Sessiz ve derinden mı
yoksa kurtlarla dans eden kuzuların sessizliği mı ortam.. 😊 ytd
Sessiz ve derinden mı
yoksa kurtlarla dans eden kuzuların sessizliği mı ortam.. 😊 ytd
Biraz nefes oldu diyelim. Eh işte. Ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
eregl %4,17
sahol %4,89
sasa %3.48
enkai %4,75
krdmd %6,76
SİSE %3,75
yani şimdi öbürküler giderken buna da bir el attılar gibi.yine de şükür diyelim.ne zman daha pozitif ayrışır o zaman hisseye yazarız yoksa bugün gelenler yarın gidebilir.
yine de şükür ölü taklidi de yapabilirdi.ölümü görüp sıtmaya razı oluyoruz.
Moza hc elektrikli mı yoksa hybrid mi daha mantıklı? Arastirmissin sen.
Büyükşehir ve trafik yoğun olduğunu düşünürsek, yılda bir iki kere de uzun yol tatil ( 800-1100 km mesafe ilk çıkıştan) sebepli.
Belki konusmusuzdur bu durumu ama bende karavan(600 kg hadi 700 olsun) olacak uzun yolda.. varsa tecrübesi olan. Aktarirsa sevinirim. Ytd
Sıralama normal gibi! Çimento, demirçelik, cam vs ilk etapta. Cam tabi en son olurdu genelde diğer oluşumlar tamamlaninca..
Bankalar içinde biraz güç toplama şansı olmuş olabilir. Malum enflasyon muhasebesi dışında tuttular, vergiyi az almamak için olabilir, bilemiyorum.. ytd
yılda bir iki kere uzun yol ise kesinlikle elektrik.
elektrikte menzil içten yanmalıların tam tersi şehir içinde daha yüksek.110 dan sonra tüketim çok artıyor.
ben de senede 1-2 kere uzun yol yaptığım için elektrik diyorum.
bir de elektriklilerde şu an vergi avantajı var az güçlü olanlar %10 da olduğu için togg tesla gibi markaların fiyatları ucuz.tesla 1.7 togg 1.4 den başlıyor.golf focus astra parasına...
eğer bir de kendi şarj yerine yapabilirsen ayda 3 kere oradan doldursan 1 kere de dışarıdan şu anki tüketimin %30 una gezersin
Hojam karavanı cekebilmek için 2 yıl önce 17 yıllık aracımı sattım ve o süreçte yeni dizel aracı aldım.
Akabinde bu sene de karavanı aldım.
Lakin benim sorum hybrid mi elektrikli mı idi.
Elektrikle tatile giderken birkaç kez şarj edeceğimi biliyorum karavan çekişi ile menzil daha da kısalacak onu da biliyorum. Çekim sebepli ne kadar etkili olur bu menzilin mesafesi yarısı olursa ne anladım bu işten.
Kaldı ki elektrikli araçların sanayisi gelişmemiş, bakımı, lastiğinin fiyatı bile bir başka ise astarı yüzünü geçmez mı?
Hybrid trafik yoğun bölgelerde ki yılda çoğunluk olarak kullanım olduğu için daha uygun değil mi?
Ha desen ki Balıkesirdesin, İzmir desin elbette elektrikli mantıklı.
Hybrid fikrin nedir? Ytd
Yer İmleri