Sayfa 361/1001 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 2,881 - 2,888 arası.

Konu: Viop XXXIX

bearbull abi aşşağıda seni görmüşken sorayım yapsan yapsan sen yaparsın

endeks bir sene veya son iki senede elinde de kadar data varsa

gün içinde artıdan eksiye geçmiş veya eksiden artıya ? bunu hesaplatabilirmisin ?

örnk : 400 işlem gününün kaç günü bu şekilde olmuş.

amacım şu, trend ve yatay süreci birbirinden ayırmak.

Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Siz pazarciyi 1 2 kişi bilirsiniz. Halbuki ekip ekip. Üretim yerine gidip alıyorlar sonra şehirde abi kardeş amca dayı paylaşıyorlar.

Pahalı yemenizin sebebi marketler ve sonra pazarcılar. Hiç kazanmayan bakın hiç kazanmayan pazarcinin arabası ve evi var. Tamam zor iş ama diğerlerini düşünün. Evler dükkanlar bir sürü.

Yav her gün kavga ediyorum. Abi 6 tl yazma 4.5 tl yaz zaten 10 tl satabiliyorum diyor.

Ya bugün öğrendim 2 tl karnıbahar almış köylüden 12 tl satmış yüzlerce hemde. Fena değildi diyor.

Oha diyeceksiniz ama marketler daha ucuz alıyor.
    Ben bu kurnazlığı yapanların taaaa...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,256
    Blog Entries
    1
    2 saat önce öğrendim bursa halinde 1 haftadır denetleme varmış. Yav sorunun kaynağı belli hala üzerine gidilmiyor. Varsa yoksa hâl de hâl. Dükkan belli ya. Hemen gidelim basalım sorguya çekelim.

Yav kardeşim büyükşehir halleri dışında başka ilçe halı olmayacak yasaya koyan sensin. Gitsene ilçe hallerine. Ne fatura var ne künye sistemi var. Yazmışlar bilmemne ilçe hâl i. Oooo içer de birsürü marketci . Tır tır mal çekiyor.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

4. Eskiler derdi. Kim birini ayıpladigi, küçümsedigi, hor gördüğü bir şey varsa, onu yaşamadan ölmez derdi. Şuan tam da bunu yaşıyoruz. Bir çok ürün yok karaborsa yada çok eski tarihli. İlaç kısmı Rabbim kolaylık versin çok zor. Özellikle ithal ilaçlar da sıkıntı var. Muhtemelen para yok. Yada Euro yu 3,5 dan hesaplıyor bakanlık o paraya da ilaç gelmiyor olabilir. Yada damadın daha önce yaptığı gibi. İthalat kısmının el frenini çektiler 10 milyar dolar cari açık olunca.

Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Siz pazarciyi 1 2 kişi bilirsiniz. Halbuki ekip ekip. Üretim yerine gidip alıyorlar sonra şehirde abi kardeş amca dayı paylaşıyorlar.

Pahalı yemenizin sebebi marketler ve sonra pazarcılar. Hiç kazanmayan bakın hiç kazanmayan pazarcinin arabası ve evi var. Tamam zor iş ama diğerlerini düşünün. Evler dükkanlar bir sürü.

Yav her gün kavga ediyorum. Abi 6 tl yazma 4.5 tl yaz zaten 10 tl satabiliyorum diyor.

Ya bugün öğrendim 2 tl karnıbahar almış köylüden 12 tl satmış yüzlerce hemde. Fena değildi diyor.

Oha diyeceksiniz ama marketler daha ucuz alıyor.
    Toptancı ne kazanıyor?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,256
    Blog Entries
    1
    Üretici birlikleri sozde üreticiden toplayıp ucuza satacak hal de. E yasa gereği ücretsiz veya düşük destekli dükkan veriliyor. Birliğin başkanına bakıyorsun üç kâğıtcı. Köylüden toplayacak hal de satacak. Sonra para.. yok.. neymiş 5 tl etmemiş 1 tl etmiş mal. Sözde tabi. Kanka pazarcisina vermiştir malı. Verir mi birliğe bir daha köylü mal.. tey tey. Herhalde bir tunceli de ki başkan başardı herhalde. Oda dürüstlükten olsa gerek.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,251
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    bearbull abi aşşağıda seni görmüşken sorayım yapsan yapsan sen yaparsın

endeks bir sene veya son iki senede elinde de kadar data varsa

gün içinde artıdan eksiye geçmiş veya eksiden artıya ? bunu hesaplatabilirmisin ?

örnk : 400 işlem gününün kaç günü bu şekilde olmuş.

amacım şu trend ve yatay süreci birbirinden ayırmak.
    uğraşılırsa yazılırda
    önceki gün kapanış > açılış (düşüşle başlamış) önceki gün kapanış < kapanış (yükselişle kapatmış)
    gibi tersi de yazılmalı. sonra bunlar + ve - ler için değişkene tanımlatılıp toplatılmalı vs vs
    uğraşmaya heves lazım.

getirisi olmayan işlere zaman ayıramıyorum artık.
    Bear_Bull
    @BearBull26

Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    uğraşılırsa yazılırda
    önceki gün kapanış > açılış (düşüşle başlamış) önceki gün kapanış < kapanış (yükselişle kapatmış)
    gibi tersi de yazılmalı. sonra bunlar + ve - ler için değişkene tanımlatılıp toplatılmalı vs vs
    uğraşmaya heves lazım.

getirisi olmayan işlere zaman ayıramıyorum artık.
    Bear_Bull adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz.

Sayfa 361/1001 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •