yani aptalın aptalıdır,sorsan oy vermek için adammı var diyorlardı yerel seçim öncesi...bende bakanlıkta 80 öncesi çeşitli bakanlıktaydım devlet yönetimindeydim mit dahil...biz herşeyi biliriz,ülkemizin sistemini yaşatmamız için canda veririz,zaten bunlara benzer anlatımlarımı hakime anlattım,başladılar kem,küm etmeye,mahkeme sonucu,bana dedikleri suydu,abi haklısın biz emir kuluyuz dediler...eğerki TC kurulmasaydı bu ülkenin adı yoktu,çoğu *** olurdu...Türk milletinin dostu yoktur düşmanıda çoktur,devamlı gözleri üstümüzdedir fırsat kollarlar,gerisini John Perkinsi okuyun...biraz topik dışı oldu kusura bakmayın sadece bilgi amaçlı yazdım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,057
     Alıntı Originally Posted by DUFRESNE Yazıyı Oku
    Bu yazdıklarını okuyunca , herhalde bu ülkede yaşamıyorsun diye düşünüyorum. Borsaya para mı girdi diyosun... BIST 1000 lira iken 5K maaş alan öğretmen şimdi 50K alıyor. 1 milyona satılan ev 15 milyon oldu. bu para nerden geldiğini sahiden bilmiyor musun? bi ara ATM lerin verdiği tüm 200 liralar ardışık seri numaralıydı. MB darphanesinde kaç vardiya iş yapıldı kim bilir.. 6-7 milyar kar eden bankalar 80-90 milyar kar yazıyor. Borsanın geldiği değerin nesine şaşıyorsun?
    Esas para girşinide biliyoruz,politika devletin politikası,yeterki para getir sorgulama yok, gelen para kara para yani mafyaların parası şu an borsada dönen kaynağı belirsiz,merkez bunun yanında devede kulak,zaten ben öylesine sorgulamıştım,ben borsaya takılıyorsam hobi olarak takılıyorum,TH gibi bende foncuyum+bayağı dairelerim mevcuttur,3 tanesini borsa için sattım,2 milyon kazandım,ama dairelerim şimdi 15 milyon cıvarı bazen ava giderken avlanmakta var,diğerleri bana yeter,2015 öncesi yağımlan kavruluyordum,sonra atadan kalma yerlerimiz değerlendi konutlar yaptık

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şu anki spotun 2 TL altında 4.80 de bekliyorum. Bölünmüş fiyat bazında 1.76 ediyor.

4.80 e gelirse, bedelli arifesi PD = 1.76x5.4 : 34.75= 274 milyon dolar ediyor. Bu bile pahalı gözüküyor çünkü bedelliden gelen 124 milyon dolar (4.32 milyar TL) PD yi bu meblağ kadar zıplatıyor (150+124=274 milyon dolar).
    Ben GS ye yatırım yapacağım. Ama satılacak rüçhan hakkını alarak. Görünen oki çoğu kimse rüçhan hakkını satılığa çıkaracak . çok mal olunca ve senin sayende fiyatı düşecek.
    YTD

Sayfa 361/401 İlkİlk ... 261311351359360361362363371 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •