Sayfa 376/1002 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476876 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 3,001 - 3,008 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1. Diyelim ben cumhurbaşkanı oldum, benim gizli ekibim yok ise bu modeli nasıl uygulayacağım.

Halka benim 200 milyon cinim var hepiniz için en az 2 cin görevlendireceğim size yardım edecek beni cumhurbaşkanı seçin desem kimse kabul etmez, ben de vatandaş olarak kabul etmem.

Sistem uzun süre gitmeyebeilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    BBHT'ye bir iş adamı çıktı, döviz fazlası olan şirketlerimiz var, kur artışı vergilendiriliyor bu konuda çözüm istiyoruz dedi. Dün de bir bankacı şirket sahiplerinin kendi hesapları ile şirket hesapları arasında duruma göre geçiş yaptıklarını biliyoruz dedi.

Şirketler döviz açık pozisyon ile gider fazla döviz tutmaz muhtemelen.
    sene başı 7.4 şu anda 11.4; seneyi burda kaparsa döviz açık pozisyonu olan %54 zarar yazdı o pozisyon üstünden... Gelecek seneyi nerde kapatacağının ne garantisi var; hele MB'de rezerv yokken fed faiz arttıracakken bu adamların gelecek hafta bile ne yapacağı değilken...

aklı olan hiçbir şirket; eğer ciddi ihracat geliri yoksa, döviz açık pozisyonuyla filan gitmez... zaten 2018'de battı o açık pozisyonu olan şirketlerin çoğu...

kur artışından çok kar edersen stopaj ödersin en fazla; karın biraz düşer... açık pozisyon şirketi batırır...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

3.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    DEM kârlı olduğu apacık ama dolar kuru yükselmesi apayrı bir olay.
    elma ile armudu karıştıranlar var. sistem tutar tutmaz ama çok kârlı bir alternatif oldu.
    şu ana kadar iyi gidiyor. hep de gidecek çünkü açık verecek bir yanı yok.

Bir çok kişi DEM meselesine siyasi bakıyor. Bu iktidar son 5 yıldır doları patlattı ve ekonomi dibe vurdu. Uçurumun kıyısından döndük

ama tüm bunlar bir KY olarak fırsatları değerlendirmemin önüne geçmemeli.

Yeni DEM opsiyonu Doların yükselişinden korunmak isteyenler için idela bir enstürmandır.

DTH sahipleri dolar düştükçe para kaybedecekler

Ama biz DEMciler ise düşüşlerde ana paramızı korurken, yükselişte siz ne kazanırsanız o kur farkını Hazine tıkır tıkır bize ödeyecek

4.  Alıntı Originally Posted by el_rojoZorro Yazıyı Oku
    Bir çok kişi DEM meselesine siyasi bakıyor. Bu iktidar son 5 yıldır doları patlattı ve ekonomi dibe vurdu. Uçurumun kıyısından döndük

ama tüm bunlar bir KY olarak fırsatları değerlendirmemin önüne geçmemeli.

Yeni DEM opsiyonu Doların yükselişinden korunmak isteyenler için idela bir enstürmandır.

DTH sahipleri dolar düştükçe para kaybedecekler :kahlah:

Ama biz DEMciler ise düşüşlerde ana paramızı korurken, yükselişte siz ne kazanırsanız o kur farkını Hazine tıkır tıkır bize ödeyecek
    sen
    dem lendin mi?
    fiilen başladı mı ziztem?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5. ocak vade dolar birazdan taban olur... bas MB bas...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

6.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    sene başı 7.4 şu anda 11.4; seneyi burda kaparsa döviz açık pozisyonu olan %54 zarar yazdı o pozisyon üstünden... Gelecek seneyi nerde kapatacağının ne garantisi var; hele MB'de rezerv yokken fed faiz arttıracakken bu adamların gelecek hafta bile ne yapacağı değilken...

aklı olan hiçbir şirket; eğer ciddi ihracat geliri yoksa, döviz açık pozisyonuyla filan gitmez... zaten 2018'de battı o açık pozisyonu olan şirketlerin çoğu...

kur artışından çok kar edersen stopaj ödersin en fazla; karın biraz düşer... açık pozisyon şirketi batırır...
    Normalde şirket sahipleri doları kendi hesabında borçları şirket hesabında tutuyormuş. Şirkette para bittikçe bedelli sermaye artışı yapıyordur.

Çok iş adamı şirketten dolar borç alıp DEM yapar bence.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7. ocak vade dolar taban...

8. benim matrikiz ve lapitopu,
    turboya geçiyor,
    dolar depelenirkene,
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 376/1002 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476876 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz