Sayfa 364/707 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464 ... SonSon
Arama sonucu : 5656 madde; 2,905 - 2,912 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Değerli ortak ,

Eğer her şey olumlu giderse ,2024 yılında bir zam olmama ihtimali yüksek görüyorum (asgari ücret de olduğu gibi 2024 temmuz ayında bir zammı pas geçebilirler . ) Bundan sonraki zam , şubat 2025 de olur diye tahmin ediyorum . Zaten nominal anlamda cironun ve brüt karın artmasından ziyade reel getiri çok önemli diye düşünüyorum , bu döngü kur yukarı , enflasyon yukarı , 2-3 ay sonra zam ile bu iş sadece kendini korumaktan öteye geçmez . Yani ben yapılan zamlara çok değer atfetmiyorum .

Kur stabil , enflasyonun düşme ihtimali finansallarda bizi nereye götürür sizce ? Ben düşük enflasyon ve stabil bir kur da deva nın yıldızının parlayacağına inanıyorum .

Sevgilerimle .
    Değerli Ortak,

kur artmasa ve enflasyon da sıfır olsa, sonraki zam büyük ihtimalle Şubat 2025te olur.. Yerli üreticinin toplam "faaliyet gideri + smm"sinin kabaca yarısı dövize bağlı, diğer yarısı da TL bağımlıdır.. buna göre;

örneğin; 2024te kur hep 31-32 civarında olsa ama enflasyon TCMB hedefinde olduğu gibi %33 (veya günceli %36) olsa, şubat 2025 enflasyonun yarısı kadar bir zam olabilir.

özellikle yerli üreticiler için asgari ücret artışları ve genel enflasyon da kur kadar maliyet artırıcı bir etki yapıyor.. hükümetin, yerli üreticiyi özellikle korumaya çalıştığı için peşinen zam yaptığını da düşünüyorum (diğer sebebi, hiç 2023 kur ortalamasına bakmadan, güncel kur seviyesine de bakıyor.. makas çok açılmıştı)..

düşük kur ve düşük enflasyon deva için daha değerlidir (enflasyonist karların nakit hasıl etme etkisi olmadığı için)..

zaten yakın zamanda, devanın ihracatı hammadde ithalatına da epeycene yaklaşacağı için, kur artışı etkisi devada nötralize de (doğal hedge) olur.. bu da konunun diğer tarafıdır.. ama ilaç firmalarının çok az kısmı ihracat yapabiliyor.. fabrikası olmayan yüzlerce ilaç firması var.. bunlar ya ithalatçıdır ya da fason ürettiriyorlar.

sevgiler, selamlar

2. sabah +9 şimdi - 2 bu kadar olur mu diyemiyorum alıştık, spk araştırması lazım ama spk hangi birine yetişsin.

Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    Değerli Ortak,

kur artmasa ve enflasyon da sıfır olsa, sonraki zam büyük ihtimalle Şubat 2025te olur.. Yerli üreticinin toplam "faaliyet gideri + smm"sinin kabaca yarısı dövize bağlı, diğer yarısı da TL bağımlıdır.. buna göre;

örneğin; 2024te kur hep 31-32 civarında olsa ama enflasyon TCMB hedefinde olduğu gibi %33 (veya günceli %36) olsa, şubat 2025 enflasyonun yarısı kadar bir zam olabilir.

özellikle yerli üreticiler için asgari ücret artışları ve genel enflasyon da kur kadar maliyet artırıcı bir etki yapıyor.. hükümetin, yerli üreticiyi özellikle korumaya çalıştığı için peşinen zam yaptığını da düşünüyorum (diğer sebebi, hiç 2023 kur ortalamasına bakmadan, güncel kur seviyesine de bakıyor.. makas çok açılmıştı)..

düşük kur ve düşük enflasyon deva için daha değerlidir (enflasyonist karların nakit hasıl etme etkisi olmadığı için)..

zaten yakın zamanda, devanın ihracatı hammadde ithalatına da epeycene yaklaşacağı için, kur artışı etkisi devada nötralize de (doğal hedge) olur.. bu da konunun diğer tarafıdır.. ama ilaç firmalarının çok az kısmı ihracat yapabiliyor.. fabrikası olmayan yüzlerce ilaç firması var.. bunlar ya ithalatçıdır ya da fason ürettiriyorlar.

sevgiler, selamlar
    Teşekkür ederim , değerli ortak .

Bugün ,%9 lara yukarı açılış yapip (- )dönen deva özelinde bu yoğun satış sebebini anlamakta zorluk çekiyorum . Son dönemde hacimsiz düşüş vardı (30-50 mio tl arası seans kapanış ) ilk defa 110 mio tl hacmi geçtik bugün... Sanki mal verme gibi geldi , önce yukarı basıp sonra aşağıya vermek .. Fon satışını karşılayan citibank yabancı idi son dönemde .. Bakalım zaman kimi haklı çıkaracak .

Sevgilerimle

4.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Değerli ortak ,

Eğer her şey olumlu giderse ,2024 yılında bir zam olmama ihtimali yüksek görüyorum (asgari ücret de olduğu gibi 2024 temmuz ayında bir zammı pas geçebilirler . ) Bundan sonraki zam , şubat 2025 de olur diye tahmin ediyorum . Zaten nominal anlamda cironun ve brüt karın artmasından ziyade reel getiri çok önemli diye düşünüyorum , bu döngü kur yukarı , enflasyon yukarı , 2-3 ay sonra zam ile bu iş sadece kendini korumaktan öteye geçmez . Yani ben yapılan zamlara çok değer atfetmiyorum .

Kur stabil , enflasyonun düşme ihtimali finansallarda bizi nereye götürür sizce ? Ben düşük enflasyon ve stabil bir kur da deva nın yıldızının parlayacağına inanıyorum .

Sevgilerimle .
    Bence temmuzda yeni zam olmaması sıfıra yakın ihtimal. Kur ve enflasyonun beklendiği gibi %40 civarı arttığı nktada %25 artışla, üretici kapıya kilit vurur, üretmem daha iyi der. Böyle büyük bir hata yapacaklarını sanmam. İdeali temmuzda da %25 zamdır. Böylece önceki yıllardan alacağımızın bir kısmını tahsil etmiş olacağız sektör olarak.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bence temmuzda yeni zam olmaması sıfıra yakın ihtimal. Kur ve enflasyonun beklendiği gibi %40 civarı arttığı nktada %25 artışla, üretici kapıya kilit vurur, üretmem daha iyi der. Böyle büyük bir hata yapacaklarını sanmam. İdeali temmuzda da %25 zamdır. Böylece önceki yıllardan alacağımızın bir kısmını tahsil etmiş olacağız sektör olarak.
    Ali abi , teşekkürler.

Sevgilerimle

6. Bencede 2024 yilinda da zam durmaz raporu okudum sektor dolar bazli daralmış ilac sıkıntısı malum bu hafta yapılan %25 zamla bile bir çok ilaç yine Türkiye'ye gelmeyecektir. Euro ile aradaki makas %5 10 seviyesine inene kadar ilaca zam zorunludur. Devlet bunu ne kadar ötelesem benim karima diye bakıyorum bence. Geçmiş yillarda referans kur ve euro kuru eşitken son 2 3 yilda fark açılmış bununda kapanmasi zorunludur devlet ne kadar oyalasam okadar karıma diyor ancak hastalar ilaç bulamıyor..

7. ilaç fiyatlamasında kullanılan euro kuru 17,55 nerdeeee

32 liraya dayanmış mevcut euro kuru nerdee

makas çok açık, bence de firmalar hoşnut değil

2024 ün mart veya nisanına bile varmaz yeniden

bir ayarlama çekilmek zorunda kalınır
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    sabah +9 şimdi - 2 bu kadar olur mu diyemiyorum alıştık, spk araştırması lazım ama spk hangi birine yetişsin.
    Teb dün yukarı giderken 90 bin lot verdi bugun 75den geri topluyor zaten tahtada o aldıktan sonra bozuldu 87 liralardan 500 bin lot fonların malını aldı yıkıldık sonra

Sayfa 364/707 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •