Sayfa 370/1000 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470870 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,953 - 2,960 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    benım arkadasında devlet memuru olan kuzenı işi bırakıp abd gitti grenn kartla postacımı ne olmus 38 dolar alıyormuş. Sanırım mesaiye kalınca oluyomus sanırım
    Belediye vs işlerinin saatlik ücretleri gayet yüksek ABD de. Work and Travel ile ünideyken gitmiştim. Bu çim biçme, temizlik vs işlerini yapan sonradan ABD vatandaşlığına geçenler vardı saatlik 25 dolar civarı kazanıyorlardı. 2006 yılıydı.

Bir akrabam THY de kabin memuruydu eşiyle beraber. Çocukları oldu. İstifa edip Floridaya yerleştiler. Annesini de götürdü. Sipariş usulü ev yemekleri, pasta, börek falan yapıyorlar. Çok iyi kazanıyorlar.

2.  Alıntı Originally Posted by CPA Yazıyı Oku
    Ben kendi adıma ödüyorum, herseyim kayıtlı, vergimi tam veriyorum, siyasi parti ayırt etmeden, devletimiz zayıf güçlü degil, devlet derken bir kisi degil bu kurumlardan oluşuyor, adam gibi yonetilsin ve vergi kaciran akp chp ayirt etmeden herkesin yakasına yapissin en basta kul hakkidir bu
    Benim sadece ek ders ve kurs ücretlerinden ödediğim gelir vergisini ben esnafım diyen adam ödemiyor. Geçen yıl sadece bu kalemden 8 bin lira üzeri gelir vergisi ödemişim. Böyle adalet mi olur?

Tabi iş vergiyle de bitmiyor. Bir o kadar da döner sermaye, Bap projesi vs ye para aktarmışım.

3. Ülkede vergi yükü tamamen bordrolu çalışanların üzerinde.. birde dolaylı vergilerle dönüyor iş.. sosyal güvenlik sistemi tamamen dipsiz kuyu.. kimse asıl bilançoyu görmek istemiyor.. emekli maaşlarının çoğu artık ABD gibi ülkelerde saatlik işçi ücreti seviyesine geldi..

Esasında ülkede yp tarafı sorunlu ama bana kalırsa tl tarafı daha sorunlu 🙂

Enflasyon bitmediği sürece de bu böyle devam eder..sıcak paraya güvenerek enflasyon ile mücadele edenlerin sonu hüsrandır..

bir halt olacağı yok.

Ziraat Bankası ( https://www.ziraatbank.com.tr ) Tarafından
    Hazırlanan Döviz Piyasası Analizi:
    "Yurtiçinde dün kurlarda dar bantta görece yatay hareket gözlendi.
    Dolar/TL dün gün içerisinde 5,45-5,48 bandında hareketin ardından, bugün saat 9 gibi 5,47 seviyelerinde dengelenmiş durumda. Euro/TL ise dün 6,18-6,22 bandında hareket sonrasında, bugün saat 9 itibarıyla
    6,22 seviyelerinde seyretmekte.
    Bu akşam Fed'in gerçekleştireceği mart ayı faiz toplantısı öncesinde, Fed'in güvercin bir duruş sergileyeceği yönündeki beklentiler ve son zamanlarda ABD ekonomisinden gelen zayıf veriler nedeniyle daha önce 2 adet olarak öngörülen 2019 yılına ilişkin faiz artırım projeksiyonunda aşağı yönlü revizeler gerçekleştirebileceğine yönelik beklentilerin artmasının, doları aşağı yönlü baskıladığı görülmekte. Ayrıca dün ABD'de fabrika siparişleri, ocak ayında %0,3 artış beklentisine karşın, %0,1 artışla beklentilerin altında kalması ve söz konusu verinin, özellikle imalat sektörünün, geçen seneki vergi indirimlerinin etkisinin azalmasının ardından hız kaybetmesinin etkisiyle, yılın ilk çeyreğinde ABD ekonomisinin yavaşladığına ilişkin sinyal verdi. Dolar endeksi bugün saat 9 itibarıyla 96,4 seviyesinde.
    Almanya'da ZEW beklentiler endeksinin martta toparlanarak, şubat ayındaki -13,4 seviyesinden -3,6'ya yükselmesi ve -11 seviyesindeki beklentilerin belirgin şekilde üzerinde gelerek geçen yılın mart ayından bu yana en iyi seviye olarak kayıtlara geçmesi, Euro varlıkları pozitif yönde etkiledi. Brexit'in ertelenmesinin ve ABD-Çin ticaret iyimserliğinin sürmesinin geleceğe yönelik beklentileri olumlu etkilediği görülüyor. İyi Almanya verisiyle birlikte EUR/USD paritesi de sınırlı güçlendi ve bugün saat 9 itibarıyla 1,1345'lerde seyrediyor."

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/mak...20.03.2019.pdf
    bir halt olacağı yok.

6. Dikkat ettiyseniz dolar inadına inadına yükseliyor. Bu sefer baya bir zorlayacak gibi. her gün artı kapatıyor. gıdım gıdım 5.50 ye gelip dayandı. Piyasalar 5.50 kuru bile fazla kaldıramaz. Kuru 4 seviyelerine çekmeden gerçek anlamda ne enflasyon nede faizler zor düşer.

Işık ve Deniz Çiçek Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
    "Bu gece 22.00’da Fed faiz kararını açıklayacak. Faiz değişikliği beklenmezken, Fed üyelerinin faiz tahminleri aşağı çekilebilir bilanço küçültme hızı yavaşlatılabilir. ? Dün iki iç borçlanma ihalesi düzenleyen Hazine’nin yurtiçi piyasadan bu ayki borçlanması 9.9 milyar TL’ye ulaştı ve aylık hedefinin çok büyük kısmını karşıladı. ? Hazine ayrıca 2029 vadeli dolar cinsi eurobondun yeniden ihracında %7.15 faizle 1 milyar dolar borçlandı. Hazine’nin bu seneki dış borçlanması 4.4 milyar dolara ulaştı.

....
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    AB de bir cok ulke emekliligi 70 yasa cikariyor

alooo gozunuzu acin biraz
    Evet çıkarıyor ama hemen hemen hepsi (Almanya ve Avusturya için konuşuyorum) 40 yaşında işsiz kalan birisi için ilk önce 12 ay işsizlik maaşı (örneğin 1500 euro maaş için 900-1000 Euro civarı, sanırım genel anlamda net maaşın %60'ı kadar olmalı.) ve eğer kişi hala iş bulamamışsa *emekli oluncaya kadar* yani 70 yaşına kadar işsizlik maaşının %95'ini acil durum yardımı adı altında ödüyor.

Yani eğer iş bulamadıysan Avrupa'da emeklilik iş bulmadığın tarihten itibaren başlıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 370/1000 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470870 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •