bir halt olacağı yok.
önceki halka arzlarda küçük firmaları tavan tavan gösterip gariban ky ı inandırdılar. şimdi devasa halka arzda milletin parasını toplayıp emanetçi yaptılar zannımca....
asgari ücret zaten çin ile aynı seviyede belki daha bile düşük çin'in bazı bölgelerine göre..
fakirleşme kaçınılmaz biçimde görülür hale geldiği için bu ifadeleri kullanıyorlar, ben de duydum benzer söylemi, ama tamamen milleti uyutmak için..fakirleşme devam edecek diyhemedikleri için çin gibi oluyoruz diyorlar..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
bu arada..
standart karşılaştırma aracımız olan ford focus.. çin 'de fiyatı 20 bin dolar civarı.. yani abd ile aşağı yukarı aynı..
peki bizde ?? aynı araç 40 bin dolar..
yani aslında Türk işçisi çin işçisine göre zaten ezilmiş durumda.. aldığı ücret çin ile aynı, ama harcadığı giderler çok daha fazla, vergiler çok daha fazla.. bir araç alma hayali kurması imkansız..
yani bizde ki ucuz iş gücü modeli değil.. ne peki?
kölelik ve ağır vergiler altında sürünme.. model bu..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
kapattım shortları.. bi şey olcak gibi durmuyo
Yer İmleri