Sayfa 366/563 ÝlkÝlk ... 266316356364365366367368376416466 ... SonSon
Arama sonucu : 4501 madde; 2,921 - 2,928 arasý.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Þ.

Enerji depolama,
    uçak dönüþüm,
    istikbal vadeden þirketlere melek yatýrýmcý destekleri,
    Alarko fonu,
    BAKAD,
    V.s. teþebbüsleri hiç gözönüne almadan yukarýdaki yazýyý yazdým.
    Çünkü;
    Benim gözümde sera/tarým endüstri yatýrýmlarý en az CENAL tesisi kadar gelir getirme potansiyeli vadetmekte.
    Son düzenleme : 0101; 29-01-2025 saat: 18:20.

2.  Alýntý Originally Posted by 0101 Yazýyý Oku
    Enerji depolama,
    uçak dönüþüm,
    istikbal vadeden þirketlere melek yatýrýmcý destekleri,
    Alarko fonu,
    BAKAD,
    V.s. teþebbüsleri hiç gözönüne almadan yukarýdaki yazýyý yazdým.
    Çünkü;
    Benim gözümde sera/tarým endüstri yatýrýmlarý en az CENAL tesisi kadar gelir getirme potansiyeli vadetmekte.
    Sn.0101 tüm bunlarda haklýsýnýz, fazlasý vardýr eksiði yok. Ama fiyatý baskýlayan ne ?
    twitterdaki Ali Veli arkadaþýmýz iþi çözmüþ. Bize bunu ispatlamak düþüyor.
    Kasým 2023: Leyla,Vedat, Dalia MKK da kayýt yaptýrýp 15 milyon hisseyi borsada iþlem gören tipe çeviriyorlar. O zamanlar hisse 105 TL civarýnda. Açýklamalarýnda kurumsal yatýrýmcýya satýyoruz diyorlar.
    Aralýk 2023 Sonu: hisse 85 e kadar düþüyor.
    Sonra anlaþýlmaz bir hareketle hisse 3 ay sonra 140 TL’yi görüyor, faiz artýþlarýna raðmen, hatta arada bir gün 135 TL civarý sebepsiz bir tavan hareketi oluyor. (Mart 2024 sonu)
    24 Mayýs 2024 de hisse piyasada 118 TL civarý iken 112 den toptan sattýk diyorlar. Bunu toptan alan adam þu anda reel olarak %40 kaybetmiþ oluyor. Sizce 1,6 milyar TL’lik hisseyi tek kalemde alan fon böyle bir düþüþe izin verir mi?
    07 Haziran 2024: ne tesadüf ki sözde paylar toptan satýldýktan hemen sonra 4,350,000 bin lot geri alým açýklanýyor (teorik olarak ortalama 122 TL fiyat) , þimdi almak isteyenler rahat olsun, nasýl olsa satýþ bitti, geri alým da var. Korkmayýn alýn nasýl olsa buralar artýk uygun fiyat.
    þimdi Mayýs 2024’ten bugüne dek olanlarý düþünelim. Hisse 90-100 arasý süründü diyebiliriz.
    Takaslara bakarsak: Bu tarihlerde 15 milyon lot mal artýran citibank, neredeyse bu kadar malý piyasaya satmýþ. yani bu saf citibank %40 reel zarar mý etti?
    Geri alýmý 110 TL lerden yapýp sonra 84 lerden almayan yönetim 24 Aralýk 2024-8 Ocak 2025 arasýnda fiyatlar toparlanýrken 1,5 milyon lot çok hýzlý alým yaptý: ortalama 96.
    bu sayede sözde kurumsal yatýrýmcýya satýlmýþ hisseler buradan þirkete satýlmýþ oldu.
    Arsa satýþ Kap açýklandý, o gün %4-5 düþtü. Citi boþalttý yine.
    ve halen boþaltýyor Citi. Görünen o ki az kaldý. Ama herkesi canýndan bezdirdiler.
    Özet: küçük yatýrýmcýya yalan söyleyerek manipülasyon.

3.  Alýntý Originally Posted by bridger17 Yazýyý Oku
    Sn.0101 tüm bunlarda haklısınız, fazlası vardır eksiği yok. Ama fiyatı baskılayan ne ?
    twitterdaki Ali Veli arkadaşımız işi çözmüş. Bize bunu ispatlamak düşüyor.
    Kasım 2023: Leyla,Vedat, Dalia MKK da kayıt yaptırıp 15 milyon hisseyi borsada işlem gören tipe çeviriyorlar. O zamanlar hisse 105 TL civarında. Açıklamalarında kurumsal yatırımcıya satıyoruz diyorlar.
    Aralık 2023 Sonu: hisse 85 e kadar düşüyor.
    Sonra anlaşılmaz bir hareketle hisse 3 ay sonra 140 TL’yi görüyor, faiz artışlarına raÄŸmen, hatta arada bir gün 135 TL civarı sebepsiz bir tavan hareketi oluyor. (Mart 2024 sonu)
    24 Mayıs 2024 de hisse piyasada 118 TL civarı iken 112 den toptan sattık diyorlar. Bunu toptan alan adam ÅŸu anda reel olarak %40 kaybetmiÅŸ oluyor. Sizce 1,6 milyar TL’lik hisseyi tek kalemde alan fon böyle bir düşüşe izin verir mi?
    07 Haziran 2024: ne tesadüf ki sözde paylar toptan satıldıktan hemen sonra 4,350,000 bin lot geri alım açıklanıyor (teorik olarak ortalama 122 TL fiyat) , şimdi almak isteyenler rahat olsun, nasıl olsa satış bitti, geri alım da var. Korkmayın alın nasıl olsa buralar artık uygun fiyat.
    ÅŸimdi Mayıs 2024’ten bugüne dek olanları düşünelim. Hisse 90-100 arası süründü diyebiliriz.
    Takaslara bakarsak: Bu tarihlerde 15 milyon lot mal artıran citibank, neredeyse bu kadar malı piyasaya satmış. yani bu saf citibank %40 reel zarar mı etti?
    Geri alımı 110 TL lerden yapıp sonra 84 lerden almayan yönetim 24 Aralık 2024-8 Ocak 2025 arasında fiyatlar toparlanırken 1,5 milyon lot çok hızlı alım yaptı: ortalama 96.
    bu sayede sözde kurumsal yatırımcıya satılmış hisseler buradan şirkete satılmış oldu.
    Arsa satış Kap açıklandı, o gün %4-5 düştü. Citi boşalttı yine.
    ve halen boşaltıyor Citi. Görünen o ki az kaldı. Ama herkesi canından bezdirdiler.
    Özet: küçük yatırımcıya yalan söyleyerek manipülasyon.
    Sayın Tövbekar ın bu konu ile ilgili düşüncelerini merak ediyorum.

Ve bir konuda kendisini eleştiriyorum. Yukarıda söylenenlerin yapıldığı bir şirkette bu kadar uzun bir süre olumlu düşünmek neden? Olumsuzlukları görmezden gelmek neden ? Aksiyon almamak neden? Başka şirket mi
    yok bu ülkede.

En son yazdığımda söylemiştim. Ben bu şirkete o kadar çok güvenmiştimki sizin hayal ettiğiniz lot sayısı kadar elimde hisse vardı. Arefe günü, bayramı zehir etmişlerdi bana. Çok büyük zararla sattım. Şimdi hesaplıyorum satmasaydım çok çok daha büyük bir zararla hayatım boyunca çalışsam kazanamayacağım bir meblağ kadar zararım Büyük ihtimal üzüntüden dolayı sağlığımdan olacaktım.

Cesaretle bu şirkette yaşananları yukarıda ki gibi söylemek gerekiyor. Siz ise sayın Tövbekar belki de 100.kez yazdığınız 4 olursa arabamı 3 olursa evimi satarım hikayenizi yazmaktan bıkmadınız. Bana gına geldi...

Alivelibeli kimdir bilmem, müptezel demenizde hoş birşey değil. Adamın kullandığı dil gerçekten yanlış, üslubu kötü.... Ama bu üslubu size karşı değil ki adama müptezel diyorsunuz, siz neden taktınız bu kişiye onu anlamadım.

Adamın yazdıklarına bakıyorum,birde sizin yazdıklarınıza ...

Adamın anlatmak istediğini kötü sözleri dışında , kötü sözleride bize söylemediğine göre değerlendirmek gerekir.

Adamı şimdiye kadar dinleyen en azından en az zarar ile hisseden çıkmıştır. Adamın belki de bir kişi bile olsa faydası olmuştur,bu bile yazması için yeterli.
    Üslup dışında konuşuyorum tekrar diyorum,

Sayın 0101 ile de yazışmalarımız olmuştu, onada birşey sormak istiyorum mezara kadar pazara kadar derken, kaybettiği zaman az bir zaman değil bunun hesabını yapıyor mu ?
    Bu zaman maliyeti pazarı mezara götürmüyor mu?

Sayın Tövbekar ve sayın 0101 e saygım sonsuzdur. Çok yazmayı sevmiyorum ama bazen de yazmak gerekiyor.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Özet: küçük yatýrýmcýya yalan söyleyerek manipülasyon
    sn. Bridger

Ýzzet Garih hariç diðer 3 ortak devamlý hisse satýp baþka iþlere aktarmaktalar...
    Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan mý olacaklar? Bilemem....

Bir büyük alýcýya veya kurumsal bir yapýya hisse veremediler.....
    Piyasadaki hisse miktarýnýn çoðalmasý, enflasyon muhasebesi ve enerji fiyatlarýnýn zayýf seyretmesi vesilesiyle karlarýn da azalmasý ile hisse fiyatlarý düþük seyretti.. Sirket parça parça hisse geri alýmlarla fiyatý destekledi..

Özetle...
    Bazan kiþi içinde bulunduðu nimetin farkýnda olamayabiliyor, ya da biliyor da sizin dediðiniz gibi manipulasyon yapýyor.. Burada her ikisi de olabilir. Bilemiyorum...

Benim yatýrým tarzým, FK'sý ve PD/DD si kelepir hisse bulmak, sonra ona 2-3-4-5 yýllýk yatýrým yapmak ve beklemek... Alarkoda yatýrým sürem daha da uzadý.... Gerçi bir kýsým verdim.... (mezara kadar deðil, pazara kadar sloganý gereði )

Fakat PD/DD deðeri olarak bakýnca, yatýrým programlarýna bakýnca alarko yine cazip gibi görünmekte ...

Hakkýmýzda hayýrlýsý.....
    Saygýlar.
    Son düzenleme : 0101; 29-01-2025 saat: 20:52.

Alýntý Originally Posted by cbalabanli Yazýyý Oku
    Sayın Tövbekar ın bu konu ile ilgili düÅŸüncelerini merak ediyorum.

Ve bir konuda kendisini eleÅŸtiriyorum. Yukarıda söylenenlerin yapıldıÄŸı bir ÅŸirkette bu kadar uzun bir süre olumlu düÅŸünmek neden? Olumsuzlukları görmezden gelmek neden ? Aksiyon almamak neden? BaÅŸka ÅŸirket mi
    yok bu ülkede.

En son yazdıÄŸımda söylemiÅŸtim. Ben bu ÅŸirkete o kadar çok güvenmiÅŸtimki sizin hayal ettiÄŸiniz lot sayısı kadar elimde hisse vardı. Arefe günü, bayramı zehir etmiÅŸlerdi bana. Çok büyük zararla sattım. Åžimdi hesaplıyorum satmasaydım çok çok daha büyük bir zararla hayatım boyunca çalıÅŸsam kazanamayacaÄŸım bir meblaÄŸ kadar zararım Büyük ihtimal üzüntüden dolayı saÄŸlıÄŸımdan olacaktım.

Cesaretle bu ÅŸirkette yaÅŸananları yukarıda ki gibi söylemek gerekiyor. Siz ise sayın Tövbekar belki de 100.kez yazdıÄŸınız 4 olursa arabamı 3 olursa evimi satarım hikayenizi yazmaktan bıkmadınız. Bana gına geldi...

Alivelibeli kimdir bilmem, müptezel demenizde hoÅŸ birÅŸey deÄŸil. Adamın kullandıÄŸı dil gerçekten yanlıÅŸ, üslubu kötü.... Ama bu üslubu size karÅŸı deÄŸil ki adama müptezel diyorsunuz, siz neden taktınız bu kiÅŸiye onu anlamadım.

Adamın yazdıklarına bakıyorum,birde sizin yazdıklarınıza ...

Adamın anlatmak istediÄŸini kötü sözleri dıÅŸında , kötü sözleride bize söylemediÄŸine göre deÄŸerlendirmek gerekir.

Adamı ÅŸimdiye kadar dinleyen en azından en az zarar ile hisseden çıkmıÅŸtır. Adamın belki de bir kiÅŸi bile olsa faydası olmuÅŸtur,bu bile yazması için yeterli.
    ÃÅ“slup dıÅŸında konuÅŸuyorum tekrar diyorum,

Sayın 0101 ile de yazıÅŸmalarımız olmuÅŸtu, onada birÅŸey sormak istiyorum mezara kadar pazara kadar derken, kaybettiÄŸi zaman az bir zaman deÄŸil bunun hesabını yapıyor mu ?
    Bu zaman maliyeti pazarı mezara götürmüyor mu?

Sayın Tövbekar ve sayın 0101 e saygım sonsuzdur. Çok yazmayı sevmiyorum ama bazen de yazmak gerekiyor.

Sayýn balabanlý, yazýnýz karýþýk harflerle çýkmýþ......
    Ýlginize, bilginize...

6. Sayin Tovbekar beyin bu konu ile ilgili dusuncelerini merak ediyorum.

Ve bir konuda kendisini elestiriyorum. Yukarida soylenenlerin yapildigi bir sirkette bu kadar uzun bir sure olumlu dusunmek neden? Olumsuzluklari gormezden gelmek neden ? Aksiyon almamak neden? Baska sirket mi yok bu ulkede.

En son yazdigimdada soylemistim. Ben bu sirkete o kadar cok guveniyordumki sizin hayal ettiginiz lot sayisi kadar elimde hisse vardi. Arefe gunu , bayrami zehir etmislerdi bana. Cok buyuk bir zararla sattim. Simdi hesapliyorum satmasaydim cok cok daha buyuk , hayatim boyunca calisssam kazanamayacagim bir mablag kadar zararim olacakti. Buyuk ihtimal bundan dolayı dolayi sagligimdan olacaktim.

Cesaretle bu sirkette yasananlari yukarida ki gibi soylemek gerekiyor. Siz ise sayin Tovbekar belki de 100.kez yazdiginiz 4 olursa arabami 3 olursa evimi satarim hikayenizi yazmaktan bikmadiniz.. Bana gina geldi...

Alivelibeli kimdir bilmem, muptezel demenizde hos birsey degil. Adamin kullandigi dil gercekten yanlis , uslubu kotu...
    Ama bu uslubu size karsi degil ki adama muptezel diyorsunuz, siz neden taktiniz bu kisiye onu anlamadim..

Adamin yazdiklarina bakiyorum,birde sizin yazdiklariniza ...

Adamin anlatmak istedigini kotu sozleri disinda , kotu sozleride bize soylemedigine gore degerlendirmek gerekir.

Adami simdiye kadar dinleyen en azindan en az zarar ile hisseden çıkmıştır. Adamin belki de bir kisiye bile olsa faydasi dokunmustur ,bu bile yazmasi icin yeterli.

Uslup disinda konusuyorum tekrar diyorum,

Sayin 0101 ile de yazismalarimiz olmustu, onada birsey sormak istiyorum mezara kadar degil pazara kadar derken, kaybettiginiz zaman az bir zaman degil bunun hesabinida yapiyor musunuz?

Bu zaman maliyeti pazari mezara goturmuyor mu?

Sayin Tovbekar ve sayin 0101 e saygim sonsuzdur. Çok yazmayi sevmiyorum ama bazen de yazmak gerekiyor.

Sn. Balabanlý;

Netaþý 2009'da 9 tl (2012'de 300 tl oldu sonra bolundu)
    Tekfeni 2015'te
    Daha sonra NUH'u 7 tl'lerde yakaladým..

Fakat ne yaptým?
    Biraz ciktiklarinda silkelendim, kaptirdým...

Yasadiklarimdan ders cikardým;
    Kendime prensip koydum.
    Bir dolar bazlý hedef fiyat koyuyorum, oraya gelmedikçe malý vermiyorum.
    Alarko'da ve THY'de hedefledigim yerlere yaklastikca az biraz verdim.
    Analiz hatam:
    Hamas-Israil catismasinin bu kadar uzun surecegini anlayamadým..

Yukarida abd,alman ve bizim borsalarimizin 2013'ten bu yana mukayesesini yapmiþtým.

Insallah suriye ve gazzedeki catisma ortamlarý biterse endeksimizin ve dolayisiyla da hisselerimizin önu acilabilir.
    Diye düþünüyorum

Not : Portfoyumdeki kayiplar moral bozuyor.
    Ancak borsa prensip/sabýr iþi. Prensipli davrandýðým icin alarkoda (maliyet 2 tl alti) , thy'de (maliyet 12-13tl) dökulmedim. Çok kazandým.
    Aslinda bir miktar sattiklarimla maliyetlerimi coktan cikardim.
    Simdi fiyatlar dustukçe
    Darlanýyorum, hemen, bol miktarda ve'l-asri suresini okuyorum.
    Son düzenleme : 0101; 29-01-2025 saat: 22:29.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
     Alýntý Originally Posted by cbalabanli Yazýyý Oku
    Sayin Tovbekar beyin bu konu ile ilgili dusuncelerini merak ediyorum.

Ve bir konuda kendisini elestiriyorum. Yukarida soylenenlerin yapildigi bir sirkette bu kadar uzun bir sure olumlu dusunmek neden? Olumsuzluklari gormezden gelmek neden ? Aksiyon almamak neden? Baska sirket mi yok bu ulkede.

En son yazdigimdada soylemistim. Ben bu sirkete o kadar cok guveniyordumki sizin hayal ettiginiz lot sayisi kadar elimde hisse vardi. Arefe gunu , bayrami zehir etmislerdi bana. Cok buyuk bir zararla sattim. Simdi hesapliyorum satmasaydim cok cok daha buyuk , hayatim boyunca calisssam kazanamayacagim bir mablag kadar zararim olacakti. Buyuk ihtimal bundan dolayı dolayi sagligimdan olacaktim.

Cesaretle bu sirkette yasananlari yukarida ki gibi soylemek gerekiyor. Siz ise sayin Tovbekar belki de 100.kez yazdiginiz 4 olursa arabami 3 olursa evimi satarim hikayenizi yazmaktan bikmadiniz.. Bana gina geldi...

Alivelibeli kimdir bilmem, muptezel demenizde hos birsey degil. Adamin kullandigi dil gercekten yanlis , uslubu kotu...
    Ama bu uslubu size karsi degil ki adama muptezel diyorsunuz, siz neden taktiniz bu kisiye onu anlamadim..

Adamin yazdiklarina bakiyorum,birde sizin yazdiklariniza ...

Adamin anlatmak istedigini kotu sozleri disinda , kotu sozleride bize soylemedigine gore degerlendirmek gerekir.

Adami simdiye kadar dinleyen en azindan en az zarar ile hisseden çıkmıÅŸtır. Adamin belki de bir kisiye bile olsa faydasi dokunmustur ,bu bile yazmasi icin yeterli.

Uslup disinda konusuyorum tekrar diyorum,

Sayin 0101 ile de yazismalarimiz olmustu, onada birsey sormak istiyorum mezara kadar degil pazara kadar derken, kaybettiginiz zaman az bir zaman degil bunun hesabinida yapiyor musunuz?

Bu zaman maliyeti pazari mezara goturmuyor mu?

Sayin Tovbekar ve sayin 0101 e saygim sonsuzdur. Çok yazmayi sevmiyorum ama bazen de yazmak gerekiyor.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gÃÆ’¶nderildi

dýþarýda müthiþ bir sis var. o kadar çok ki güneþ görünmüyor ve ýsýtamýyor. dolayýsý ile hava buz gibi... eee alaka derseniz sis her yerde özellikle BÝSTte yoðun. açýldýðýnda göreceðiz...
    þirketle ilgili olumlu düþünüyorum. doðrudur. diyelim ki gerçeði görüyorum ya da kendi gerçeðimi görüyorum. öyle bir dönemdeyiz ki at izi it izine karýþmýþ. fiyatlar tepetaklak. mesela dünkü kaplardan bir örnek

"Kalekim, Muðla'da fabrika ve demirbaþý 115,6 milyon TL bedelle satýn aldý.

Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:

"Þirketimizin 5.09.2023 ve 28.12.2023 tarihli özel durum açýklamalarýna iliþkin olarak; Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28.01.2025 tarih ve 2025/4 sayýlý kararý doðrultusunda, Þirketimiz ile Arvon Yapý Kimyasallarý Limited Þirketi arasýnda 29.08.2023 tarihinde imzalanan "Kira Sözleþmesi"' ile eþ zamanlý olarak imzalanan Þirketimize 01.12.2024-31.01.2025 tarihleri arasýnda kullanýlmak üzere satýn alma opsiyonu tanýyan "Opsiyonlu Gayrimenkul Satýþ Vaadi Sözleþmesi" kapsamýnda, halen kiracýsý olduðumuz, gerekli inþaat ruhsatý ve tüm izinleri alýnmýþ ve Þirketimiz þubesi olarak tescil edilmiþ bulunan Muðla ili sýnýrlarý içerisindeki 2.020 m2 kapalý alaný ve 5.652 m2açýk alaný olan fabrika ve demirbaþýn her türlü takyidattan ari olarak Þirketimizce 115.580.187-TL bedel karþýlýðýnda satýn alýnmasýna karar verilmiþ olup, tapu devir iþlemleri 29.01.2025 (bugün) tamamlanmýþtýr."

2020 metrekare kapalý alan yani ortalama 100 metrekare desek 21 daire yapar. 21 daireye 115 milyon verilir mi evet fiyatlar o durumda, ama bu sanayi ilave bir çok güçlendirme yapýlmýþ, izinler alýnmýþ, elektrik trafosu bile özeldir gibi þeyler bir yana içindeki makina parkuru da dahil. demek ki ülkemizde bazý þeyler yanlýþ fiyatlanmakta ya da bildiðimiz þeyler geçerli deðil belki de göremiyoruz gerçekleri...
    Alarkla ilgisi mi mesela yer sattýlar ne kadar 2 milyara yakýn mýydý? fiyatý bir yana býrakalým ne demiþti müptezel ( müptezel iltifattýr çünkü kendi tabiri ile sürekli kendisine bir þeyler yaptýrmakla meþgul ve zevklenmeye baþlamýþ. bir kaç defa uyardým adam gibi eleþtir diye sapýkça söylemlerin bana dokunuyor diye- ki ben o þirketin yatýrýmcýsýyým ve kimse tarafýndan .... ) arsa satýþý yalan, þimdi ne diyor bir þey demiyor sadece aptalca karalamalar...
    mesela bir kopya "Ali Veli
    @AliVelibeli
    ·
    11h
    #ALARK 2 senedir takip ettigim bu hol aynen galip özturkun METRO Hol de donen ici boþ isler ve kaplariyla olmayan yatirimlar ve iktidarin bir tarafina sirtini yaslayarak istedigi manipulasyonu ve spekulasyonu yapan þirketi andiriyor."
    yalan söylüyor... çoðu zaman þirketin içi boþaltýlýyor paralar kaçýrýlýyor demekteydi Türkiyede seralar ve tarlalar alýnýr iken, hatta içi boþ holding o zaman paralarý nerden bulup yatýrým yapýyor ...

Sayfa 366/563 ÝlkÝlk ... 266316356364365366367368376416466 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •