Sayfa 376/442 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426 ... SonSon
Arama sonucu : 3944 madde; 3,001 - 3,008 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    May 2018
    İkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,817
    Merhaba,
    Garanti emeklilik de 10 yılımı doldurdum. emeklik ve yaş dolayısı ile beklemenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.
    şu an altın fonunda bekliyorum. Ayrılmak için yaklaşık 20 gün süre veriyorlar ama bu ortamda uzun bir süre gibime geliyor.
    malum 20 gün içerisinde her şey olabilir. Bu hafta da faiz kararı var dolarda bir dalgalanma olacak malum. ama uzun vadede doların kalıcı düşüş yapacağına inamıyorum. tavsiyesi olan varmıdır, veya ayrılma tecrübesi olan.
    Teşekkurler
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Asla Değildir. Kendime öylesine Notlar ...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Alıntı Originally Posted by activex31 Yazıyı Oku
    Merhaba,
    Garanti emeklilik de 10 yılımı doldurdum. emeklik ve yaş dolayısı ile beklemenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.
    şu an altın fonunda bekliyorum. Ayrılmak için yaklaşık 20 gün süre veriyorlar ama bu ortamda uzun bir süre gibime geliyor.
    malum 20 gün içerisinde her şey olabilir. Bu hafta da faiz kararı var dolarda bir dalgalanma olacak malum. ama uzun vadede doların kalıcı düşüş yapacağına inamıyorum. tavsiyesi olan varmıdır, veya ayrılma tecrübesi olan.
    Teşekkurler
    altın ne olur ile ilgili herhangi bir yorumum yok. ancak dövizin bu cari açık ile düşeceğine ihtimal vermiyorum. sadece yaz aylarında artışı yavaş olabilir. Aylık 70 krş ile 1 tl arası gibi, Ekim sonrasında 1 tl lere ve üzerine çıkmasının muhtemel olduğunu düşünüyorum aylık artışın.
    bes te 10 yılı doldurunca devlet katkısının %60 ı alınıyor. ayrıca bugüne kadar elde ettiğiniz gelirden de %10 oranında stopaj kesintisi olacak. emekli yaşını doldurursanız bu kesinti %5 olacak.
    ben olsam çıkışımı yapmadan önce öncelikle bu yıl için alınabilecek maksimum devlet katkısı için para yatırırdım. Sonrasında 1 Ocak da 2024 için de maksimum tutarda para yatırırdım. Bu son yatırdığım tutarın da devlet katkısı hesabıma geçtikten sonra çıkışımı yapardım. Şubat 15 falan gibi sanırım hesaba geçer.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    May 2018
    İkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,817
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    altın ne olur ile ilgili herhangi bir yorumum yok. ancak dövizin bu cari açık ile düşeceğine ihtimal vermiyorum. sadece yaz aylarında artışı yavaş olabilir. Aylık 70 krş ile 1 tl arası gibi, Ekim sonrasında 1 tl lere ve üzerine çıkmasının muhtemel olduğunu düşünüyorum aylık artışın.
    bes te 10 yılı doldurunca devlet katkısının %60 ı alınıyor. ayrıca bugüne kadar elde ettiğiniz gelirden de %10 oranında stopaj kesintisi olacak. emekli yaşını doldurursanız bu kesinti %5 olacak.
    ben olsam çıkışımı yapmadan önce öncelikle bu yıl için alınabilecek maksimum devlet katkısı için para yatırırdım. Sonrasında 1 Ocak da 2024 için de maksimum tutarda para yatırırdım. Bu son yatırdığım tutarın da devlet katkısı hesabıma geçtikten sonra çıkışımı yapardım. Şubat 15 falan gibi sanırım hesaba geçer.
    tşk.
    geçen sene ve bu sene max rakamı yatırdım ve aldım. 2023 sonuna kadar da ödemelerim tamamlanmış gozkuyor. 44 bin stoapaj %10. hakediş de % 60 65bin
    benim kafama takılan 20 günlük süre
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Asla Değildir. Kendime öylesine Notlar ...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Alıntı Originally Posted by activex31 Yazıyı Oku
    tşk.
    geçen sene ve bu sene max rakamı yatırdım ve aldım. 2023 sonuna kadar da ödemelerim tamamlanmış gozkuyor. 44 bin stoapaj %10. hakediş de % 60 65bin
    benim kafama takılan 20 günlük süre
    yine de 2024 Ocak'ta toplu para ödeyip o paranın da katkısını almak iyi olabilir. OCakta gelecek zamdan sonra asgari ücretin 1 yıllık brütü kadar ödeme yapıp (tahminen 200 bin TL) bunun 60 bin Tl sinin %60 ı olan 36 bin TL yi alırsınız. Bu da stopaj kesintinizi karşılar sanırım.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5. şirket katkılı bes.
    6 sene olacak.
    her ay şirketin katkısı dahil gram altın kenara koysam 300bini geçiyordu.
    şu an stopajları ödeyip çıksam 230bin civarı alabiliyorum.
    kısaca rezillik
    şirket katkısının bile bi esprisi yok aslında
    bes pişmanlıktır.

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    şirket katkılı bes.
    6 sene olacak.
    kısaca rezillik
    bes pişmanlıktır.
    Hocam bu hesaba şirket katkısı dahil mi?
    Örneğin 1x siz koydunuz 1x şirket ve 0,3x katkı olarak toplam 2,3x konuyor.
    300 koydum dediğiniz sadece sizin ki diye anlıyorum.
    Şirket katkısı dahil çıkış yaptığınızda toplam ne kadar oluyor?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    şirket katkılı bes.
    6 sene olacak.
    kısaca rezillik
    bes pişmanlıktır.
    bende sadece şirket ekliyor.
    bireysel katkı 0
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

8. BES 'i biriktirme kültürü ve çıkış işinin biraz zorluklarından dolayı faydalı buluyorum. Kumbaraya para atıyorsun ama canın istediğinde öyle hemen kumbarayı açamıyorsun.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 376/442 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •