sobalı evde yaşamak biz şehirlilere sanırım zor gelir:her gün sobanın külünü temizle, odun, kömür kır getir- götür vs.yakması da ayrı bir dert temizlemesi de..hava rüzgarlıysa içersinin duman olması falan bisürü sıkıntısı olur sobalı evin yerine göre..ama ısıtması şahane olur..
Bence tezek yaptınız mı diye sormak lazım?
Tezek, odun, odun kömürü, maldız her boku yaktık zamanında...
Neyse havalar ısınsın üretime devam kendimize yetecek kadar.
https://www.youtube.com/watch?v=Qf9XiQLPAiA
Gençler bu sene bahar geç gelecek fideler geç ekilecek ürünler temmuzdan sonra çıkar. Eğer havaların soğuması Eylül Ekim de olursa kışlıklar açısından sıkıntı olur.
Arkadaşımız olumsuz olma olumsuzluk yaratma demiş ama eskiler hatırlar hiç ağaç diktiniz mi diye bir başlık vardı orada benim 1-2 yıllıkiken çektiğim bahçemin meyve ağaçlarımın resimleri vardı çok güzellerdi aradan 5-6 yıl geçti onlardan bir kaç ağaç kaldı devamlı yenilerini diktim doğal olsun diye ilaç atmadım değişik yöntemlerle korumaya çalıştım başarılı olamadım ne yaptıysam kurumalarına engel olamadım arazi yapısı ağaçların en fazla 10 yıl canlı kalmasına neden oluyor bir tek etrafına diktiğim 150 çam ağacı 40-50 cm den 7-8 metrelere ulaştı kuruyan ağaçlar yerine daha dayanıklı olan badem ağacı diktim 500 kadar bu yıl 10 ar yirmişer badem verir sanıyorum bir kısmında …olumsuzluk benim yapımda yok zor olduğunu söylüyorum fedakarlık istiyor 1 ay sonra çiçeklenmeler başlar sabah 5 akşam karanlığa kadar aralarında olurum hem çok yorucu hem de çok zevkli ..ticaret amaçlı yok bende gelen yedi mi mutlu oluyorum tavukların civcivlerin ördeklerin koşuşturmaları da ayrı bir güzel hele civciv halleri ve ördekler çok bir tatlılar ve bu tatlı yaratıkların da zararlıları var akşam kapatmasan tilki sansar talan ediyor ördeklerimden 4 tanesini boğazladı öldüler halimi görseydiniz mahvoldum zor hem de çok zor yine de durmak yok sağlığımız el verdiği müddetçe devam
Son düzenleme : t.axaray; 21-03-2022 saat: 00:50.
axaray buranın tarımla hobi olarak en çok uğraşanıdır. Yıllarca meyve bahçesi muhabbeti yaptık eski forumda. 2 fide dikmeyen adamlar tarım konusunda yanlış kişiyi eleştiriyor.
bir halt olacağı yok.
PUTİN B Planına geçmiş..
Rus Ordusu'nun Ukraynalıları evlerinden kaçmaya teşvik etmek ve
kitlesel bir mülteci yaratmak amacıyla kasıtlı olarak Ukraynalı sivillere, apartman bloklarına,
hastanelere, işyerlerine ve hatta bomba sığınaklarına- ateş açmak...
(Putin tüm Ukrayna'yı askeri yollarla işgal edip elinde tutamazsa ve sadece kendi barış şartlarını dayatamazsa,
bundan sonraki en iyi şeyin, özellikle kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere beş veya 10 milyon Ukraynalı mülteciyi sürmek olacağı düşünülüyor..)
diktatörler zamanla egolarına yenik düşerler ve kendi sonlarını getirirler
potin cami duvarına işemeye rusyayı dünyadan soyutlamaya devam ediyor
suç potinde değil ona oy veren salaklarda
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri