Bir süre borsanın negatif sürece ara vereceğini ve yönün yukarı olduğunu düşünüyorum. Ama bir ralli şeklinden çok birçok hissede düşüşün düzeltmesi şeklinde olabilir.
Umarım hsyf fonlar bu durumdan iyi istifade edebilirler.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
13,30 olayını bilmiyordum. onun için teşekkür ederim.
örneğin ADP
Bugün 13,30 dan önce sattım. bugün gelen(yani yarın gelen) eksi değerden sattım. 1000 tl idi 980 e düştü
valör 2 olduğu için
ertesi günde gelen eksi ile mesela 970 tl ye düştü. 2 günle kurtarmış mı oluyorum.
3. günü kurtrmış mı oluyorum. doğrumu anladım
bir gerçeği kabul etmek gerek... mevcut yönetimle borsanın, dolayısıyla hsyf'lerin yükselmesi, zirve yapması falan mümkün değil... sabırlı olup beklemekten başka çare göremiyorum... değişiklik olmazsa 10 yıl bile bu borsa ve hisseler çöp şeklinde kalabilir... ama 10 yıl sonra fazlasıyla geri alır kayıplarını... başka bir şey konuşmak manasız bence... kim bu yönetimle her şey düzelebilir falan derse kendini kandırır...
Temelde sorunlar şuan için çözümsüz olsa da borsalarda ara ralliler, enflasyona göre yeni fiyatların oluşması normaldir. Zaten 2018 başkanlık sisteminden sonra girdiğimiz dar bant dikkat çekici.
2002-2008 arası ise tek parti, AB hikayesi vb eşlinde yükselen borsa.
Ayrıca sistemsel değişiklik olmazsa borsanın daha aşağıda yeni bir bantta olacağını düşünüyorum. Şuan Türk tipi başkanlık sistemi bantında git gellere devam.
![]()
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri