Sayfa 390/682 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490 ... SonSon
Arama sonucu : 5453 madde; 3,113 - 3,120 arası.

Konu: AVTUR - Avrasya Petrol ve Turizm

1.  Alıntı Originally Posted by çınar33 Yazıyı Oku
    hepsi hikaye bu adamların şirketinin iyi olup olmaması ile ilgili sorunları yok tek sorunları yukarılardan küçük yatırımcıya mal verip aşağılardan onlardan toplamaktır Ve küçük yatırımcıyı zarara uğratmaktır analar metroya bak sürünüyor yıllardır. Netas ozgyo vakfn sayfalarına bakın kaç kişi mağdur olmuş yüzlerce kişi hep şelale

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Burada yazılan bütün düşüncelere saygı gösteririm.... Bu kağıt perşembe günü neredeyse tabana yapışacakken sonrasında da neredeyse tavana gidecekken, devre kesici sonrasında 2,40 lara döndü...Benim kendimi bağlayan tecrübeme göre; eğer bir kağıtta olumsuz olacak bir durum olacak ise kağıdı yukarıya hacimli götürüp millete de aha yine gidiyor hissi vererek yukarıdan mal çıkılması durumlar gibi algılanabilecek işlemlerin hasıl olabildiği düşünceleri ortaya çıkabiliyor... Bu durumda; Perşembe ve Cuma günü kağıdı 3 üstlerine götürüp oradan mal çakmaları gerekmez miydi....Bunu en son KRONT ta ve SASA da gördüm... Biri brüt takasa dahil edildi diğeri ise bir bakıma modifiye brüt!!! ( brüt uygulaması gelmedi ama internet,kredili alış ve açığa satış yasağı getirildi) gibi uygulamaya alındı....Yani uzun lafın kısası bu kağıt eğer geçen hafta son 2 işlem gününde gaza bassaydı bir çok kişinin trene atlaması ve bir çok kişinin de ( maliyetleri 2,35-2,65 arası olanlar) trenden aşağıya atlaması olasılıklar dahilinde idi...Cevaplanması gereken soru şu; KY mal kilitlemek istenildiğinde kağıdı aşağıya mı yukarıya mı götürmek bir taktiktir... Bu kağıdın özelinde şu yapılmak istenmiş olabilir;kağıt şelale hareketi sonrası makul sevilere gelince buradan dönebileceğini düşünen birçok KY alım yapmış olabilir.... Bu durumda şimdi ya bunlar silkelenmek istenebilir ya da silkelenmeyenler ise bedelliye katılmak durumunda kalabilir.... Bir diğer seçenek te Perşembe günkü önce aşağıya sonra yukarıya olan hareket silkeleme ve toplama hareketi de olabilir... Cuma günü 2,36-37 de 100 binlik alımlar girilip yukarıdan veriliyordu ve alınıyordu...Bu satışları karşılayanlar ve alanlar KY ler midir....
    SPK nın ilgili maddeleri gereğince yazılarım yatırım tavsiyesi niteliği taşıyamaz.
    Hiç kimseye hiçbir şey öğretemem; yalnızca düşünmelerini sağlayabilirim.

2.  Alıntı Originally Posted by Altagracia Yazıyı Oku
    Burada yazılan bütün düşüncelere saygı gösteririm.... Bu kağıt perşembe günü neredeyse tabana yapışacakken sonrasında da neredeyse tavana gidecekken, devre kesici sonrasında 2,40 lara döndü...Benim kendimi bağlayan tecrübeme göre; eğer bir kağıtta olumsuz olacak bir durum olacak ise kağıdı yukarıya hacimli götürüp millete de aha yine gidiyor hissi vererek yukarıdan mal çıkılması durumlar gibi algılanabilecek işlemlerin hasıl olabildiği düşünceleri ortaya çıkabiliyor... Bu durumda; Perşembe ve Cuma günü kağıdı 3 üstlerine götürüp oradan mal çakmaları gerekmez miydi....Bunu en son KRONT ta ve SASA da gördüm... Biri brüt takasa dahil edildi diğeri ise bir bakıma modifiye brüt!!! ( brüt uygulaması gelmedi ama internet,kredili alış ve açığa satış yasağı getirildi) gibi uygulamaya alındı....Yani uzun lafın kısası bu kağıt eğer geçen hafta son 2 işlem gününde gaza bassaydı bir çok kişinin trene atlaması ve bir çok kişinin de ( maliyetleri 2,35-2,65 arası olanlar) trenden aşağıya atlaması olasılıklar dahilinde idi...Cevaplanması gereken soru şu; KY mal kilitlemek istenildiğinde kağıdı aşağıya mı yukarıya mı götürmek bir taktiktir... Bu kağıdın özelinde şu yapılmak istenmiş olabilir;kağıt şelale hareketi sonrası makul sevilere gelince buradan dönebileceğini düşünen birçok KY alım yapmış olabilir.... Bu durumda şimdi ya bunlar silkelenmek istenebilir ya da silkelenmeyenler ise bedelliye katılmak durumunda kalabilir.... Bir diğer seçenek te Perşembe günkü önce aşağıya sonra yukarıya olan hareket silkeleme ve toplama hareketi de olabilir... Cuma günü 2,36-37 de 100 binlik alımlar girilip yukarıdan veriliyordu ve alınıyordu...Bu satışları karşılayanlar ve alanlar KY ler midir....
    K.Y. Kilitlendi dibi neresi onu bilemiyoruz burasımı daha aşağısımı ama sonuçta K.Y. bezildikten sonra dibinden dönecek

3.  Alıntı Originally Posted by çınar33 Yazıyı Oku
    K.Y. Kilitlendi dibi neresi onu bilemiyoruz burasımı daha aşağısımı ama sonuçta K.Y. bezildikten sonra dibinden dönecek

dibi 2,01 kardeş, bu net. Eger gelirse oraya tabiki.

4. 122.741 Açığa satış
    2,36 Ortalama

Cuma günü açığa satış...
    SPK nın ilgili maddeleri gereğince yazılarım yatırım tavsiyesi niteliği taşıyamaz.

5. Girmeye niyeti olan ucuz diye seyreden arkadaşlar varsa uzak dursun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by Altagracia Yazıyı Oku
    122.741 Açığa satış
    2,36 Ortalama

Cuma günü açığa satış...
    sizce 2,32 den aşağı gelirmi ben cuma sattım büyük kısmını elimdekinin 2,38 ortalama ile yaklaşık, elimde biraz var daha, ama alabilirim de 2,32 altına vereceklerini hic sanmıyorum artik, cunki şirket 2,01 alim şartı koymuş kendine ayrıca 1 liradan hisse verecek buda yaklaşık %30 civarı prim en az toplamda, ayrıca sirketin bu bedelliyi borç ödemek için değil yatırım yapmak için kullanacağı ve sirketin geleceği açısından büyümesi açısından çok olumlu birşey, zaten şirket fiyatları buna gore belirlenir, hicbir yatırım kararı yokken hisse 8,50 gittiyse şimdi ortada somut bir karar var bu defa daha sağlam dayanaklı yukarı gitmesi gerekiyor, diğer taraftan galip son günlerde bir kaç kâğıtta yukarı taşıyıp sonra oralardan ayrıldı satarak tekrar, buda şunu gösteriyor galip oralarda kazandığı parayı burda 4 veya 5 kuruma dağıttığı kendi 16 milyon hissesine bedelliye girip almak istiyor tekrar, galibin hisse 8 lira iken 20 milyon üstünde lotu vardı, 4 milyon lotunu 3,50 lere kadar sattı iyi bir karla, ancak büyük kısım 16 milyondu onu bir günde 14 milyon yaklaşık satmış gibi yapıp farklı birci aç kuruma dağıttı gibime geliyor, 4 milyon 3,50 üstünde sattığı ve diğer şirketlerdeki maniple hareketlerle kazandiklariylada elindeki lot kadar bedelliye girecek bence, elinde belki 15 milyon lot yine vardır.ilerde belli eder kendini.

Benim tahminim böyle. Ytd.

7. .....sizce 2,32 den aşağı gelirmi ben cuma sattım büyük kısmını elimdekinin 2,38 ortalama ile yaklaşık, elimde biraz var daha, ama alabilirim de 2,32 altına vereceklerini hic sanmıyorum artik,....

Hocam,
    Yazınız uzun olduğu için tamamını alıntı yapmadım... Fiyat olarak ne olur bu konuda bir fikrim yok...Yukarıda da yazdığım gibi bu tür durumlar öncesi kağıt çok hacimli fevri hareketler yapmalıydı, yapmadı....Açığa satış çok daha fazla olması gerekirdi gibime geliyor....Çünkü aşağıdan daha düşükten toplayabilme imkanları var iken bu fırsatı kaçırmak istemezlerdi diye düşünüyorum...Lakin Pazartesi çok dalgalı bir seyir olur.... Elinden malı çıkarmak isteyen KY, kapıdan ilk önce ben çıkayım diye hareket ederse taban bile olabilir... Öte yandan önce aşağıya hacimli sert sonrasında yukarı sert yapabilir...Bunlar sadece varsayımlar...Sonuçta belki bunun olabileceğini tahmin edebilenlerin ama bizim bilemediğimiz bu durum nedeniyle kağıt şelale yapmış ta olabilir...
    8 TL den 1 000 lot 8 000 TL eder ve bedellide 1 000 TL yatırıp 1 000 lot alabilirsin.... Ama bu seviyelerde 8 000 TL ye yaklaşık 3 500 lot alınıp 3 500 TL yatırılıp 3 500 pay alınıp toplamda 7 000 paya ulaşılabilir ve uzun vadede kağıt fiyatı düşük olduğundan yükselme potansiyeli daha fazla olabilir.... Bu kağıt için önemi var mı bilemiyorum ama F/K :14.1 --- PD/DD :1.4 Bunlar makul...

8.  Alıntı Originally Posted by Altagracia Yazıyı Oku
    .....sizce 2,32 den aşağı gelirmi ben cuma sattım büyük kısmını elimdekinin 2,38 ortalama ile yaklaşık, elimde biraz var daha, ama alabilirim de 2,32 altına vereceklerini hic sanmıyorum artik,....

Hocam,
    Yazınız uzun olduğu için tamamını alıntı yapmadım... Fiyat olarak ne olur bu konuda bir fikrim yok...Yukarıda da yazdığım gibi bu tür durumlar öncesi kağıt çok hacimli fevri hareketler yapmalıydı, yapmadı....Açığa satış çok daha fazla olması gerekirdi gibime geliyor....Çünkü aşağıdan daha düşükten toplayabilme imkanları var iken bu fırsatı kaçırmak istemezlerdi diye düşünüyorum...Lakin Pazartesi çok dalgalı bir seyir olur.... Elinden malı çıkarmak isteyen KY, kapıdan ilk önce ben çıkayım diye hareket ederse taban bile olabilir... Öte yandan önce aşağıya hacimli sert sonrasında yukarı sert yapabilir...Bunlar sadece varsayımlar...Sonuçta belki bunun olabileceğini tahmin edebilenlerin ama bizim bilemediğimiz bu durum nedeniyle kağıt şelale yapmış ta olabilir...
    8 TL den 1 000 lot 8 000 TL eder ve bedellide 1 000 TL yatırıp 1 000 lot alabilirsin.... Ama bu seviyelerde 8 000 TL ye yaklaşık 3 500 lot alınıp 3 500 TL yatırılıp 3 500 pay alınıp toplamda 7 000 paya ulaşılabilir ve uzun vadede kağıt fiyatı düşük olduğundan yükselme potansiyeli daha fazla olabilir.... Bu kağıt için önemi var mı bilemiyorum ama F/K :14.1 --- PD/DD :1.4 Bunlar makul...
    kağıdı zaten 8 liraya çıkarıp sonra 2,30 lara kadar indirdiler, 2,60 lara kadar alan aldı satan sattı zaten, 2,60 altı pek bulaşan olmadi bana gore , ayrıca hisseyi 2 tl altına indirselwrdi ki 3 lira üstündeki yatırımcı bunu istiyordu ki maliyet düşürmek için ala onuda biliyorlardı o yüzden o riskede girmedi, ben zaten yeteri kadar hareket etti hisse bence, dediğim gibi 2,60 altında kendileri calip oynadı bir iki gün zaten, satan alan pek girmedi içine, f/k 15 olsada bu bugün için, şirketi ilk çeyrek zarar gösterdiler, yarin 2 milyon ikinci çeyrek kar gösterirler f/k olur 4 veya 5. Bu değişir fk si uygun biraz su an için pahalı gorunsede. Pazartesi bana gore galip dışında alici çok olur diye düşünüyorum, bedelli fiyatı makul bence, fiyatı 3 lira üstünde olanlar için özellikle. Maliyet için. O yüzden pazartesi benim dusuncem açılışta tavan olabilir de. Yinede belli olmaz galip ne düşünüyor bilmek lazım.

Sayfa 390/682 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •