Sayfa 37/198 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon
Arama sonucu : 1579 madde; 289 - 296 arası.

Konu: VKING - Viking Kağıt

1. Yine aynı oyunu oynayacak mı gorcez

GM Discovery II+ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Ben de bir Yaşar grubu yatırımcısı olarak Vking'in bilançosuna göz attım. 2016/12'de 325.423 olan Özkaynakları 2017/3'de -3.952.209'a düşmüş. Eksi özsermaye borsa şirketleri için kabul edilemez bir durumdur. Bunun anlamı bu şirketin borç toplamı varlıklarının toplam değerini geçmiş. Yaşar gibi kendini büyük addeden bir grup tabi ki içine para koyacaktır.

Gelir tablosuna bakıyorum. 3 aylıkta brüt karı 9.970.388 ve brüt kar marjı %28 seviyesinde. Ancak pazarlama gideri olan -5.674.310 ve Diğer Faaliyet Giderleri -4.243.930 brüt karı eritiyor ve faaliyet karı olarak 716.906 gibi çok az bir tutar kalıyor. Yani şirket faaliyetinde maliyetlerini veya fiyatları iyi yönetemediğinden iyi bir faaliyet karı oluşturamıyor. Giderler biraz daha yükselse faaliyet zararına geçecek. Burada haksız giderler yapıyorlarsa ona müdahale edebileceğiniz bir imkan yok.

Geldik zurnanın zırt dediği yere. Çoğu şirket golü buradan yer zaten. -5.260.376 finansal gider yani borçların faizleri karı silip süpürüyor ve istisnasız zarar etmesine sebep oluyor.

Bu şirketin adam olması için iki şey lazım. Birincisi büyük bir bedelli yapılacak ve tüm krediler (ticari olmayan borçlar) kapatılacak, böylece faiz giderinden kurtulacak. İkincisi tekrar aynı duruma düşmemek için maliyetler (pazarama ve yönetim giderleri) sıkıca kontrol altına alınacak, fiyat politikalarına dikkat edilecek, tasarruf yapılacak.

Ancak bu adımları atmak çok vizyoner olmayı gerektirir ve ben Yaşar'ların, en azından Selim Yaşar'ın buna cesaret edebileceğini zannetmiyorum. Bu ufak eşanlı azaltım ve artırım ile ancak 1-1.5 yılı kurtarabilir sonra yine aynı duruma gelir.

Gelecekteki işim bu olacağından ve bunun eğitimini aldığımdan yöntem konusunda bir tereddütüm yok ancak bunu yapmak zordur.

Bu Yaşar'lar Petun ve Pnsut'ten kazandıklarını Dyoby, Pınsu, Ayces ve Vking'den veriyorlar. 2 başarılı 4 başarısız şirketleri var.

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    Ben de bir Yaşar grubu yatırımcısı olarak Vking'in bilançosuna göz attım. 2016/12'de 325.423 olan Özkaynakları 2017/3'de -3.952.209'a düşmüş. Eksi özsermaye borsa şirketleri için kabul edilemez bir durumdur. Bunun anlamı bu şirketin borç toplamı varlıklarının toplam değerini geçmiş. Yaşar gibi kendini büyük addeden bir grup tabi ki içine para koyacaktır.

Gelir tablosuna bakıyorum. 3 aylıkta brüt karı 9.970.388 ve brüt kar marjı %28 seviyesinde. Ancak pazarlama gideri olan -5.674.310 ve Diğer Faaliyet Giderleri -4.243.930 brüt karı eritiyor ve faaliyet karı olarak 716.906 gibi çok az bir tutar kalıyor. Yani şirket faaliyetinde maliyetlerini veya fiyatları iyi yönetemediğinden iyi bir faaliyet karı oluşturamıyor. Giderler biraz daha yükselse faaliyet zararına geçecek. Burada haksız giderler yapıyorlarsa ona müdahale edebileceğiniz bir imkan yok.

Geldik zurnanın zırt dediği yere. Çoğu şirket golü buradan yer zaten. -5.260.376 finansal gider yani borçların faizleri karı silip süpürüyor ve istisnasız zarar etmesine sebep oluyor.

Bu şirketin adam olması için iki şey lazım. Birincisi büyük bir bedelli yapılacak ve tüm krediler (ticari olmayan borçlar) kapatılacak, böylece faiz giderinden kurtulacak. İkincisi tekrar aynı duruma düşmemek için maliyetler (pazarama ve yönetim giderleri) sıkıca kontrol altına alınacak, fiyat politikalarına dikkat edilecek, tasarruf yapılacak.

Ancak bu adımları atmak çok vizyoner olmayı gerektirir ve ben Yaşar'ların, en azından Selim Yaşar'ın buna cesaret edebileceğini zannetmiyorum. Bu ufak eşanlı azaltım ve artırım ile ancak 1-1.5 yılı kurtarabilir sonra yine aynı duruma gelir.

Gelecekteki işim bu olacağından ve bunun eğitimini aldığımdan yöntem konusunda bir tereddütüm yok ancak bunu yapmak zordur.

Bu Yaşar'lar Petun ve Pnsut'ten kazandıklarını Dyoby, Pınsu, Ayces ve Vking'den veriyorlar. 2 başarılı 4 başarısız şirketleri var.

Syg.
    NŞA 'da haklı olabilirsin ama burada ky yolma ve bilinçli zarar gösterme operasyonu var.

Özet geçeyim bu operasyonlan bir vergi vermiyor iki ky elinden hisseler bedavaya toplanıyor üç kar transferi yapılıyor borsa dışı firmalarına dört gelecekte borsa dışına çıkınca altyapısı hazır tıkır tıkır kar yazmaya başlar...

Bir Türkiye klasiği...

NŞA normal şartlar altında...

dual
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

4. Iki senede bir aynı senaryoyu uygulamaya koyuyor ise iyi niyet beklenemez . Bir şekilde bu kağıta bulaştık yoğun bir zarar için de kurtulamaz hale geldim . Yaşar adına bile dayanamıyorum torunu torbası alayına ZIKKIM OLSUN bunlar demek böyle zengin oluyorlar.

GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by canbo66 Yazıyı Oku
    Iki senede bir aynı senaryoyu uygulamaya koyuyor ise iyi niyet beklenemez . Bir şekilde bu kağıta bulaştık yoğun bir zarar için de kurtulamaz hale geldim . Yaşar adına bile dayanamıyorum torunu torbası alayına ZIKKIM OLSUN bunlar demek böyle zengin oluyorlar.

Agzına saglik.
    Amin .
    Bunlarda vicdan yok.
    Bunlar ne zanediyor .
    bu garibin gurabanın parasını
    yiyemezler. bogazında kalır.
    Yaratan var . merak .etme
    Y.T.D

SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Viking de senaryo hep aynı .
    sermaye azalt bedeli sermaye artır.
    lotları elimizden al hiseyi 1 tl yap.
    gene zar zar zar.....
    öz sermaye yi bittir.
    hiseyi gene getir.
    0.50 kursa fila .
    gene sermaye azalt.bedeli sermaye artır.
    yokmu buna bir dur diyen .
    SPK nerde ya bu resmen ky yı soyuyor.
    spk .izliyor.
    yaşarlar bu garip gurabanın parasını.nasıl yiyiyor. ya
    Allah tanda korkmuyorlar .
    yapilacak birşey yok.
    söylenecek cok şey var ama boş ver.
    herkes ekdiğini bicer y.t.d

SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. VİKİNG KAĞIT VE SELÜLOZ A.Ş.
    VKING
    Gönderim Tarihi
    24.05.2017 11:11:18
    Bildirim Tipi
    ÖDA
    Yıl
    -
    Periyot
    -
    Kayıtlı Sermaye Tavanı İşlemlerine İlişkin Bildirim
    Özet Bilgi
    Sermaye azaltım ve artırım, Esas Sözleşme Değişikliği Hakkında SPK'ya Başvuru
    Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
    Evet
    Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
    Hayır
    Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
    Hayır
    İlgili Şirketler
    VKING
    Yönetim Kurulu Karar Tarihi
    28.04.2017
    İlgili İşlem
    KST Geçerlilik Tarihi Güncellemesi
    Mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
    80.000.000
    Yeni Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
    80.000.000
    Kayıtlı Sermaye Tavanı İçin Son Geçerlilik Tarihi (Yeni)
    31.12.2021
    Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No
    6
    SPK Başvuru Tarihi
    24.05.2017
    Ek Açıklamalar
    Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28.04.2017 tarih ve 2017/19 sayılı toplantısında alınarak aynı tarihli özel durum açıklamasıyla kamuya duyurulan kararına istinaden, Şirketimiz çıkarılmış sermayesinin, 45.000.0000 TL.ndan 21.100.000.-TL.na azaltımı ve eşanlı olarak 20.900.000.-TL. nakit ilave ile 42.000.000 TL'na artırılması ve Şirketimiz esas sözleşmesinin "Kayıtlı Sermaye" başlıklı 6 ncı maddesinin işbu sermaye azaltımı ve artırımı işlemini ve Şirketimiz kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2017-2021 yıllarını kapsayacak şekilde uzatılmasını teminen tadili için, bugün (24.05.2017) Sermaye Piyasası Kurul'una başvuruda bulunulmuştur.
    Bilgilerinize arz ederiz.
    Saygılarımızla

8. Hırsız yaşar başvurusun yapılmış

Sayfa 37/198 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •