Sayfa 367/401 İlkİlk ... 267317357365366367368369377 ... SonSon
Arama sonucu : 3208 madde; 2,929 - 2,936 arası.

Konu: GSRAY - Galatasaray Sportif

1.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Aynen onaylar, bak TS bir sene içinde 2 bedelli yaptı şimdi sürünüyor 0,80-90,dötleri sıkıştımı ya hisse satıyorlar yada bedelliye gidiyorlar,adamlar böyle,iktidar taktiğini uyguluyorlar vur abalıya diyorlar,...
    refaba hocam uzun ama çok güzel bir yazı olmuş, içten yazmışsın zevkle okudum. Pek çok mevzuya da değinmişsin. Özel mevzulara da girmişsin, valla helal olsun sana, ki bunlar hayat dersi niteliğinde. SPK bedelliyi onaylar diyorsun, ben ise fifti fifti diyorum. Burada gerçekten de KYlerin ciddi şekilde aleyhine bir durum söz konusu. %100 bedelliyi patlat, aradan 1 yıl gibi zaman geçtikten sonra bir %400 bedelli daha yap. Yok böyle bir dünya. Büyük ortak olan dernek hep kendine yontuyor. %400 lük bedelliye onay verilmesi bence hata olur. Eğer onay vereceklerse derneğin de kendi kaynaklarıyla 2.6 milyar TL nakit koyarak bedelliye katılmasında ısrarcı olunmalı, öyle ayni sermaye ile bedelliye katılmak veya şirketten sürekli borç almak vs gibi anti kuntin işlere müsaade etmemeli.

KENT gibi tedavüldeki lotları çok çok az olan hisselerde para kazanıyor olmana sevindim. Bu tür hisseler bana uygun değil, bunlara ben giremem, girsem bile çıkamam. Portföy ufak olacak, ayrıca zamanlamasını da doğru yapmak şart bunlarda.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    1-1 berabere kaldı,kötünün iyisi,zaten galip gelseydi hisseye az fark yaratırdı,çünkü 1 senedir hiç faydası olmadıki,bu başarı FB'de olsaydı yine 200 olurdu.
    Doğru dedin. Sportiflerin arasında FENER'in yeri başka. En profesyonelce yönetilen Sportif A.Ş. FENER'dir. Dolayısıyla da yatırımcısına en çok kazandıran da FENER. Böyle olması gayet doğal, iyi yönetilen şirketlerin yatırımcıları her daim kazanır. Bak mesela FENER ve GSRAY her ikisi de bedelli açıkladı. FENER'in bedellisinden 900 milyon TL para gelecek, GSRAY'ınkinde ise 4.32 milyar TL gelecek. Arada devasa fark var ve bu farkın faturası KYlere çıkıyor. Ayrıca, GSRAY devasa şekilde sulanacak ve tedavülde 2 milyar 160 milyon hisse olacak. FENER'İN lot sayısı ise 83 milyon lot olacak. Bölündükten sonra hangi hissenin gideceği bariz değil mi?
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Eğer SPK bedelliye onay verirse 432 milyon adet rüçhan verilecek. Mevcut yatırımcıların bir kısmı rüçhanlarını kullanarak bedelliye katılacak ve ellerindeki her 1 lot için 4 TL ödeyecekler. Bazı yatırımcılar da bedelliye katılmama kaararı alıp rüçhanlarını satma cihetine gidecek. Acaba bu 432 milyon adet rüçhanın kaç tanesi satışa tabi olacak? İşte bunun cevabı şu anda bilinmiyor. Hele SPK onay konusunda kararını versin, onu müteakiben millet kararını vermeye başlar. İşte bu karar hissenin gidişatı üzerinde 1 nolu etken olacak. Hisse ciddi satış yiyecek ise bunun nedeni rüçhanların satışından kaynaklanacak. Rüçhan fiyatındaki düşüş otomatik olarak hisse fiyatına yansıyacak ama kaldıraçlı okarak. Rüçhan fiyatı 1 birim düştüğünde hisse 2 birim düşecek. Rüçhan tahtasında yeteri kadar likidite yoksa bu düşüş çok sert olabilir.

4. 2018 deki FENER bedellisinde bunu günü gününe yaşadım. Spotun %30 una tekabül eden bedelli açıklandıktan sonra FENERi takibe almış ve alım için fırsat kollamaya başlamıştım. Hisse baştan çok olumsuz tepki vermedi, yavaştan yavaştan düşüyordu, zaman zaman yukarı tepki de veriyordu. Ama millet bedelliye katılmama kararı alıp rüçhanlarını satmaya başlar başlamaz düşüşler iyice sertleşti.

5. Düşük hacimle hafif aşağı yönlü harekete devam. Bakalım SPK ne zaman karar verecek. Yıl sonuna kadar bir karar çıkmalı.

6. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin 151 milyon TL'lik bedelli sermaye artırımı talebini onayladı. Artırım sonrası şirketin sermayesi 250 milyon TL’ye çıkacak. Mevcut ortaklara pay alma hakkı, 1 TL nominal değerli pay için 6 TL fiyat üzerinden kullandırılacak.

7. Darısı GSRAY ın başına. 28 Kasımda açıklanan bedelliye 12 Aralıkta onay geldi. SPK 2 haftada onayını verdi. Hızlı çalışmaya başladı SPK, eksik YK üyeleri ile başkan atanınca SPK da işler yoluna girdi. EREGL bedelsiz başvurusunu onayı çok uzun sürmüştü.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,064
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Darısı GSRAY ın başına. 28 Kasımda açıklanan bedelliye 12 Aralıkta onay geldi. SPK 2 haftada onayını verdi. Hızlı çalışmaya başladı SPK, eksik YK üyeleri ile başkan atanınca SPK da işler yoluna girdi. EREGL bedelsiz başvurusunu onayı çok uzun sürmüştü.
    Ereğli ordu mensuplarına ait oyakın,orduya kim zıt malum,spk'ya yeni atananların içinde iktidarın her emrini yapan bir hakimin eşi atandı,onay verilmesi manidar

Sayfa 367/401 İlkİlk ... 267317357365366367368369377 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •