Traktör satışlarında genel olarak en kötü ay Ağustos ayıdır.Ancak bugünkü şartlarda yurt içi satışlar başarılı sayılır.Ancak yurt dışı satışlarda biraz düşüş var.
Ağustos Ayı:
Üretim.1124
İç satışlar.731
Dış satışlar.808
Traktör satışlarında genel olarak en kötü ay Ağustos ayıdır.Ancak bugünkü şartlarda yurt içi satışlar başarılı sayılır.Ancak yurt dışı satışlarda biraz düşüş var.
Ağustos Ayı:
Üretim.1124
İç satışlar.731
Dış satışlar.808
O iyi insanlar o güzel atlarına binip gittiler...
2019 ağustos ayında yabancı yatırımcı işlemleri
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/785716
ttrak'ta yabancılar net 7.458.824 tl'lık alım yapmışlar.
Burada yer alan bilgi, yorum ve öngörüler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Ata Yatırım, Türk Traktör için 42,40 TL hedef fiyat ile 'TUT' tavsiyesini korudu
* * Ata Yatırım, Türk Traktör için 42,40 TL hedef fiyat ile 'TUT' tavsiyesini korudu.
* * Ata Yatırım'ın (
http://www.ataonline.com.tr/
) konu ile* ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
* * "Türk Traktör toplam satışları Ağustos ayında yıllık* bazda %11 azaldı.
* * Segmental bazda, yurt içi satış hacmi Ağustos ayında düşük baz* etkisi ile yıllık bazda %39 artarken aynı dönemde ihracat satış hacmi* yıllık bazda %33 azaldı. İhracattaki yıllık bazdaki azalmaya Ağustos* ayında bayram tatili ile beraber fabrikada toplamda 10 gün tatil* olması gösterilebilir.* *
* * Yılın ilk 8 ayında toplam daralma %31 olurken yurt içi satış hacmi %59 daraldı. Son 12 aylık yurt içi satış daralması Ağustos ayı sonu* itibari ile 59% seviyesindedir. 2019 yılında da yurt içi talebin zayıf* seyredeceğini ve yıllık bazda %44 daralmasını bekliyoruz. 2019’da* ihracat hacminin ise yıllık bazda %3 artarak 14.9 bin adet (TTRAK* beklentisi: 14-15 bin adet) olmasını bekliyoruz. Şirket 2Ç19 sonuçları* ile birlikte yurt içi ve ihracat satış hacim beklentilerini* sırasıyla 11.5-14 bin adet ve 14-15 bin adet seviyelerinde sabit bırakmıştı. Yurt içi tahmininin alt sınırı yıllık bazda %36 düşüşe işaret ederken* üst bant ise yıllık bazda %22 daralmaya işaret etmektedir.* *
* * Yılın 2.yarısı için yıllık bazda %25 yurt içi satış hacmi artışı* bekliyoruz. Bu tahmine göre yılın tamamındaki satış hacim beklentimiz 10 bin adet seviyesinde olup şirketin yurt içi satış tahmini alt bandı 11.7 bin adetin altındadır. Şirket tahminine yakın gerçekleşmesi için* yurt içi talep artışında ivmelenme görmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Mevcut gidişat şirket tahminine aşağı yönlü risklerin olduğuna işaret* etmektedir.* *
* * Türk Traktör için 12 aylık hedef fiyatımız 42.40 TL olmakla* birlikte “TUT” önerimizi koruyoruz."
Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...
migros hareketliliği beklerdim, olmayacak galiba..
Bugün Meri'nin güzel alışı olmuş.Net. 43.109 adet.
O iyi insanlar o güzel atlarına binip gittiler...
38 den kaptırdık, sanki pgsus gibi olacak diye bir his var içimde, kalanlara bol kazanç
Sn Akın, pegasus gibi olacağını yani 70-80 lere kısa sürede gideceğini düşünüyorsanız 39 dan geri alım yapmak size çok şey kaybettirmez. Kayıp 1 tl muhtemel kazanç 31 tl. Bende 38,26 dan sattım ve düşerse 35 den yükselirse 41 den geri almayı düşünüyorum.
Yer İmleri