-
Amerikali suc romanlari yazari (Frank Morrison Spillane) Mickey Spillane’in dogum yildonumu (8 Mart 1918)
"Yaslaniyorsun Rondine" diye dusundum. "Plastik ameliyatlar vucudunu genclestirmis. Fakat kafan ayni. Gun gectikce de yaslaniyorsun."

“You're getting old, Rondine, I thought. Plastic surgery can help the body, but the mind stays the same, getting older each day until you can't take it any more.”
"... Sen polissin Pat; kurallar elini kolunu baglar. Amirin var, amirinin amiri var. Ben, canimin istedigimin kicina indirebilirim tekmeyi. Beni isimden atacak kimse yok. Zimbalanirsam aldiran olmaz... Bugunlerde bir gun delikli demirim elimde, katil de karsimda olacak... Jack nasil olduyse katil de oyle olecek..." Kanun Benim

"...You’re a cop, Pat. You’re tied downby rules and regulations. There’s someone over you. I can slap someone in the puss and they can’t do a damn thing.No one can kick me out of my job... Some day, before long, I’m going to have my rod in my mittand the killer in front of me. I’m going to watch the killer’s face... Thatkiller is going down like Jack did."
-
Amerikali oyun yazari Eugene O'Neill'in Killi Goril (Hairy Ape - Scimmia pelosa) oyunu ilk kez 9 Mart 1922'de Broadway, Plymouth Theatre'da sahnelendi.
-
Italyan karikaturist Benito Jacovitti’nin dogum yildonumu (9 Mart 1923)

-
Amerikali ressam Daniel Ridgway Knight'in olum yildonumu (9 Mart 1924)
Reverie, 1866

Washerwomen or Women Washing Clothes by a Stream (Les Lavandières, circa 1898)
-
Amerikali ressam Willard Leroy Metcalf‘in olum yildonumu ( 9 Mart 1925)
On the Suffolk Coast, 1885

The Ten Cent Breakfast, 1887
-
Ingiliz roman yazari George Orwell, Kuzey Ingiltere'de depresyondayken kaleme aldigi Wigan Iskelesi Yolu (The Road to Wigan Pier ), 9 Mart 1937'de Londra'da yayinci Victor Gollancz araciligiyla yayinladi.
"El emegine dayali is bizim yasamimizi surdurmemizi saglar ama, biz onun varligini unuturuz. Sadece calismasi son derecede korkunc oldugundan degil, ayni zamanda o calisma yasamsal bir gereklilik tasidigindan maden iscisi belki herkesten cok, el iscisini simgeler; ve buna karsin bizim yasadiklarimizdan cok uzak oldugu icin, gozumuzun onunde olmadigi icin,nasil damarlarimizdaki kanin fakina varmazsak,onu da oyle unuturuz."

"It is so with all types of manual work; it keeps us alive, and we are oblivious of its existence. More than anyone else, perhaps, the miner can stand as the type of the manual worker, not only because his work is so exaggeratedly awful, but also because it is so vitally necessary and yet so remote from our experience, so invisible, as it were, that we are capable of forgetting it as we forget the blood in our veins."
-
1 Emmy ve 1 Golden Globe Odulu sahibi Porto Rikolu aktor (Raúl Rafael Carlos Julia y Arcelay) Raúl Juliá’nin dogum yildonumu (9 Mart 1940)

-
Frank Sinatra, Esther Williams, Gene Kelly'nin rol aldigi romantik komedi-muzikal Genclerin Sevgilisi (Take Me Out to the Ball Game - Facciamo il tifo insieme) 9 Mart 1949'da New York'ta gosterime girdi.

Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri