Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 372/682 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472 ... SonSon
Arama sonucu : 5455 madde; 2,969 - 2,976 arası.

Konu: ISBTR - İş Bankası B

1. ne çok hayal kuruyorsunuz...

.8 yıl önce bu günleri görüp pozisyonlarımızı aldık.7 yıl olabilecekler hakkın da konuşup ödenebilecek rakamlar hakkında öngörüler yaptık.bizim bu konuşmalarımızı duyanlar hisse aldığımızı bilenler borsanın kerizisiniz.nöbet tutuyorsunuz diyorlardı.şimdi 50 den yokmu kurucu biz de alsak diye bakıyorlar.
    bu olayı bize anlatan sayın hocam teşekkür ederim.o kimilerine göre hayal bize göre olacak zaman lazım dediğimiz an geldi çattı.
    Allah hepimize hayırlı kazançlar nasip etsin. rakam telaffuz etmiyorum.sabreden kazanır.hayal ettiği kadar diyorum...nokta.

2. eğer kurulduğu gibi kalsaydı sermaye zaten su an her B hissesi tahmini 450-500 bin tl civarı olacaktı....
    ama c yi arttırmış a ve b ye c vererek arttırmış güya...

bedelsiz vermek demek kendisi gibi eşdeğeri bedelsiz vermek demek...
    adam imtiyazlı hisseye imtiyazsız hisse vermiş güya...onu da vermiş mi bilmiyorum tam...
    Ateşteki ağaç menem, dönüp duran şu taş menem,
    Bak şu ateş yalımına, ben bu yanana sığmazam...

Beyler iş b sermaye 29 bin a sermaye bin. Peki
    29 lot iş b mi tercih ederdiniz yoksa 1 lot iş a mı yoksa 1 lot işkur mu? Sebebini de açıklarsanız sevinirim.

4.  Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    Beyler iş b sermaye 29 bin a sermaye bin. Peki
    29 lot iş b mi tercih ederdiniz yoksa 1 lot iş a mı yoksa 1 lot işkur mu? Sebebini de açıklarsanız sevinirim.
    İskur tabi ki, sonra isa sonra isb.

Kurucu hissenin hikayesi başka, imtiyazı başka, özü başka. İsa az, yönetimi ele geçirmek için kolay yol.

5.  Alıntı Originally Posted by yatayseyir Yazıyı Oku
    işkur kurucu hisse...dağıtılabilir net dönem karının yasal kesintileri yapıldıktan sonra kalan miktarın EN FAZLA %10 'unu alır...
    işa ve işb imtiyazlı hisseler....ancak bu imtiyaz yok edilmiştir...sermayesi arttırılmayan a ve b yönetimde söz sahibi olmaktan uzak kalmıştır.....

işkur en fazla %10 a kadar net kardan pay alır derken...işkur un payını a ve b hisselerini elinde bulunduranların insiyatifine bırakmışlar gördüğüm kadarıyla...ancak a ve b sermayesi arttırılmayarak kadük bırakılmış ve c tertip hisseye sahip olanlar(kurucu olmayanlar) bankayı yönetmeye başlamış...bu benim gördüğüm...

ee kurucuya neden %10 versin artık yönetime sahip değil kurucular...

neresinden baksan 50 türlü film var bu yapıda...

a sermayenin 1/1000 ini b sermayenin 29/1000 ini temsil ederken şu an da 4500 kat daha geride kalmışlardır...temettülerdeki kayıplarını hesaplamıyorum bile...

biz size c verdik karşılığında diyemezler...

ilk kurulurken elinde c olanlar her zaman daha karlı olacaktır...a ve b ye arttırım yapılmaz ise...

basit matematikle yıllara sari hesaplanır bunlar...

esas film a ve b de ....
    kurucu a ve b nin insiyatifinde bir temettüye sahip onun da tavanı %10....bu böyle okunmalı...

çözüm: önce a ve b nin sermayedeki yetkinliği ve bu zamana kadar olan sermaye ve temettü kayıpları telafi edilir...
    sonra oluşan sermaye yapısında kurucu hisselerin hakkı hukuku oylanır...

oy sahibi a ve b dir asıl...

kurucunun oy hakkı yoktur..sözleşmeden doğan temettü hakkı vardır...ama yabana atılamaz ciddi bir haktır o da...

ben a nın daha değerli olduğunu düşünüyorum...ama hakkı teslim edilirse...
    Yazınıza saygı duyuyorum..
    Ama..
    1.........

A ve B bildiğin imtiyazlı hisse.Yani borsada işlem görebilen kardmA veya krdmB gibi yönetimsel hisseler.Ömür boyu işlem görebilirler.Bedelsizi katıyla temettüyü katıyla fazla alabilirler.Ama KURUCU hisse borsada YOK..Hele bir bankanın kurucusu DÜNYADA yok..Yani borsada işlem görmüyor.Büyük ağa babalarının KASASINDA..Ama iş bankasının umursamazlığı yüzünden hala ayak altında dolanan 15-20 lot var...Bu yüzden değeri emsalsiz...
    2........
    Hazineye niye devrediliyor?
    TDK ve TTK temettüleri için.Peki bu temettü kısıtlaması direk hangi hisseyi kapsıyor?
    Kurucu hissesinin.Devlet TDK ve TTK ya yapılan kısıtlamayı kaldırınca otomatikmen kurucunun da kısıtlaması kalkıyor..
    Sizin dediğiniz %10 temettü hesabı senelik 90-100 bin lira para ediyor..
    3......
    Atatürk un vasiyetinde A VE B geçmiyor.KURUCU geçiyor.
    4......
    A ve B sadece banka yönetiminde.Ama KURUCU bütün iştirakleride kapsayan imtiyazlı bir hisse..

ÖZETLE..
    Bu yapı bir gemi olsaydı..

İŞA GEMİNİN MOTORU
    İŞB GEMİNİN KAPTANI
    KURUCU GEMİNİN SAHİBİ olurdu..

Hepsi birbirine bağlı hepsinin de değeri farklı ÖZEL HİSSELER..
    SAYGILAR SUNARIM..

LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. 100 bin liran varsa 1 kurucu 2 A ya da 20-25 B alırsın....
    sanırım piyasa fiyatlamış zaten....
    ama ben kurucunun sözleşmeden doğan hakkı olduğu için, imha edilirken sahibinin rızasının alınması kaydi olacağından daha yüksek meblağlar söz konusu olacağını düşünüyorum...

aynı zamanda A tipi hisselerin ileride daha prestijli olabileceğini düşünüyorum...
    A ya da B aynı tutarda alırsan zaten aynı getiriyi yapacaktır...
    ya da aynı pul olacaktır...:D nasip

7.  Alıntı Originally Posted by FİBONACCİ Yazıyı Oku
    Yazınıza saygı duyuyorum..
    Ama..
    1.........

A ve B bildiğin imtiyazlı hisse.Yani borsada işlem görebilen kardmA veya krdmB gibi yönetimsel hisseler.Ömür boyu işlem görebilirler.Bedelsizi katıyla temettüyü katıyla fazla alabilirler.Ama KURUCU hisse borsada YOK..Hele bir bankanın kurucusu DÜNYADA yok..Yani borsada işlem görmüyor.Büyük ağa babalarının KASASINDA..Ama iş bankasının umursamazlığı yüzünden hala ayak altında dolanan 15-20 lot var...Bu yüzden değeri emsalsiz...
    2........
    Hazineye niye devrediliyor?
    TDK ve TTK temettüleri için.Peki bu temettü kısıtlaması direk hangi hisseyi kapsıyor?
    Kurucu hissesinin.Devlet TDK ve TTK ya yapılan kısıtlamayı kaldırınca otomatikmen kurucunun da kısıtlaması kalkıyor..
    Sizin dediğiniz %10 temettü hesabı senelik 90-100 bin lira para ediyor..
    3......
    Atatürk un vasiyetinde A VE B geçmiyor.KURUCU geçiyor.
    4......
    A ve B sadece banka yönetiminde.Ama KURUCU bütün iştirakleride kapsayan imtiyazlı bir hisse..

ÖZETLE..
    Bu yapı bir gemi olsaydı..

İŞA GEMİNİN MOTORU
    İŞB GEMİNİN KAPTANI
    KURUCU GEMİNİN SAHİBİ olurdu..

Hepsi birbirine bağlı hepsinin de değeri farklı ÖZEL HİSSELER..
    SAYGILAR SUNARIM..

LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    sayın Fibonacci;

kurucu hisse tabiki çok değerli...en az 1.5 milyon ederi var imha durumunda bence...

ama A ve B ye yapılan haksızlık çok daha büyük...
    bankanın ilk sermayesi bu A ve B;

bedelsiz alırken ya da bedelli A lar A , B ler B almalıydı....
    şu anda iş bankası yönetimini A ve B sahipleri oluşturuyor olacakken C tipi hisseler yönetiyor bankayı...

nerede görülmüş bu??
    Son düzenleme : yatayseyir; 11-02-2019 saat: 23:27.

Hocam 4500 kat kuruluş sermayesi ile şimdiki sermaye farkına demişsinizde 6 sıfır atıldı bu ülkede. Ama iş a ve tertipten 6 sıfır atmadılar

Sayfa 372/682 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •