Sayfa 368/1000 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468868 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,937 - 2,944 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ahmet306 Yazıyı Oku
    Cevremde bi tane bile 24 haziranda akp/mhp’ye oy vermis fakat simdi chp/iyip/sp ye oy verecek kimse yok. En fazlasi biraz kizgin onlar da ya son dk akpye oy atar cok dusuk ihtimal bos gecerler. Bu secimlerde ittifaklar arasi oy farklari pek degismez.
    Burada kriz kriz diyoruz ama hukumet oy alacagi kitleleri iyi besliyor. sosyal yardimlar, torpil vs.. ustelik begenmedigimiz asgari ucret su an reel olarak baya iyi duzeyde. Sonucta 1 nisan icin farkli bir sey olmaz kendinizi kandirmayin.

https://twitter.com/lafola1/status/1...555905026?s=21
    Yaşımız ortaya çıkacak ama, Doksanlarda asgari ücrete çalışan pek kimse yoktu.. o dönemlerde asgari ücret esasında bir tabela formalitesınden ibaretti.. ya da stajyerlik için konuşulurdu..şimdi ise mavi yakanın nerdeyse tamamı asgari ücrete ya da biraz üzerine çalışıyor.. tabii iş bulacak kadar şanslıysa..artık nerdeyse pekçok beyaz yakalı ücreti de asgari ücrete yakınsamaya başladı..

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Kim kime gomer, gorecegiz!
    Yeğen gene klavyede
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Yeğen gene klavyede
    Valla oyle gibi, sifre nasil değişiyordu 123456 yi degistirmem lazim!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

4.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    ...artık nerdeyse pekçok beyaz yakalı ücreti de asgari ücrete yakınsamaya başladı..
    Bu konuda kesinlikle haklisiniz, fakat bu bilincli yapilan bir sey oldugunu dusunuyorum. En az oy aldigi kesim beyaz yakali. Onlarin cebinden alip genis oy alabilecegi kitleleri besliyor. Paraleldede kendi zengin sermayesini yaratiyor.

Beyaz yakali her anlamda sagiliyor, baska bir ornek vereyim. Oy tabanini olusturan kitlenin cocuklari imamhatipte bedava servis yemek hatta yurt imkanlari ile okurken, bizim beyaz yakali cocugunu ne yapip ne edip ozel okula yollamaya calisiyor. Al sana beyaz yakalidan alinan gizli bi vergi daha.

5.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Sadece Bizansta yasamak bile, yıpratıcı is sayilmali!

Bir cok Bizanslinin ise gidis-gelis suresinde, ben 4 ayri vilayete giderim.
    İstanbul tazminatı da alıyoruz maaşlarda ilave

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Yaşımız ortaya çıkacak ama, Doksanlarda asgari ücrete çalışan pek kimse yoktu.. o dönemlerde asgari ücret esasında bir tabela formalitesınden ibaretti.. ya da stajyerlik için konuşulurdu..şimdi ise mavi yakanın nerdeyse tamamı asgari ücrete ya da biraz üzerine çalışıyor.. tabii iş bulacak kadar şanslıysa..artık nerdeyse pekçok beyaz yakalı ücreti de asgari ücrete yakınsamaya başladı..
    Bir yıl kadar önce üç tane genç mühendis için H1-B vizesi ayarlayıp yurtdışına götürdüm.. Şimdi işleri çok iyi.. üç hafta kadar önce biriyle konuştum.. saatlik ücretinin 37 $'a çıktığını söyledi.. Buruk bir mutluluk duydum.. Belki o çocuk bir gün bir başka ülkede parlak bir iş yapacak.. Türkiye'de ona hak ettiğini reva görmeyenler de "amerikada bir Türk şunu şunu yapmış" diyerek sevinç naraları atacaklar..

Şimdi seçimi bahane edip izine ayrıldım, bir aylığına memlekete geldim.. Telefon üstüne telefon.. En çok da hanımı arıyorlar.. Bizim çocuğa da bir yol göstersin diye..

Üzülüyorum.. Bu kadar gencimizin işsiz olmasına üzülüyorum..

Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Bir yıl kadar önce üç tane genç mühendis için H1-B vizesi ayarlayıp yurtdışına götürdüm.. Şimdi işleri çok iyi.. üç hafta kadar önce biriyle konuştum.. saatlik ücretinin 37 $'a çıktığını söyledi.. Buruk bir mutluluk duydum.. Belki o çocuk bir gün bir başka ülkede parlak bir iş yapacak.. Türkiye'de ona hak ettiğini reva görmeyenler de "amerikada bir Türk şunu şunu yapmış" diyerek sevinç naraları atacaklar..

Şimdi seçimi bahane edip izine ayrıldım, bir aylığına memlekete geldim.. Telefon üstüne telefon.. En çok da hanımı arıyorlar.. Bizim çocuğa da bir yol göstersin diye..

benım arkadasında devlet memuru olan kuzenı işi bırakıp abd gitti grenn kartla postacımı ne olmus 38 dolar alıyormuş. Sanırım mesaiye kalınca oluyomus sanırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku

ABD de yasam ve is kosullari TR den daha iyi

Ama uzaktan iyi. Gelinde nasil yasadiklarini cocuklarin durumunu sosyal hayatlarini bi gorun. Buradaki Turklerin %99 u Turkiyenin fakir fukarasi. Asla Turkiyenin o guzel elit duzgun kulturlu insanlarini burada gormuyorsunuz. Zaten akil var mantik var o insanlar anca ABD ye tatile geliyor.

Bu arada H1B nasi ayarladiniz? ABD de sirketiniz var sanirim

Sayfa 368/1000 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468868 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •