Ekonomi yönetiminin halk tarafından sorgulanmasını diyorum. Nasıl oluyor da bu kadar sinsi bir şekilde servet aktarımı yapıp sonra bir anda nastan vazgeçip toplamda 35 puan faiz artışı yapabiliyorlar, hiç mi utanmıyorlar önceki takındıkları tavırdan, söylemlerinden. Ve işin kötüsü buna rağmen dolar yükseliyor, gerilemiyor bile. Halk da benim şu yaptığım sorgulamayı yapmıyor.
Nedeni basit tek alıcı MB ve MB eksi bakiye veriyor. Döviz pozisyonu açık vermeseydi faiz ve enflasyon bir birini takip etmezdi.
Bu ve buna benzer soruyu soruyordum. Sanırım yanıtı buldum, faburjuvazi ; --)))
Sıkılmadan okumak isterseniz https://birikimdergisi.com/guncel/11...mis-durumdayiz
Sıkılmadan izlerseniz
There is no escaping risk altogether and the future looks pretty grim.. So, not being aware of the facts can't be regarded as an excuse. Rules, without them, we'd live with the animals. If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?
Benim kişisel görüşüm ;
Yüksek enflasyon ;
Enflasyon altı faiz ama göreceli yüksek...Bu sayede iş sahiplerini bu birikimlerle servet transferi ile ayakta tutma stratejisi...
Seçimden sonra tekrar sert döviz hareketleri...Asgari ücret 300-400 usd bandına oturana kadar bu şekilde ..Böylece yine iş sahibi olanlara emek üzerinden servet transferi...
Her seçim öncesi maaşlı kesime biraz havuç...Yola devam...
IMF anlaşmalı o yıllardaki gibi yatay döviz reel faizi unutun...Bu hiç olmayacak...
Yer İmleri