Sn. Cefaks, benim emekli maaşım 11.367 gaymede takıldı kaldı, 300-500 derken bizim maaşlar kuşa döndü.
Malumunuz üzere ben masrafı çok bir insanım, günlük 380 gayme yevmiye bana yetmemektedir.
Madem Milletler Cemiyetini 500 gayme için meşgul etmeyelim diyorsunuz , biz de Cemiyet-i Akvam Cenevreye bir dilekçe yazalım, belki sahibini bulur?![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
cümleten selamlar hayırlı sabahlar.
kömürden vefat
cadı bostanında (caddebostanında) kain kulübede beyutet eden (yatan) rençber esnafından ahmet ve mehmet dün akşam yaktıkları kömürle başlarından urularak (vurularak) vefat etjmişler ve bu sırada yanmış olan mangala dişerek kulübe ile beraber muhterik olmuşlardır (yanmışlardır).
8 şubat 1893
müsademe
amerikada tren müsademeleri (çarpışmaları) yine çoğalmaya başladı.
bu defa paris gazetelerine varid olan telgrafnamelere göre indiyana tarflarında bir yolcu treni ile maden hamuleli (yüklü) bir diğer tren arasında müsademe vukua gelib bir kaç kişi telef olduğu gibi on bir kişide ağırca mecruh olmuşlardır.
8 şubat 1893
sicilyada düello
sicilyada bundan mukaddem dahi bir düello vuku bulduğu yazılmış idi.
bu defa yine gazetelerde görüldüğü üzere mösyö milana ile mösyö asmando namında iki kişi kılıç ile düello ederek ikiside yekdiğerini ağırca bir surette cerh eylediklerinden (yaraladıklarından) hayatlarından kati ümif edilmekte imiş.
8 şubat 1893
Yer İmleri