Originally Posted by
ykyildiz
Ben de biraz hayat hikayemden bahsedeyim. 24 yaşımdayım. 18 yaşımdan beri borsada aktif bir şekilde alım satım yapıyorum. Toplam param 200binTL. 2 sene evvel elektrik ve elektronik mühendisliğinden mezun oldum. 2 senedir her yerde iş aradım. O kadar yılın emeğini hiçe sayıp asgari ücretli işlere bile başvurdum. Hiçbirinden adam akıllı geri dönüş bile alamadım. (alanımla ilgili işlere başvurdum.) Dolayısıyla hayatımı idame ettirmek için önümde iki seçenek vardı, ya alanımla alakası olmayan bir işe girecektim, ya da sermaye piyasalarını kullanarak kendime bir gelir yaratacaktım. Ben 2.sini seçtim. Kendi kendime asgari ücrete bağladım. 200 binden 50 bin TL'sini 2 yıllık maaşım olarak ayırdım. Kalan 150 bin TL'nin 50 bin TL'sini eurobond fonu olarak değerlendiriyorum. (sigorta) Kalan 100 bin TL'nin 80 bin TL'si orta vade borsa yatırımı, 20 bin TL'si ile de günlük trade yapıyorum.
Şuanda beklentilerimi karşılamış vaziyetteyim. Ayrıca yüksek lisansa başladım, almanca kursuna da gidiyorum. Bir de bir yenilebilir enerji firmasında stajyer gibi başladım. Edindiğim tek kazanç öğle yemeği, belki tecrübe..
Sizin gibi hayat tecrübesi yüksek abilerimden görüşler almak isterim.
Yer İmleri