Originally Posted by
value investor
Değerli ortak ,
Eğer her şey olumlu giderse ,2024 yılında bir zam olmama ihtimali yüksek görüyorum (asgari ücret de olduğu gibi 2024 temmuz ayında bir zammı pas geçebilirler . ) Bundan sonraki zam , şubat 2025 de olur diye tahmin ediyorum . Zaten nominal anlamda cironun ve brüt karın artmasından ziyade reel getiri çok önemli diye düşünüyorum , bu döngü kur yukarı , enflasyon yukarı , 2-3 ay sonra zam ile bu iş sadece kendini korumaktan öteye geçmez . Yani ben yapılan zamlara çok değer atfetmiyorum .
Kur stabil , enflasyonun düşme ihtimali finansallarda bizi nereye götürür sizce ? Ben düşük enflasyon ve stabil bir kur da deva nın yıldızının parlayacağına inanıyorum .
Sevgilerimle .
Bence temmuzda yeni zam olmaması sıfıra yakın ihtimal. Kur ve enflasyonun beklendiği gibi %40 civarı arttığı nktada %25 artışla, üretici kapıya kilit vurur, üretmem daha iyi der. Böyle büyük bir hata yapacaklarını sanmam. İdeali temmuzda da %25 zamdır. Böylece önceki yıllardan alacağımızın bir kısmını tahsil etmiş olacağız sektör olarak.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri