Sayfa 39/101 İlkİlk ... 2937383940414989 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 305 - 312 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1. YAZIC

2. Grafikler haftalıktır...

3.  Alıntı Originally Posted by se7en Yazıyı Oku
    YAZIC

burda sari bolgeye bile gerek yok aslinda unutmayin arkadaslar mumkun oldugunca basit bakmak isin esas sirri ..

tesekkurlwr sayin se7en ....

haftasonu bu ornekler uzerine biraz konusalim ....

4. YAZIC

5. burda toplu bulunsun onlere alalim ....

Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    MGROS

İLK OLARAK MİGROS GRAFİĞİNİ VE GRAFİK ÜZERİNDEKİ DÜŞÜNCELERİMİ PAYLAŞIYORUM....

(grafik periyodu haftalıktır)

daha oncede degindim bu konuya.... cok onemli bir konu ....

ben milimettik cizgilere trendlere surayi kirarsa burdan donerse tarzi nokta seviyelere inanmadigimi daha once soylemistim ...

gelelim sordugunuz puf noktasinq ... teknik analiz olmasa ve belli miktarda oslemese tahta sahipleri ky avlayamaz.... daha evvel bikac paylasimda buna degindim ...teknik analiz ky den com tahta sahiplerinin isine yarar ...

NASILMI

hisse tum desteklerini kirdigini tum trendlerini bozdugunu dusundurecegi noktada tahta sahibi mal toplama islemine baslar....

ky umursuzdur destekler birbir kirilmis trendler bozulmus indikatorlerinhepsi sat vermektedir ....

bu noktada dip yapma asamasi baslamis demektir ... ky bu asamada hemen malini satmaz... zaten dusecegi kadar dustu der ... esas mal toplama sureci bu noktada degil dip olusumu surecinde yapilir ... kagit bir asagi bir yukari haftalarca bazen aylarxa sarilir ... ha cikti ha cikacak diyen ky nin umudu her seferinde kirilir hisseye inanci zayiflar ... diger hisselerde yesili gordukce cildirir ve bir noktada sabri tuke ir dip bolgesinin bir doneminde maldan cikar ....

bu yontemle mali toplayan tahta sahibi hisseyi yukari goturmeye baslar .... ve bu yukselislwrde teknik formasyonlar yaratir. ucgenler kirilir flamalar isler ... ama bu ilk etapta ky mala girmez supheyle bakar ... izler kacirdik diye dusunmeye baslar.... grafigi acip bakan ky aman allahim teknik tikir tikir islemis der tipki kitaplardaki gibidir hersey ... tahta sahibide surmeye devam eder ....ve bir nokta gelirki tahta sahibi artik mali devredip karini realize etmek istwr .... hisse heryerde konusulur hale gelmistir .... teknigin bu hissede mukemmel.sekilde isledigine ky inanmistir ... ve bu asamada en acemi teknikcinin bilw gorebilecegi bi formasyon olusur ... herkes birbirine hisseyi onermeye baslar .... birkac uyduruk beklenti piyasaya servis edilir ... fotmasyon isler ky mala girer ... islem hacminde kocaman bir cubukla perde kapanir .... devasa bir islem hacmiyle spek mali ky ye devreder ....ky de diger operasyona kadar hisseyi tasir .....

yani teknik analiz islemese bile tahta sahibi belli bis asamaya kadar islemesini saglarki mali rahtca dagitabilsin ....

en buyuk oranda hisseye giren ky son admaadadir ... teknik bilgisine gore teknikciler kisim kisim yukselisin belli bi asamasinda hisseye girmis ve karda etmislerdir ... ama teknik isliyordur satilacak bir sebep yoktur ... iste o karda olan teknikciler o son gunun afyonuyla kredili mala girer portfoyu o hisseye yigar .... bu sayede tuyoyla hareket eden ky ve teknikciler uzun vadeli mal sahibi olur ...

arkadaslar teknik analizciler cok tutturur iyi karlarda ederler .... ama cogu zmaan bi yilda aldiklarini bir gunde verirler .....

bu forumda teknik analizden cok iui anlayan kisiler var .... gercektej iyi analistler .... lakin cizgilere nrrrdeyse iman ederler ... tavsiyelerle cok kisiye para kaxandiran bu arkadaslarin pek cogu bi yillik kkarlarini bir gunde tek bir hisseye hediye edip cikar ...

bunun tek sebebi teknik analiz saplantisi cizgilerin diline neredeyse iman etmektir .....
    bu MGROS a teknik bakisim sayin forumdasim ....

grafik ustunde yorumlar mevcut ...

sizce bu hisse yukarsa uzun uzun yazdigim hisse hareket durumunun neresinde
    zaten bende bunu kastediyorum sayin forumdasim :l yukardaki yaziyi tekrar okuyun derim

cok dusunmeye gerek yok grafik ortada mal toplanmis hareketin ilk asamalari yasaniyor ....

sizin o cizdiginoz boyle paylastigim grafikte yaptigim yorumda kastettigim bilge... (paylastigim grafikteki sol ustteki kirmizi yazili kisim )

vw fazla cizgiye vs de gerek yok ..

hep diyorumya aslinda borsada para kazanmak basit...

ey borsaci
    al bu hisseyi yilbasina kadar bekle ....

gayet dogru bir bakis ....

AMA RICA EDIYORUM TEK TEK HISSE GRAFIGI PAYLASIP BUDAMI OYLE DIYE SORMAYALIM ....

6. buda toplu halde burda bulunsun ....
    TAVHL

bu paylasimi onlere alalim .... onumuzdeki hafta lazim olacak ....

bu hafta referandum riskini almak istemeyen yatirimcilarin satislariyla bir miktar dinlenmeye gecebilir ve dip olusumunu tamamlamasi icin firsat dogar ....

arkadaslar sizden ricam diger havayolu sektor hisseleriyle TAVHL in grafigini karsilastirin ... neden bu hisseyi sectigim hakkinda fikir verecektir ...

aektor olarak bence havacilik sektpru bir sure daha dip olusumuna devam edecek ....
    lakin tavhl in pozitif ayrisacagini dusunuyorum ....

gecen haftaki ek alimlara ilave olarak bu haftada sanirim bir miktar ilave edecegim ...

(investingde ftemmettu fiyatduzeltmesi yapilmadan calisilan bi grafik odugu icin kafa karistirici olabilir ... sadece dip bolgesi denen yere odaklanmak yeterli .... ucgen isliyor .... )
    TAVHL

dip olusumu tamam denebilir ....

ek alim yapildi ..

haftasonuna portfoyu tavhl agirligi verip diger iki hissemizide koruyarak giriyoruz ...

6 dan sonra dolari izlemek gerek ....

cok dusunmeye gerek yok grafik ortada mal toplanmis hareketin ilk asamalari yasaniyor ....
    yatırım zamanlamasından emin olamayan kişiler hacimin de teyit etmesini bekleyip, gözlemleyebilir kanımca.
    bol kazançlar...

8.  Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku
    yatırım zamanlamasından emin olamayan kişiler hacimin de teyit etmesini gözlemleyebilir kanımca.
    bol kazançlar...
    evet ...

daha onceki teknik analize dair yazilarimin hepsinde bu ayrintiyi belirttim ...
    .
    fiyat ve hacimden baska indikator kullanmam....

ve hacim gercekten iyi yol gostericidir ...

Sayfa 39/101 İlkİlk ... 2937383940414989 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •