Originally Posted by
Hasan.
erhan dostum isdemiri bilmem araştırdın mı .
çoğunluğu kurucu hissedar yatırımcı yani çalışanlara verilen lotlar ya da emekli olmuş kişiler. bunlar temettü öncesi lotlar satar. ödemelerini yapar sonra temettü gelir lotları yerine koyar.. aslında temettüyü çıkartabilirsin evet bu doğru. ama devamlı lot satılmasına da karşıyım... ikincisi temettü herşey demek değildir elbette. borçlanmasın. borç çekip temettü niye alayım. ttkom misal. ya da işyat misal. çalışsın kazansın temettü versin.... ya da temettü vermesin ama büyüsün sermaye artışı yapsın... seninle hemfikiriz.
Hasanım bendede temettü dagıtan hisseler var. ben bütün temettülerimi yerine gerisin geri koyuyorum vahy temettü param geldi beleş para gözüyle bakıp yemiyorum. Ama temettücüler beleş para geldi yiyem diyor veya gidiyor başka yere yatırıyor o parayı.
BU matematiği bilen adam derki hmm ben temettü alsam bile hisseleri hemen gerisin geri lota cevirmem gerekiyormuş der.
O bakımdan temettü daıgtmayan bir hissede ben asla temettü alacam diye lot satmam ki mevcut temettü dagıtan hisselerimi dahi gerisin geri aynı hissede lota ceviriyorum ki hiç temettü almamış gibi olayım diye.
Temettü isteyen adam LOTLARIM COGALACAK diye temettü istiyor benim gördüğüm.
Temettüyü kim ister bu nakti alıp kullanmak yemek isteyenler temettü ister. Yoksa temettü kimsenin işine yaramıyor.
Ama bundan kimsenin haberi yok herkes lotlarım cogalacak diye temettü istiyor. Lotlarımı cogaltacam ne demek aslında hiç lot satma demek matematiksel sonucu bu.
Mantıksızlıkla dolu yatırımcı hikayesi gibi :D bu iş herkes temettüsünü aynı hissede lota çevirir bunun birde vergisini öder ama hiç temettü vermeyen hisseye gelincede ee senin lotların cogalmıyor der. aman boş işler işte.

Originally Posted by
flexy
İki tabloda da %8 ile başlayan temettü çekimi, 22. yılda %1,92 'ye düşüyor. Bu nedenle de temettü vermeyip lot satılan hissenin lot erimesi yavaşlıyor.
2. olarak kayma ve komisyonların düzgün düşülmesi gerektiğini benim kadar sen de iyi biliyorsun.
Son olarak artık ciddi ciddi dalga geçtiğini düşünüyorum. Zamanıma yazık..
farketmez istersen excel sende 1 lot değilde 2 lot sat. bu sefer senin hisseninde kısa sürede battığını göreceksin.
kayma ve komısyon derken ? bakın hocam bu sekılde anlaşamayız aslında olayı anladınız fakat illa karsı cıkmak ıstıyorsunuz.
O halde temettüsünü gerisin geri lota çeviren senaryoda sen hem vergi hemde komısyon hemde kayma ödeyecekken ben hiçbirisini ödemeyecem
Bende sana böylemi diyeyim. Öyle olsa bile her durumda temettü vermeyen daha avantajlı cıkacaktır.
BİR tarafta ben komısyon ve kayma gideri düşeceğim ki kaymalarımın pozitif veya negatif olacağının bir garantisi yok sadece komısyona kesin gider diyebiliriz. Siz ise vergiyi kesin olarak ödeyeceksiniz.
Diğer tarafta ise siz hem vergi hem komısyon hemde kayma maliyetini ödeyeceksiniz kayma maliyetiniz bende oldugu gibi sizdde kesin değil ama 2 adet kesin gideriniz var.Bende ise sadece komısyon ve kayma gideri var kayma maliyeti yine kesin değil.
BU ŞEKİLDE İLERLEYEMEYIZ AMA SİZ BENİ ANLADINIZ ANLATMAK ISTEDIGIMI ANLADINIZ BENCE.....
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri