Gümüş ile ilgili grafik var mı acaba? Hedef nedirYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gümüş ile ilgili grafik var mı acaba? Hedef nedirYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Suana kdr tum hareket dolarda. Ustune onsda hareketlenmesi lazim. Tabiki korelasyon ama zamani geldi.
Geçen krizde Gümüşün altından 4 ay önce zirve yapıp Altın zirvesini muştulaması altın düşmanlarının gümüş ile özel ilgilenmesi için bence yeterli neden.. Gümüş daha küçük bir piyasa olduğu için onu baskılayarak altında balon olduğunu gösterip 900$ beklentisini canlı tutmaya çalışıyorlar, fiyat da böylece Altın/Gümüş=125 gibi uçuk yerleri görüyor..
Dolar/Lira'ya yapılan baskıya benziyor, yakınlarda bir yerde patlar...
JP morganın,Amerikan banknotlarını altın ve gümüşe karşı korumak için bu yüklü madenler. Zaten türev enstrümanları da kullanarak baskılıyorlar altın ve gümüşü. Adamlar matbaada değer basıp, dünyayı kontrol ediyorlar. Bırakırlarmı bu düzeni...yüklü gümüş vb madenlere sahip olmalarının sebebi bu...klasik bir yatırım yapayım ileride fiyat artışından kar edeyim değil.
Valla aslında gümüşte benim beklentim çoktu hala da çok.Ama tam da sn cezer in dediği nedenle o konuda kararsızım.Bir kaosta altını kağıt üstünde kontratlarla baskılamaları gümüşten daha kolay.100 yıllık grafikte altın gümüş rasyosu 1930 ve 1980 lerde pik yapmış ikisinde de 97 lerde falan dönüş başlamış.Bu sefer günlük 128 i gördüğünü anımsıyorum geçen ay.Gümüşü 12 dolara kadar bastılar.O rasyo şimdi 112 falandı en son ,ben gümüş için rasyonun 100 ün altına geldiği zamanlarda altından gümüşe geçişe ağırlıklı olarak geçerim diye düşünüyorum.Altında çok basamıyorlar çünkü talep inanılmaz bastıkları fiyattan millet sanal değilde gerçek altın isteyebilir gümüşte gerçek gümüş isteyen pek yok,ondan altında fiyatlara basmaya pek güçleri yok gibime geliyor.
Gram altın hep kazandırıyor. Kim ne derse desin. Ons düşse dolar artıyor, dolar stabil kalsa ons yükseliyor. Veya ikisi birden yükseliyor.
Yer İmleri