Bugünkü düşüş tamamen saçmalık…
Bugünkü düşüş tamamen saçmalık…
Sayın Balina affınıza sığınarak sormak ve öğrenmek istiyorum ; benim bildiğim ayen yurtiçi toplam üretim kapasitesi 300 mw civarı yurtdışı üretimi ise 111 mw civarı, en azından kalivaç devreye girene kadar bu şekilde bildiğim kadarıyla. yurtiçi üretimi yurtdışı üretiminin 3 katı olmasına rağmen gelirlerin %75 inin yurtdışından kaynaklanması iç piyasaya göre müthiş fahiş fiyatıyla satılıyor olmalı . ?
Son düzenleme : fulu; 17-11-2022 saat: 14:04.
Kesinlikle avrupa da elektrik fiatları Türkiye den kat kat fazla özellikle yaz aylarında fiatlar 700 eurolara kadar çıkmıştı. Avrupa birliği bunu 180 euro da sabitlemek istedi ancak başarılı olamadı. Zaten 180 euro da sabitleseler dahi bu fiatda oldukça iyi bir fiat olduğunu söyledi Ayen deki yatırım uzmanı arkadaş..Dolayısıyla Ayen nin satışları 4. çeyrektede yurt dışında oldukça iyi gidiyor zaten yurt içinde Ekim den itibaren fiatlara %25 zam yapıldı buda 4. çeyrek bilançosuna yansıyacaktır..
Bu hafta 40 ın üzerinde kapatması yılbaşına doğru 50 li rakamları görmemizi sağlayacaktır..Avrupa da elektrik borsasnda fiatlar artmaya devam ediyor..
Bir kere de tavan kapat be kardeşim:)
Yer İmleri