Sayfa 366/1000 İlkİlk ... 266316356364365366367368376416466866 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 2,921 - 2,928 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Fed/Powell: Şu anda finansal piyasalar biraz daha sıkılaştı, büyüme konusunda var olan hava reel ekonomik verilere henüz yansımış değil

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    ABD açısından bakarsak önce bol bol para basıp gelişmekte olan 60 ülkeye ve az gelişmiş ülkelere dağıtılan kredilerin yüksek faizle geri toplanması durumundan ibaret sadece.

Yani gelişmekte olan 60 ülkeden biri olan Türkiye, 450milyar dolar borçlu, bunun %70'i ABD menşeili kreditörlerden alınmış durumda.

450*0,7=329 milyar dolar eder.

Yıllık alacakları faiz şu anda devletten %7,5 özel bankalardan %10 lar civarındayken, fedin artırdığı faizler ve ülkenin CDS'i bu oranın artmasını sağlar.

Şimdi biz ABD'li kreditörlere yıllık 30milyar dolar faiz öderken, gelişmemiş statüdeki ülkelerle birlikte 170 küsur ülkeyi hesaba katarsanız toplanacak faiz rakamının 1 trilyon doları rahatlıkla geçeceğini tahmin edebiliriz.

Yani ABD nin cari açığının 500milyar dolar olması devasa borçlu olmasının karşısında aşırı devasa alacakları karşısında sorun yaratmaz.

Kaptalizmde borçlar kapatılırsa ortada para kalmaz derler. Borçluluk sistemin özelliği.

Dolar borç veren yan gelip yatarken senin kiraz, domates ve turizm hizmeti için köle gibi çalışıp kazanılan dolarların memleketine dönmesi usulü bir kölelik var.
    Burada yazılanların hemen hemen çoğuna katılıyorum.Yalnız bir noktayı vurgulamak istiyorum amerikanın devasa borcuna karşı alacakları var o yüzden sorun olmaz mantığındaki cümle bence yanlış.Genelde bu hata hep yapılıyor.Dolar sisteminin sahibi amerika değil.Dolar sisteminin sahibi FED yani arkasındaki global güçler.FED özerk ve özel bir banka amerikan hükümetinin fede dolar bastırma yetkisi yok.Amerikada aynı bizim gibi borçlarını ödemek için yüksek faizle dolar bulmak zorunda olan o yüzden de aynen bizim gibi FED tarafından esir alınmış bir ülke.Amerikanın borçları neticede FED in hiç umurunda olmaz istediği an sistemi kitler.İsterse amerikanın da canına okur bizim de.Tüm dünya bu global kan emicilere teslim olmuş durumda maalesef.Alacaklı olan amerika değil pek çok global şirket ve banka vasıtasıyla sistemi eline geçiren büyük sermaye,o sermayenin de ülkesi falan yok bence.

3. EL Erian: İlk anda hamle yeterince şahince bulunmadığı için eleştirildi, ilerleyen dakikalarda ise eleştiriler azaldı, ancak şu andan itibaren piyasa oyuncuları bu hamlenin bir politika hatası olduğunu düşünmeye başladılar.
    Piyasaların nasıl kapandığını bekleyip göreceğiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

ABD Dow -500

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

Türkiye Etf -1.10%

6. Bu fed memurları akbabaları tanımamış...Şimdi piyasanın anasını aglatcaklar...

ABD 10 Yıllıklar -2.75%

Dolar/TL > 5.32

Sayfa 366/1000 İlkİlk ... 266316356364365366367368376416466866 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •