Sayfa 380/1003 İlkİlk ... 280330370378379380381382390430480880 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 3,033 - 3,040 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    Kafası çalışan ve özellikle de ahlaklı bir halk olsak bu kadar faiz artırımına rağmen dolar nasıl hiç durmadan yükselebiliyor, siz ne hale getirdiniz böyle ekonomiyi diye sorgularız. Ama bal tutan parmağını yalayan bir sürüye yakışan da bu.
    sorgulamaya ne gerek var örneği arjantinde var, sen enflasyonu faize tavşan yaparsan önüne geçemeden kovalar durur..

2.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    sorgulamaya ne gerek var örneği arjantinde var, sen enflasyonu faize tavşan yaparsan önüne geçemeden kovalar durur..
    Ekonomi yönetiminin halk tarafından sorgulanmasını diyorum. Nasıl oluyor da bu kadar sinsi bir şekilde servet aktarımı yapıp sonra bir anda nastan vazgeçip toplamda 35 puan faiz artışı yapabiliyorlar, hiç mi utanmıyorlar önceki takındıkları tavırdan, söylemlerinden. Ve işin kötüsü buna rağmen dolar yükseliyor, gerilemiyor bile. Halk da benim şu yaptığım sorgulamayı yapmıyor.

3. Nedeni basit tek alıcı MB ve MB eksi bakiye veriyor. Döviz pozisyonu açık vermeseydi faiz ve enflasyon bir birini takip etmezdi.

Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    Ekonomi yönetiminin halk tarafından sorgulanmasını diyorum. Nasıl oluyor da bu kadar sinsi bir şekilde servet aktarımı yapıp sonra bir anda nastan vazgeçip toplamda 35 puan faiz artışı yapabiliyorlar, hiç mi utanmıyorlar önceki takındıkları tavırdan, söylemlerinden. Ve işin kötüsü buna rağmen dolar yükseliyor, gerilemiyor bile. Halk da benim şu yaptığım sorgulamayı yapmıyor.
    Bu ve buna benzer soruyu soruyordum. Sanırım yanıtı buldum, faburjuvazi ; --)))

Sıkılmadan okumak isterseniz https://birikimdergisi.com/guncel/11...mis-durumdayiz

Sıkılmadan izlerseniz
    There is no escaping risk altogether and the future looks pretty grim.. So, not being aware of the facts can't be regarded as an excuse. Rules, without them, we'd live with the animals. If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Videosunu bende izledim hem kur şokunu unutun diyor hemde 65 faiz komedi
    Dede ya bunamış yada ironiyi abartmış

6.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Dede ya bunamış yada ironiyi abartmış
    sadece föş değil pek çok sözde muhalif ekonomist güzelleme yapıyor cihat çiçeğin dediği gibi andersenden masallar yanarsınnnn

Benim kişisel görüşüm ;

Yüksek enflasyon ;

Enflasyon altı faiz ama göreceli yüksek...Bu sayede iş sahiplerini bu birikimlerle servet transferi ile ayakta tutma stratejisi...

Seçimden sonra tekrar sert döviz hareketleri...Asgari ücret 300-400 usd bandına oturana kadar bu şekilde ..Böylece yine iş sahibi olanlara emek üzerinden servet transferi...

Her seçim öncesi maaşlı kesime biraz havuç...Yola devam...

IMF anlaşmalı o yıllardaki gibi yatay döviz reel faizi unutun...Bu hiç olmayacak...

8.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Benim kişisel görüşüm ;

Yüksek enflasyon ;

Enflasyon altı faiz ama göreceli yüksek...Bu sayede iş sahiplerini bu birikimlerle servet transferi ile ayakta tutma stratejisi...

Seçimden sonra tekrar sert döviz hareketleri...Asgari ücret 300-400 usd bandına oturana kadar bu şekilde ..Böylece yine iş sahibi olanlara emek üzerinden servet transferi...

Her seçim öncesi maaşlı kesime biraz havuç...Yola devam...

IMF anlaşmalı o yıllardaki gibi yatay döviz reel faizi unutun...Bu hiç olmayacak...
    Imf ile anlaşma beklerim ben. Bu yıl sonlarına doğu ya da 2025 te. Seçimden sonra neden döviz de yükseliş bekleniyor onu da kimse anlatamıyor. İhracatçı cari açık denmesin. 2010 larda cari açık daha azdı, ihracatçı da kurdan şikayetçi değildi …

Sayfa 380/1003 İlkİlk ... 280330370378379380381382390430480880 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •