yeni rezerv bu hafta gelirse çok şık olacak..
beklenti üstü olursa tüm beklentiler gerçekleşir inşallah..gübre gibi katlarız dilerim.
Aralarında ilişki var ancak aynı değerlerde (PD/DD, F/K) işlem görmelerini beklemek doğru değildir Neden;kendi konsolide karları Kozaldan gelen kardan az yani kendi faaliyetlerinden zarar ediyorlarr, Bunların temettü dağıtabilmesi için Kozalın kar dağıtımı yapması böylece kasalarında para olması lazım, kozal 100 birim kar etse ve %80ini dağıtsa 24 birim borsada işlem gören payların sahiplerine dağıtılır grubun diğer şirketlerine 56 verir şirketlerde %80 kar dağıtsa 44,8 dağıtırlar oysa bunlar doğrudan kozal yatırımcısı olsalardı 56 birim kar dağıtımından yararlanırlardı. İş yatırımda şirket sayfalarına baktığımda Kozal kar dağıtımı yapmışken ipek ve kozaa da kar dağıtımı hiç olmamış görünüyor, yanlış bilgi değilse bu da pek hoş değil. Diğer bir sorunda kozaldaki mülkiyet sorunu operasyon gerektirmeksizin grup şirketlerinde mülkiyet sorunu giderilmek süretiyle çözülebilir yani operasyon grup şirketlerinde yürtülmek süretiyle çözümlenir. Çözüm sürecinin asıl sıkıntısı grup şirketlerindedir, orası çözümlendiğinde kozal zaten çözümlenmiş olur.
Kısacası elbetteki aralarında bir ilişki olmalı ama bu ne düzeyde olmalı orası yatırımcısına kalmış.
Tabi bizler profeyonel değiliz belki gözden kaçırdığımız şeyler vardır. O yüzden asla yatırım tavsiyesi olarak bunları değerlendirmemenizi öneririm.
2019 yılının raporunu bugün yollamanın maksadı neydi,aradan geçmiş bir yıldan fazla zaman,bu sürede hiç bir çalışma hiç bir gelişme olmamış gibi resmen kafalar karışsın manasına gelebilecek işler,artniyetli olduğunu düşünüyorum,devlet gözetimindeki bir şirkete hiç yakışmadı,üstelik bunca küçük yatırımcı güvenmiş umudunu ve parasını bağlamışken
Bunları vurgulayınca ben kötü oluyorum. Ne diyeyim.. hiç ilgisi olmayan bir kap kullanılarak günlük trade yapılıyor.
Yarın artı kapatmalı. Yoksa kağıt gözüme yine kötü görünür. Öyle bariz olumlu göstergeler yok kağıtta . Üc gün artı gitti 4. gün geri aldı. Hoş o kadar kötü değil görünüm ama her zamanki gibi ,.
Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri