BASIN BÜLTENÝ - Paynet ve Akbank, PayKredi ve Juzdan iþ birliði ile alýþveriþ keyfini kart limitlerinin ötesine taþýyor
https://foreks.com/haber/detay/64873...tesine-tasiyor
BASIN BÜLTENÝ - Paynet ve Akbank, PayKredi ve Juzdan iþ birliði ile alýþveriþ keyfini kart limitlerinin ötesine taþýyor
https://foreks.com/haber/detay/64873...tesine-tasiyor
Ben Akbank olsam alýrdým payneti ya da yarý yarýya ortak olurdum.
Bu arada paynet satýþý için Reifheisen danýþmanlýk yerine bizim apartmanýn yönetim ve emlak danýþmanlýk þirketine verselermiþ adam maximum 1 ayda iþi bitirirdi.Öyle milyonlar harcamaya da gerekte kalmazdý.
Bayram öncesi gene formundasýn Arena maþallah.
Bugün itibari ile yüzde olarak daha az düþmüþüz,en son aldýðým ekran görüntüsüne göre kýyaslarsak.
On bin uvky'nin gelmesine bakar.Biner lot alsalar 10 mly lot yapar.
1000 lotun deðerinin azaldýðý bir dönemde adam alýr unuturum der belki.
Bu sene 9 kuruþ temettü daðýtýlýnca temettü yatýrýmcýlarýda belki hisse alma konusunda mesafeli kaldý.
Yani ilerideki potansiyel kâr ve daðýtýlabilecek kâr payýný görenlerde bu sene 40 kuruþ temettü verilebilecek iken 9 kuruþ temettü verildiðini gördüler.
Bazýlarýna usd bazlý maaþ verilirken 40 kuruþ önemli olmuyor ama.
Cidden çeksinler bu tür þirketleri halka arzdan olan kýsmýný.Yazýk.
Ytd.
Arena ve Birgstar'ýn edinim maliyeti 112 milyon usd.bu çapsýz 63 cent'den iþlem görüyor.Ýþtirakleri 0 tl acaba Paynet için 10 bin dolar versem bana satarlarmý???Nasýl olsa tahtada bir deðeri yok.:hah:
Merhaba arkadaþlar
Herkesin bayramý mübarek olsun.Rabbim bizleri ,ailelerimizi, ve bütün müslümanlarý af eylesin.
Ben Arena bilgisayar hisse senetlerini redington satýþý öncesinden beri taþýyorum. Ozamanlar satýþdaki usulsüzlüklerden dolayý mahkeme sürecinde olumlu bir sonuç çýkar diye bekledim. Sonrasýnda da kaðýdý satmadým elimde durdu. Satýþ sürecinde biliyorsunuz eski ortaklarla Redington firmasý çaðrý yapmamak için belli bir yüzdeyle satýþ iþlemini gerçekleþtirdiler.
Sonuç itibari ile resmi olarak Redington firmasý hisse alýmý gerçekleþtirdiði taktirde çaðrý yapma zorunluluðu söz konusu olacak %50’yi geçti için. Þimdi þöyle bir düþünüyorum bu zamana kadar hisseyi eder fiyatýna getirmediler. Güçlü bir ortaðýmýz var Redington. Bunlar biliyorlar küçük yatýrýmcýnýn elinde hisse senedi var. Küçük yatýrýmcý da hisse Edirne gelmeden hisseden vedalaþmak istemiyor. Bu kadar baskýya raðmen satmamýþ küçük yatýrýmcýya þöyle bir oyun oynayabilirler mi. Arena bilgisayar firmasý bedelli sermaye arttýrýmýna giderse, düþük olan bu fiyatlarda bedelli sermaye katýlamayacak olan küçük yatýrýmcýnýn rüçhanlarýný büyük ortak Redington satýn alarak çaðrý yapabilir mi??? Hem de kendisinin satýn aldýðý fiyatýn yýllar sonra üçte biri fiyatýna. Adamlardaki kazanci görüyor musunuz böyle bir þey olduðunda.
O þirketin içinde enerji, açýk bankacýlýk almýþ bir pay net, cep telefonu yenileme lisanslý bir þirket, arena connect, bir pazar payýna ulaþmýþ ve arenanýn kendisi gibi devasa deðerler var.
Þimdi ayný satýþ haberinin gelmemesi arenaya bu kadar baský uygulamalarý bunlarýn hepsi bana bunlarý düþündürüyor. Ha SPK buna müsade eder mi. Daha önce SPK aðrý yapmasý gerektiði halde mahkemelerin sonuçlarýný tarih tarihi takip eden biri olarak söylüyorum çaðrýya gerek yoktur kararý almýþtýr. BEN GRUPTAN ÞUNU ISTIYORUM ASLINDA BIR BIRLIKTELIK OLUP BÖYLE BIR BEDELLI SERMAYE ARTTIRIMI VAR ISE AKILLARINDAN GEÇIYOR ISE BUNLARI SOSYAL MEDYADA DILE GETIRMEMIZ LAZIM ÞIMDIDEN BUNUN ÖNÜNÜ KESMEMIZ GEREKIYOR KI BU HAYALLERÝ GERÇEK OLMASIN.
Hepinizi saygýyla selamlar tekrar bayramýnýzý kutlarým
ARENA Bilgisayar Genel Müdürü Ýzi Kohen, “çaðrýdan kaçýþ”ý anlatýrken, sonrasý kafama takýldý:
- Þimdi siz Arena’nýn yüzde 49.4’ünü Redington’a vereceksiniz, “çaðrý”dan kurtulacak. Sonra ÝMKB’den alýmlarla hisse oraný artarsa ne olacak?
- Yüzde 50’yi bulduðu an yine küçük hissedara çaðrý gündeme gelecek.
- Gelecekte hisse oranýný yükseltme planlarý var mý?
- Pazarýn durumuna baðlý. Belki de ilerde þirketin hisselerini toplayýp, ÝMKB’den bile çekerler...
- Bunu dile getirdiler mi?
Serkan Çelik yanýtladý:
- Bu konudaki mevzuatý sordular, anlattýk.
Arena’da “ilginç” bir satýþ operasyonu yürüyor... Alan da, satan da “ince planlar” yapýyor...
Tüm bunlarý yakýndan izlemek, küçük hissedarý korumak da SPK’ya düþüyor...
Yer Ýmleri