Fed/Powell: Şu anda finansal piyasalar biraz daha sıkılaştı, büyüme konusunda var olan hava reel ekonomik verilere henüz yansımış değil
Fed/Powell: Şu anda finansal piyasalar biraz daha sıkılaştı, büyüme konusunda var olan hava reel ekonomik verilere henüz yansımış değil
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Burada yazılanların hemen hemen çoğuna katılıyorum.Yalnız bir noktayı vurgulamak istiyorum amerikanın devasa borcuna karşı alacakları var o yüzden sorun olmaz mantığındaki cümle bence yanlış.Genelde bu hata hep yapılıyor.Dolar sisteminin sahibi amerika değil.Dolar sisteminin sahibi FED yani arkasındaki global güçler.FED özerk ve özel bir banka amerikan hükümetinin fede dolar bastırma yetkisi yok.Amerikada aynı bizim gibi borçlarını ödemek için yüksek faizle dolar bulmak zorunda olan o yüzden de aynen bizim gibi FED tarafından esir alınmış bir ülke.Amerikanın borçları neticede FED in hiç umurunda olmaz istediği an sistemi kitler.İsterse amerikanın da canına okur bizim de.Tüm dünya bu global kan emicilere teslim olmuş durumda maalesef.Alacaklı olan amerika değil pek çok global şirket ve banka vasıtasıyla sistemi eline geçiren büyük sermaye,o sermayenin de ülkesi falan yok bence.
EL Erian: İlk anda hamle yeterince şahince bulunmadığı için eleştirildi, ilerleyen dakikalarda ise eleştiriler azaldı, ancak şu andan itibaren piyasa oyuncuları bu hamlenin bir politika hatası olduğunu düşünmeye başladılar.
Piyasaların nasıl kapandığını bekleyip göreceğiz.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
ABD Dow -500
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Türkiye Etf -1.10%
Bu fed memurları akbabaları tanımamış...Şimdi piyasanın anasını aglatcaklar...
ABD 10 Yıllıklar -2.75%
Dolar/TL > 5.32
Yer İmleri