Sayfa 369/1000 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469869 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 2,945 - 2,952 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by barissezen Yazıyı Oku
    Iyi aksamlar,
    Gecen gun garanti bankasindan devlet eurobondu aldim ve 100 bin yada 200 bin limiti yoktu, Minimum 5000 dolar ile girebiliyorsunuz.
    Ayni sekilde QNB finansbanktan basvurdugumda ise devlet eurobondu icin 200 bin alt limit soylediler.

Bir banka min. 5000 dolar ile imkan saglarken, digeri neden 200 bin alt limit istiyor.

Aradaki fark nedir , sadece banka hazinesinin politakasi mi?
    Yurtdisindaki takas bankta, eurobondu alan kisinin kayitlari, 200 bin seviyesinden alan ile 20 bin seviyesinden alanin ayni mi oluyor?

SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Min 200k özel sektör bondlari. Ayrıca Garantide sınır 5k yeni mi oldu ? Ben 2-3 hafta önce 1k’lik aldım. Bankalar arası farklılıklar var evet. Garantide satılık eurobond olmazken TEB’de çok sayıda vardı.

hosgeldin aramiza ama bu sordugun sorulari senin arastirman uygun olmaz miydi

Alıntı Originally Posted by anurlu Yazıyı Oku
    Merhaba,
    Bazı bankaların Eurobond alış-satış oranları arasında makas çok fazla. Makas aralığı en az olan aracı kurum hangisidir? Örnek olarak Vakıfbank'ta bu makas çok büyük.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

3.  Alıntı Originally Posted by barissezen Yazıyı Oku
    Iyi aksamlar,
    Gecen gun garanti bankasindan devlet eurobondu aldim ve 100 bin yada 200 bin limiti yoktu, Minimum 5000 dolar ile girebiliyorsunuz.
    Ayni sekilde QNB finansbanktan basvurdugumda ise devlet eurobondu icin 200 bin alt limit soylediler.

Bir banka min. 5000 dolar ile imkan saglarken, digeri neden 200 bin alt limit istiyor.

Aradaki fark nedir , sadece banka hazinesinin politakasi mi?
    Yurtdisindaki takas bankta, eurobondu alan kisinin kayitlari, 200 bin seviyesinden alan ile 20 bin seviyesinden alanin ayni mi oluyor?

SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hazine eurobondlarını pek çok bankadan bin dolar ve katları (daha doğrusu 1000 nominal karşılığı) şeklinde alabiliyorsunuz, yani 800-850 dolara bile alabilirsiniz. Garanti bankası satmıyorsa kendi kaprisidir.

4. BDDK nın bankalar hakkındaki yeni tebliğini görmüşssünüzdür, kredi vermeye zorlamak için çıkartılanı.
    Kerim Rota yorumlamış, yazısının linkini paylaşıyorum.
    Eurobonda yönelik de şöyle bir ifadesi var: "Birçok özel banka bu rasyoyuyu aysonuna kadar tutturabilmek için hızlı aksiyon almak zorunda. Yeni kredi vermek yerine öncelikle menkul kıymet almayı tercih edeceklerdir. Bu hazine ihalelelerine daha çok katılmak veya Türkiye Eurobondlarını ikinci piyasadan almak yoluyla olabilir. "
    Bu gerçekleşirse bankalar eurobond toplayacaklar, bu da fiyatları yukarı itecek demek değil mi?

https://www.paramedya.com.tr/devami/...al-kurallar-mi

5. Hadi inşallah [emoji23][emoji23]

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    BDDK nın bankalar hakkındaki yeni tebliğini görmüşssünüzdür, kredi vermeye zorlamak için çıkartılanı.
    Kerim Rota yorumlamış, yazısının linkini paylaşıyorum.
    Eurobonda yönelik de şöyle bir ifadesi var: "Birçok özel banka bu rasyoyuyu aysonuna kadar tutturabilmek için hızlı aksiyon almak zorunda. Yeni kredi vermek yerine öncelikle menkul kıymet almayı tercih edeceklerdir. Bu hazine ihalelelerine daha çok katılmak veya Türkiye Eurobondlarını ikinci piyasadan almak yoluyla olabilir. "
    Bu gerçekleşirse bankalar eurobond toplayacaklar, bu da fiyatları yukarı itecek demek değil mi?

https://www.paramedya.com.tr/devami/...al-kurallar-mi
    Garanti bankasının hafta içinde yaptığında bu değil miydi? Sn rxpu yukarıda bahsetmişti. Sebep bu gibi duruyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Merhaba tekrar,
    garantide 5000 dolar gene idare edilebilir, QNB finansbank ile kiyaslaninca. QNB finans bank devlet tahvili icin 200 bin dolardan asagi islem yapmiyoruz dedi, diger bankalar daha dusuk rakamlarda islem yaparken QNB finasin 200 bin dolarda israr etmesini anlayamadim,
    genede ilgi icin tesekkurler, diger bankalarin da dusuk rakamlar ile islem yapmis oldugunu ogrenmis oldum,

8.  Alıntı Originally Posted by bartbart1217 Yazıyı Oku
    Garanti bankasının hafta içinde yaptığında bu değil miydi? Sn rxpu yukarıda bahsetmişti. Sebep bu gibi duruyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Evet garanti bankasının bu hamlesini bankacılık tekniği açısından garip bulmuştum. Zira hem bankanın kendisinin hem de yurt içidöviz likiditesini kurutan bir hamleydi. Nedeni bugün belli oldu. Bddk'nın bugünkü tebliği ile uygulamaya başladığı AR rasyosu bu geri alım ile yükseliyor.
    O nedenle bu işlemin bankanın kendi iradesi ve stratejik risk yönetimi nedeniyle değil AR rasyosunu tutturmak ve ceza almamak için olması çok daha muhtemel.
    Duyduğum kadarıyla AR rasyosunu tutturamayanlar için ciddi para cezaları da öngörülmüş.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 369/1000 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469869 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •