Ekte video yok ama evet borclar noktasinda olumlu etkileniyor. Euro Gelir euro gider dengesinde de cok az bir farkla gider onde. Toplamda olumlu etkileniyoruz diyebiliriz.
Bu arada covid tehlikesi görmuyorum. Mevcut varyant yazin pick yapacakmiş gibi duruyor. Turkiye de covid kaynıyor. Ustelik hap da var paxlovid. Omicron a ozel aşı da çıkacak. Yurtdışında covide dair ciddi bir haber akışı göremiyorum.
Hocam vakalar artiyor ancak şöyle bir durum var. Tekrar kapanma olasılığı baya düşük. Çünkü kapanirsa şu zor ortamda piyasamiz bunu kaldıramaz. Çok iflaslar olur ve devlet tekrar kapanma olursa bunun destek vermesi çok zor bir durum gibi geliyor bana. Eski şartlar yok maalesef.
Enflasyon arttığı için maliyetler de artti tabiiki ancak çoğu insan bu duruma da alıştı artık bence. Bu yüzden bu durum normal gibi gelmeye başladı artik vatandaşa.
Aslında bence stoklari dün patlatmış olabilirler grafiksel anlamda ve bugün iyi mal toplayabilirler gibime geliyor bana. Tav bilanço da çok iyi gelecek bence. Dun Yapi kredi bankasi da açıkladı ve bilanço bence çok guzel geldi bence. Yani bankalar için alima gecebilir yatırımcılar.
THY yi bilerek baskiliyorlar. Bilanconun iyi geleceğini çoğu kişi biliyor ancak bu şuan ki ortami ters kullaniyor olabilir buyuk yatırımcı. Bilanço gelince asıl etkisini gosterebilir ler. Hiç belli olmaz yani.
Ama tav bilançosu dediginiz gibi biraz katalizor yapabilir
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Pardon eklemeyi unutmuşum.
https://www.youtube.com/watch?v=E7Ywlq7TLPk&t=1360s
Benim denk geldiklerim de hafif atlatıyorlar, ama piyasa eylül ekim kış aylarında tekrar bir sorun olabilir mi durumuna göre satıyor bence. Bakalım bilanço ve Temmuz verileri biraz nefes aldırır diye umuyorum.
Aynen hocam ben de sizle benzer fikirde olduğum için en büyük pozisyonum THY'de, karşı fikirde olup işlerin kötüye gideceğini düşünenler de şimdiden satıyor olabilirler çünkü konu netleştiğinde zaten çoktan fiyat düşmüş olacak.
Her şey süper gidiyorken aslında hem vakaların artışı hem de Maymun Çiçeği açığa satış için bahane oldu.
THY zaten daha çok yurt dışı odaklı olduğu için ülkelerde bir kapanma olmaması bizim için iyi olur.
Yurt dışı pandemi durumuyla ilgili haber görenler paylaşabilirse faydalı olacaktır kendi adıma. Bence şuan en kritik kısım burası.
Akşamki bilançoyu da THY okuyor gibi okuyacağım inş iyi gelir![]()
Yurt disi ile ilgili ne paylasalim. Canimizi zor kurtardik. Subattan beri %30 yediler senin belirttigin savasin tekitkleyecegi resesyon beklentisi ile. Ucus verileri rekor kirmasina ragmen ABD'de. Bizimkilere Rus piyangosu cikti diyoruz ya. Adamlarin pesine dunya dustu, kose bucak kaciyorlar. Bir bize gelip ustumuzden ucabiliyorlar.
Bu hisseler bir halt kazandirmadi 13'ten sonra. O sirada kur devalue oldu. Kuslar dolar kazanan sirketler.
Chernobyl Hakan'i goren var mi?
Yer İmleri