Sayfa 367/707 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon
Arama sonucu : 5656 madde; 2,929 - 2,936 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    https://www.ilacrehberi.com/ilac-fiy...8699525093158/

örnek cefaks 11 aralıkta 208 tl iken 19 aralıkta 292 tl olmuş benim matematiğim mi kötü yoksa %40 zam mı olmuş
    Sayın rodrigo44
    Son olağan dışı zamların haricinde ilaca düzenli olarak şubatta (tüm ilaçlara) ve aralık(bazı ilaçlara) olmak üzere yılda 2 kez zam gelirdi. Daha önce konusu konuşulmuştu ve Sayın Maslak1 ortağımız açıklamıştı. Şimdi sizin yazınızı okuyunca acaba hangi ilaçlara aralıkta zam geliyor diye araştırdım. Aralık zammı çok emin olmamakla beraber fiyat korumalı ilaçlar için olabilir kanısına vardım.

2.  Alıntı Originally Posted by ugurkaptan Yazıyı Oku
    Sayın rodrigo44
    Son olağan dışı zamların haricinde ilaca düzenli olarak şubatta (tüm ilaçlara) ve aralık(bazı ilaçlara) olmak üzere yılda 2 kez zam gelirdi. Daha önce konusu konuşulmuştu ve Sayın Maslak1 ortağımız açıklamıştı. Şimdi sizin yazınızı okuyunca acaba hangi ilaçlara aralıkta zam geliyor diye araştırdım. Aralık zammı çok emin olmamakla beraber fiyat korumalı ilaçlar için olabilir kanısına vardım.
    hmm demek ki o ilaçlara ayın 19unda geldi bu %25 zamdan bağımsız buda güzel gelişme bu arada cefaks geçen sene ocakta 158 tl imiş %90a yakın zam var yıllıkta bakınca.
    bende göz ucuyla başka nelere geldi diye baktımda 2 3 ilaçta daha gördüm ancak cok ufak zamlardı %5 10 bile etmicek oranlarda

3. https://eczacininsesi.com/haber-detay.php?id=16413

Sgk iskonto baremleride değişmiş bu konuda bilgisi olan varmı olumlumu olumsuz mu deva için

4. 19 Aralık zammı: Her yıl olan bir uygulamadır ve şudur: firmalar TRdeki ürünlerinin 5 güney avrupa ülkesidneki refernas fiyatlarının güncel bilgilerine göre sağlık bakanlğınıa bilgilendirme yapar ve referans fiyat sistemini çalıştırır.

yani; TRdeki fiyat hesabının başladığı nokta 5 tane güğneyh avrupadaki fiyatların en küçüğünü belirlemektir.. 19 aralıktaki konu budur. refernas bilgisini istisnai durumlar hariç orijinal firmalar beyan eder ve jenrikler de bundan etkilenşir. az sayıda ürünü etkiler

5. depocu kar baremleri değişikliği: ilaç firmalarının fiyatlarındaki etkisi sıfırdır; yoktur.. selçuk eczanın karını nasıl etkileyeceği konusunu ise simulasyon yaparak bakmak lazım.. hem zam, hem de barem değişikliği birlikte oldu..

6.  Alıntı Originally Posted by dede_60 Yazıyı Oku
    % 40 zammı aynen koymuşlar
    az evvel belrittiğim referans güncellemesidnen olduğunu biliyorum. o tarihte refenrasn fiyat artışları oldu.. ürün bazlı artışlardır; genel artışlar değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    Bir kaç ilaca daha baktım ayın 19unda zam gelen %5 in altında artışlar vardı bu cefaks özelinde bir durum sadece sanırım
    19 aralıtkaki zam ornaı ürüne göre değişen oranlıdır. geneli kapsamamışitır.. cefakstaki artışın %40a gelme sebebi budur.

8. devada, hem fiyat hem de adet performans bu kadar yukarı giderken, sanırım F/K oranımız mevcut BİST fiyatında çok daha aşağı gidiyor olacak. 2024 Q1de daha da aşağı gitmiş olacak (@mevcut fiyat).. üstelik de şirketin gelecek performansı geçmişinden de açık ara önde iken bu civarda tutulması bakalım daha ne kadar mümkün olacak?!.. hem çarpanlar hem de indirgenmiş nakit akımlar (özellikle ihraca potansiyeli ve beklediğimzi biyoteknolojik ürünler dolayısıyla) bakımından her yıl UV alım için daha iyi yere geliyor.. bist fiyatı ise bundan bağımsız takılıyor

Sayfa 367/707 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •