Sayfa 3895/7020 İlkİlk ... 289533953795384538853893389438953896389739053945399543954895 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 31,153 - 31,160 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Elvis Presley'in Heartbreak Hotel’i 21 Nisan 1956’da Billboard dergisinde 1 numaraya ulasan ilk eseri oldu.

2. Fransiz yazar ve uluslararasi avangard edebiyat grubu Oulipo’nun uyesi Hervé Le Tellier'nin dogum gunu (21 Nisan 1957)

" Yillar evvel Louise'in ogrettigi bir avukat taktigi bu: 'Salondakileri arkana almak istiyorsan hayatim, onlari ara ara eglendir ve Flaubert'den alinti yap, sanki onemsiz bir seymis gibi ama hep dogru zamanda. Dostoyevski'den ya da Borges'den de olur. Bunlari orada bir anda uyduramazsin askim, ama dogal gozukmesi icin de cok calismalisin. O zaman seni asla unutmazlar.' "

“Louise taught him, years ago now, a lawyer’s trick: 'If you want to keep their attention, darling, make them laugh from time to time, and quote Flaubert, just like that, as if it was nothing, but always make it relevant. Or Dostoevsky, or Borges. You can’t invent this stuff, my love, you have to work really hard to make it look natural. They’ll never forget you.' ”

“ 'Bu Pascal'dan sectiginiz alinti hakkinda : Aslinda kimseyi sevmeyiz, yalnizca niteliklerin kendisini severiz.'

'Ozurr dileyerekten sunu sormak isterim, aslinda durum tam tersi degil midir :Baskasinda bizi ceken, karsisinda hassas kaldigi sey degil, kabugundaki gedigin kendisidir. Aski korukleyen onda sezinledigimiz zayifliktir,bu gedikten beslenir kalbimiz, sizce de oyle degil mi?' "

“It’s about the quote from Pascal that you use as an epigraph: ‘We never love a person, but only qualities.’

'I’m sorry, but I wonder whether it’s not the exact opposite: what attracts us about another person has more to do with what makes them fragile, the chink in their armor. Love is kindled by the weakness we perceive, the flaw we get in through, wouldn’t you say?' ”

3. Golden Globe Odullu Amerikali aktris ve model Rosalie Anderson Andie MacDowell'in dogum gunu (21 Nisan 1958)

4. Amerikali yazar ve gazeteci Jeannette Walls'un dogum gunu (21 Nisan 1960)

"Su bazen sividir. Bazen kaya gibi sert olur - buz. Bazen yumusaktir - kar ve bazen gorunmez olarak - buhar. Ve olen insanlarin ruhlari gibi gokyuzunde dolasir. / Sometimes water was liquid. Sometimes it was rock hard- ice. Sometimes it was soft- snow. And sometimes it was completely invisible- vapor- floating up into the the sky like the soals of dead people."

"Hepimiz sadece canavarlardan bir adim yukarida ve meleklerden bir adim asagidayiz. / We're all just one step up from the beasts and one step down from the angels."

“Ata bindiginizde nasil duseceginizi bilmelisiniz ve eger araba kullaniyorsaniz, nasil kaza yapilacagini da bilmek gerekir.You ride, you got to know how to fall, and you drive, you got to know how to crash”

"Hayat baska insanlarin senin hakkinda soylediklerini kafaya takmayacak kadar kisa. / Life's too short to worry about what other people think,''

“ 'Hayat,trajedi ve komediyle dolu bir dramdadir,' dedi annem bana.'Komik anlardan nasil keyif alacagini ogrenmelisin. / Life is a drama full of tragedy and comedy, Mom told me. You should learn to enjoy the comic episodes a little more."

“Tanri bize farkli oyun kagitlari dagitir. Onlarla nasil oynayacagimiz bize baglidir / God deals us all different hands. How we play 'em is up to us.”

5. Turk edebiyatinin en uretken roman yazarlarindan Kemal Tahir'in olum yildonumu (21 Nisan 1973)

“... yaptigim arastirma sirasinda gordum ki, Osmanli, bize belletilen Osmanli, degil. Kendisine ozgu bir yapisi var! Tarihin en uzun omurlu imparatorlugu kurulmussa, Bati gibi amansiz bir gucun karsisinda 300 yil santim santim gerileyerek direnilmisse, bunun onemli temelleri olmali... Ayan sorunu, beni Osmanli sorununa boyle getirdi. Bugun inaniyorum ki, Osmanli’yi geregi gibi anlamadan, gercegine inmeden, hic bir memleket sorunumuza yanasamayiz. Yanasmaya kalktik mi yanilacagiz."

"...à la suite des recherches que j’ai effectuées, je me suis aperçu que les Ottomans ne sont pas les Ottomans que l’on a en mémoire. Ils ont une organisation qui leur est propre. Il faut qu’ils aient des fondements importants pour résister en reculant centimètre par centimètre pendant 300 ans face à une force aussi impitoyable que l’Occident. C’est ainsi que le problème des âyân m’a amené à la question des Ottomans. Aujourd’hui je crois que sans comprendre les Ottomans de manière correcte, sans descendre dans cette réalité, nous ne pouvons aborder aucun problème de notre pays. Qu’on les aborde et l’on se trompera." Le Tors du Village

“Anadolu’yu birakacagim simdilik. Benim gordugum, tez vakitte gidicidir. Mogol. Cunku Mogol’un duzeniyle de uyusmaz bizim Anadolu topragi. Eski Yunan’in, Roma’nin duzeniyle de uyusmamistir cunku. Bizim gazi beylikler cabalasin bakalim, Konya’yi ele gecirmek icin. Bogussunlar birbirleriyle, gucten dusursunler kendilerini bos yere. Isimi kolaylastirsinlar! Verimli topraklara sahip olana yarar Anadolu. Tukenmez insan kaynagidir, insanin zanaati da gorundugu gibi koyluluk degildir, devlet kuruculugudur."

"Je vais m’éloigner de l’Anatolie pour l’instant. Les Mongols sont sur le point d’arriver. Notre terre d’Anatolie ne peut pas s’entendre avec l’ordre mongol. Parce qu’elle ne s’est pas entendue avec l’ancien ordre grec ni l’ordre romain. Nos beylik gazi n’ont qu’à se battre pour mettre la main sur Konya. Qu’ils s’entretuent les uns les autres, ils me faciliteront le travail. Les possesseurs des terres fertiles, voilà ce qui est utile à l’Anatolie. C’est cela la source d’un peuple qui ne s’éteint pas, et l’aptitude du peuple ce n’est pas d’être paysan, c’est de fonder un État."

"Ben, romanimda herhangi bir tarih donemini anlatmiyorum; bir toplumun o cagdan bu caga yansiyan dinamigini belirtmeye calisiyorum. / Dans mon roman, je ne raconte pas telle ou telle période historique ; j’essaie de montrer la dynamique d’une société qui se reflète d’une époque à une autre" Ismet Bozdag, Kemal Tahir’in Sohbetleri

6. Iranli modern sair ve ressam Sohrab Sepehri'nin olum yildonumu (21 Nisan 1980)

Cardaklari altinda kuskusuz Tanrinin ayak izleri var
    Orda mehtap kelami boyunca aydinlatiyor
    Yukari koyde kuskusuz orme duvarlar kisadir
    Insanlari sakayik hangi cicektir biliyor
    Kuskusuz mavi mavidir orada

Koyluler biliyor hangi gonca aciyor
    Nasil bir koy olmalidir
    Bag yollari hep musiki ile dolu olsun
    Su basindaki o insanlar anliyorlar suyu

Landscape with Houses, circa early 1970s

7. Trash metal ve speed metalin etkin gruplarindan Alman Accept, Russian Roulette albumunu 21 Nisan 1986'da Amerika’da Portrait Records etiketiyle, Avrupa’da RCA etiketiyle piyasaya surdu.

8. Amerikali Thrash metal grubu Testament, ilk studyo albumu Legacy'i 21 Nisan 1987'de Atlantic Records etiketiyle piyasaya surdu.

Sayfa 3895/7020 İlkİlk ... 289533953795384538853893389438953896389739053945399543954895 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •